HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ilhamhainy
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Female
Posts : 89
Age : 42
Location : seremban
Status : married
Joined : 2009-03-26

PostSubject: TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual   Wed May 20, 2009 11:50 am

TELEFON BIMBIT- TIP YG TIADA DI DALAM MANUAL




Ia berlaku seharian dan sebenarnya kita laluinya setiap hari.






Kepada yang dah tahu, abaikan saja, tetapi saya lebih
berminat untuk memberi pengetahuan kepada yang ingin tahu dan tak terfikir
mengenainya.





Senarionya amat
mudah, dan ia membabitkan telefon bimbit anda.





1. Pernahkah anda
bergaduh dengan pasangan anda, apabila anda menelefon, hp dia masuk
voicemail.Sedangkan anda perlu bercakap dengan dia atau anda memang dah rutin
menelefon dia.





2. Dan kes bateri
hp habis tu, cuma sejak kebelakangan ini sahaja yang berlaku...sedangkan
sebelum ini, bila-bila masa anda call, mudah untuk dapat.





3. Bermati-matian
pasangan anda berkata, bateri hp dia habis...





Benarkah
dakwaan itu?






Ada 2 jawapan: BENAR dan TIPU...





BENAR





1.Takde apa yang boleh dibuat. Cuma, kita belikan dia 8
bateri baru, yang original lagi dan sudah pasti masalah tu takkan timbul lagi.





TIPU





1. Sebenarnya, bateri hp dia tak habis. Yang pasti , dia
sedang bergayut dengan seseorang yang mungkin akan menjadi punca peperangan
besar jika anda mengetahuinya.





2. Yang pasti, setting pada hp dia, 'call
waiting'
tidak diaktifkan. Ini menyebabkan, apabila anda mendail, akan
masuk 'voicemail.





3. Jika 'call waiting' diaktifkan, maka anda akan tahu dia
sedang bergayut sebab ada isyarat 'cal waiting' pada hp anda. Cerdik jugak dia
ni...





4. Atau jika dia tidak melanggan 'voicemail'
, bila anda dail masa dia bergayut, 'number busy' akan terpapar di skrin anda.






Tahukah anda, cara paling
mudah untuk mengesan samada benar atau tidak dia bergayut atau memang bateri
dia habis.






1. Sebaik anda mengetahui, hp
pasangan anda masuk 'voicemail' selepas didail, lakukan perkara mudah ini.






2. Pastikan hp anda disetkan pada: 'delivery
report on"






3. Segera hantar satu mesej kepada
nombor dia atau lagi senang, mesej kosong.






4. Lihat pada paparan skrin anda atau pada 'delivery report'
- jika tertera perkataan 'delivered', bermakna sah pasangan anda sedang
bergayut.





5. Tetapi jika tertera 'pending',
atau
'waiting'
, bermakna memang bateri hp dia habis atau dia offkan hp itu
atas sebab yang dia sahaja yang tahu.





6. Selepas 15 minit, anda cuba hantar lagi mesej. 'Delivered'
terpapar diskrin anda. Bermakna, sekurang-kurang dah 15 minit dia bergayut.





7. Tetapi, jika benar bateri hp habis atau hp off, sebaik
sahaja dia aktifkan hp, maka 'pending' pada report anda akan segera bertukar
kepada 'delivered'. bermakna mesej yang anda hantar setengah jam tadi, sudah
terpapar diskrin dia.


8.Cuba
lakukan perkara ini beberapa kali, terutama jika anda selalu call tengahmalam,
masih lagi masuk mesej, bermakna anda perlu berfikiran negatif akan apa yang
sedang berlaku...!!!


9.
Pandai-pandailah anda selesaikan masalah ini...!!!


Itu sahaja tips
mudah kali ini.
Back to top Go down
View user profile http://www.ilhamhainy.blogspot.com
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2295
Age : 39
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual   Wed May 20, 2009 6:06 pm

waaah...ini sudah membibitkan rasa curiga & was2
oooh tidak mahu perasaan ini....ark ark ark Laughing

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
pakma
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja
avatar

Female
Posts : 164
Age : 36
Location : kl
Status : ~lalalala~
Joined : 2008-08-26

PostSubject: Re: TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual   Thu May 21, 2009 10:43 am

Huhu..sesungguhnya perasaan curiga dan was-was itu hasutan syaitonnn
Ya Allah..hindarkan aku dari perasaan ini.
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
apai_chey
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja
avatar

Male
Posts : 310
Age : 34
Location : Kemamang
Status : saudagar merempat
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual   Sat May 23, 2009 3:32 pm

trick nih penah buat dulu.. hehe..
Back to top Go down
View user profile http://busanaisyah.blogstarz.my
irees_natasha
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 1332
Age : 35
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual   Tue Jun 23, 2009 10:10 am

huhuhuhh .... thanks sesangat, emmm leh diguna pakai nii ....

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
Sponsored content




PostSubject: Re: TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual   

Back to top Go down
 
TELEFON BIMBIT-yg x ada dalam manual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» cookshop 7685 halogen oven manual pdf
» Need a manual for Heathkit SG-8 sig gen
» Webster-Chicago model 56 manual - FOUND
» Morningware Oven with no manual
» S10 Manual Steering Box

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum II :: Teratak IT dan Teknologi-
Jump to: