HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Flaming Desire - www.kedaikuat.com
Yesterday at 11:51 am by notrex

» phero max original minyak wangi pemikat WWW.KEDAIKUAT.COM
Thu Dec 08, 2016 6:33 pm by notrex

» Phero-X Perfume Murah RM65 - WWW.KEDAIKUAT.COM
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by notrex

» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Tue Dec 06, 2016 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Mon Dec 05, 2016 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Ego Dalam Cinta

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Ego Dalam Cinta   Mon Apr 21, 2008 3:49 pm

Ada nada marah di balik telingaku. Aku tahu dia marah. Aku pun marah! Aku tahu dia duka. Aku pun duka! Tapi marahnya menambah kedukaanku... Aku.. sampai hatimu berkata begitu...

Kamu, aku ingin bercerita seperti masa-masa silam. Gelak tawamu, rajuk manjamu sering hadir menggugat emosi kini. 5 tahun bersama... 5 minit sebentar tadi telah berlalu semudah kata. Antara kau dan aku.. kini tiada apa.

Egolah yang harus dipersalahkan. Ego menyebab kita berantakan. Aku kehilangan kau dalam perhitungan yang kita tak tersangkakan. Aduh.. Jiwaku dipanah asmara kesakitan!

"Awak.. saya telah ditunangkan tempohari. Pertunangan yang ditetapkan tanpa memberi peluang kepada saya..."

- Dengan siapa..?

"Seorang saudara. Tapi sampai sekarang kami tak pernah bersua muka..."

- Dia tak pernah hubungi awak..?

"Ada, malam nak bertunang. Semuanya dah terlambat.. Kalau saya nak bantah sekalipun semuanya dah siap.. Tinggal nak sarung cincin di jari sahaja..."

- Awak suka..?

"Kalau suka, takkan saya sengsara.."

Kau bagai tenang menerimanya walau nampak riak gelora di muka. Tak daya aku nak bercerita di malam pertunangan itu aku akan di tunangkan. Nanti lebih parah hati ku di sini dan lebih luka hati mu di sana.

- Keluarga awak dah nampak mana kebahagiaan yang akan awak kecapi. Terimalah dia dengan hati terbuka. Tak semestinya awak dan dia tiada bahagia..

"Awak...."

- Jangan jadi anak durhaka. Ikutlah kata ibu bapa. Tak bahagia rumah tangga andai tiada restu mereka...

"Awak..."

Aku kelu lidah berbahasa. Kau bagai jujur menyusun kata. Jujurkah kamu mendoakan kebahagiaanku?

"Awak... saya tak suka macam ni... Mereka patut bercerita pada saya terlebih dahulu. Tak patut menetapkan jodoh saya begini.. Saya ada hak membuat pilihan... Tapi bila balik.. semuanya tersedia... saya tak mampu berkata apa...."

- Nak salahkan siapa..? Dulu lagi saya cuba memberi jalan kepada awak. Tapi awak bagai mengelak...

"Awak tak pernah mengaku..."

- Takkan awak tak fahamkannya yang saya sukakan awak. Saya cintakan awak sedari dulu...

"Saya kira sekarang masa yang sesuai buat kita..."

- Tapi dah terlambat, kan..?

Dia salahkan ku. Katanya aku tidak memahami perasaannya padaku. Mengapa tidak diluahkan saja. Suka kata suka, tidak aku tergila-gila. Cinta kata cinta, tidak aku tertanya-tanya. Kini aku dalam dilemma dan aku terpenjara dalam dunia cinta. Aku terpaksa menggadai cinta yang ku suka kepada cinta terpaksa. Aduh.....

Kamu... Tidak perasankah kamu bahawa ego kita menebal dari dulu. Kamu menolak aku kerana katamu dulu kamu ini tiada apa di sisiku. Jauh bagai langit dengan bumi. Beda bagai pipit dengan enggang. Tapi bilangku... tak salah kita berkawan terlebih dahulu.. jodoh, Tuhan Yang Esa menentukan. Itu tatkala sayang berputikkan...

Kemudian hatiku berbunga cinta...

Ego pulak hatiku mengatakan perigi tidak perlu mencari timba. Biar timba datang menyerah diri waktu timba memerlukan perigi. Tapi asalnya, kami tetap bersama. Riak kami seperti memang bercinta.. Tapi tak pernah mengaku ya!

"Awak... saya masih perlukan awak. Jangan elak dari bertemu dengan saya... Saya tak sanggup kecewa..."

- Cukuplah setakat ini. Kita tak usah menambah luka dalam jiwa..

"Awak tinggalkan saya kecewa sendirian...."

- Sendiri lebih baik berdua tapi tak boleh bersama...

"Awak kejam...."

- Kejam lebih elok dari simpati yang memakan diri....

"Awak......!"

Aku menangis lagi...

Cinta. Perlukah diluahkan? Tak fahamkah dengan gerak geri kita yang memang kita bercintaan. Aduh.... aku karam dalam gelora yang kita ciptakan!

- Terimalah dia seadanya, tak semestinya tiada bahagia dengan orang yang awak tak suka...

Cinta tak boleh dipaksa....

"Saya bahagia dengan awak...."

- Dia lebih baik dari saya yang tiada apa...

"Awak menilai cinta saya dengan harta..? Awak melihat saya dengan apa..?"

- Cukuplah... saya tiada apa yang nak dibangga....

"Kita berkawan aja...?"

- Tak boleh.... usah buang masa...

"Lima tahun berlalu itu apa..?"

- Kamu kepunyaannya sekarang!

Aku terkesima... Tak sedarkah aku tunangan orang sekarang..??? Bancau!!!!!

Ya! Aku tunangan orang. Lantaran itu aku berterus terang dengan mu kerana tak mahu ada rasa tak menentu berkocakan di jiwa. Lagi lama ku rahsiakan, lagi tebal dosa rasanya.

Tapi kau membiarkan aku sendiri. Katamu aku akan bahagia kerana mendapat seorang pengganti. Pengganti yang lebih baik lagi. Tahukah kamu... aku bagai badan tidak bernyawa.. bagai akal tidak berjalan memikirkan hari2 ku di masa hadapan... Dan aku juga yang kau salahkan...

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Mon Apr 21, 2008 5:35 pm

Cinta tak boleh dipaksa....

Tapi kau membiarkan aku sendiri. Katamu aku akan bahagia kerana mendapat seorang pengganti. Pengganti yang lebih baik lagi. Tahukah kamu... aku bagai badan tidak bernyawa.. bagai akal tidak berjalan memikirkan hari2 ku di masa hadapan... Dan aku juga yang kau salahkan...

irees penah mengalami situasi macam nii .. cukup meyeksakan
segala-galanya dilakukan demi keluarga ... tapi akhir nyer kecundang, kecewa ... dan merana ....

cinta tak selalu dimiliki ... itu lah ayat keramat dalam dairi hati ini ...
bila mata bertemu mata, dalam hati hanya tuhan yang tahu ...
kelu untuk lidah berkata-kata sedangkan hati meronta-ronta untuk memberitahunya yang aku amat menyintai dirinya .. tapi ianya tak pernah terucap dari mulut ini ...
sampai bila semua ni harus belaku ... sekian lama memendam rasa ...

aku pasrah dan redha seandainya memang telah tersurat ianya jadi begitu ...

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 10:15 am

cinta juga xsemestinya bersama..
=(
walopun kite da cuba, walopun nmpk bahagia, tp bila hadir org ketiga, yg nyata lebih baik dari kita, dan bole bahagiakan die, kite kene beralah demi kebahagiaan org yang kite syg. kegembiraan org yang kita sayang adalah bahagia untuk kita walopun hati tersiksa..

cinta kerana terpaksa..
bila hati kita da dbuka, cube untuk menyinta, tapi hati ttp diluka dengan hadirnya kekasih lama.. rupa2nya cinta yg diberi pura2.. hanya untuk membuktikan kepada kasih lama, dia mampu dptkan perempuan lain dan sayangnye masih pada si kekasih lama.. =)

hehehe..
tu sume adalah pengalaman cinta ain
penat+jd takot tok bercinta da..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 10:56 am

yer ain cinta tak semstinya bersama..menyintai tak semestinya memiliki menyayangi tak semestinya dicintai..

soal cinta nie payah nak kata..hati org kita tak tau..syg bagai nak rak pun kalo cinta yg ada bukan milik kita apa leh buat..paksa pun tak guna..lagi menambahkan sengsara dihati jerk..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 11:43 am

egokah kita dalam bercinta? tipulah kalau tiada sekelumit pun perkataan ego dalam diri kita. sedikit sebanyak pasti terselit keegoaan biarpun x nyata.

siapa kata ego x perlu dalam hidup kita... namun ego yang melampau kan membinasakan diri kita. kerna ego kita mampu berdiri kukuh di sini kerana ego juga kita jatuh tersungkur menyembah bumi.. kita yang tahu sejauh mana keegoan kita.. hanya kita yang mengenali salah silah ego kita.. hanya kita yang mampu mengawal ego dalam diri kita.. jatuh bangunya kita.. hanya kita sahaja yang tahu....

cinta x semestinya bersama.. itu sering diperkata.... biarpun diri termiliki namun x semestinya cinta termiliki jua. ada yang hanya dapat memiliki kita tapi miliki kita tanpa cinta kita.. tanpa hati kita... tepuk dada tanya lah dir kita sendiri sejauh mana kita termiliki.. sejauh mana cinta kita dimiliki.....



yaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 12:12 pm

laughing sejauh mana erk??

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 12:18 pm

hah nina.. sejauh mana? hhehehe.. jawab jangan x jawab.. hahaha.. yaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 12:32 pm

urm camne nak jawab..takde jawapan laa..tlg jawab kan

bole..hehehe

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 12:36 pm

setiap orang punyai jawapan yang berlainan.. heheh..mana leh tolong jawpankan.. pk lu dendiam... dah pk.. baru jawab.. hehehe... apa pun jawapannya.. hanya kita yang tahu...Wink yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 12:41 pm

hehehehe.. bak lagu farhan af4

'hanya aku saja yang tahu' laughing

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 12:55 pm

ada ek lagu tuh? x pasan plak.. hehe.. nampak sangat dah x ikut perkembangan dunia musik.. hehehe... belasah jekr ler nina.. heeh..

yaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 1:12 pm

ummi_miirul wrote:
egokah kita dalam bercinta? tipulah kalau tiada sekelumit pun perkataan ego dalam diri kita. sedikit sebanyak pasti terselit keegoaan biarpun x nyata.

siapa kata ego x perlu dalam hidup kita... namun ego yang melampau kan membinasakan diri kita. kerna ego kita mampu berdiri kukuh di sini kerana ego juga kita jatuh tersungkur menyembah bumi.. kita yang tahu sejauh mana keegoan kita.. hanya kita yang mengenali salah silah ego kita.. hanya kita yang mampu mengawal ego dalam diri kita.. jatuh bangunya kita.. hanya kita sahaja yang tahu....

cinta x semestinya bersama.. itu sering diperkata.... biarpun diri termiliki namun x semestinya cinta termiliki jua. ada yang hanya dapat memiliki kita tapi miliki kita tanpa cinta kita.. tanpa hati kita... tepuk dada tanya lah dir kita sendiri sejauh mana kita termiliki.. sejauh mana cinta kita dimiliki.....



yaaiitt!!


bohong kalo kita kata tak ada ego ...
semua org ada ego masing2 ...
sama ada kita berani utk luahkan nya atau pun tidak ... semua nya bergantung pada diri sendiri ... tapi kalo rasa ego itu lebih penting dari segala gala nya ... kena la kita menerima nya

andai kita sayang kan dia ... kita mesti wat sesuatu utk miliki nya, USAHA itu yang terbaik tapi jika kita dah berusaha tetap juga gagal .... jgn sekali kali menyalahkan diri sendiri, mungkin ada sebab mengapa semua itu berlaku ...
REDHA dengan ketentuan nya ...

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 1:27 pm

urm ego tue tetap ada tapi taklah sampai menyusahkan dirikan..apapun yang penting hati kita sendiri..

menyerah bukan kerna kalah..jangan menyerah sebelum berjuang..tegakkan keadilan dulu andai kita dipihak yg benar..jgn takut..lelaki lagi suke menindas pompuan yang takut n takde kenyakinan diri..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 1:57 pm

heheh.. c.... x banyak sikit pun mesti ada kan.. sumtimes.. ego tuh pertahankan maruah kita.. kalau melampau sangat.. huuuee.. rosak..rosak... bukan lam bercinta jerk.. dalam segala hal lam kehidupan kita.. yer tak?

yaaaiiitt!!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Tue Apr 22, 2008 2:55 pm

yer..betul tue.. Very Happy

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Wed Apr 23, 2008 1:07 pm

betul... hehe.. berapa ramai yang tersungkur kerana ego.. berapa ramai yang berjaya pertahankan maruah kerana ego.. semuanya bergantung kepada kita...


yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Wed Apr 23, 2008 1:11 pm

pokok pangkal hati

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Ego Dalam Cinta   Today at 4:48 pm

Back to top Go down
 
Ego Dalam Cinta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» GURU LIED TO MEGHA
» Laura Speaks CD

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Cinta & Persahabatan-
Jump to: