HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 KESILAPAN KITA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak


Female
Posts : 1681
Age : 40
Location : Bandaraya Pesisir Air
Status : Lumber HaraM
Joined : 2008-04-01

PostSubject: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 10:28 am

Komunikasi dua arah sangat penting dalam hubungan seks bersama pasangan. Namun, ternyata banyak juga dari pasangan seksual yang tidak menjalankan komunikasi yang baik dengan pasangan dalam hal seksual. Hal inilah yang sering menjadi kendala dan menjadi keluhan banyak pasangan. Kalangan perempuan pada umumnya terbilang enggan untuk mengungkapkan keinginan seksualnya dengan pasangan. Sikap malu dan pasrah memang terkadang menjadi pemicu terjadinya komunikasi seks yang buntu. Secara umum, terbilang ada dua hal yang menjadi kelemahan kalangan perempuan dalam hal seksual.

Pertama adalah tak adanya inisiatif saat aktifitas seks berlangsung. Kedua, selalu berpura-pura mengalami orgasme saat melakukan hubungan seksual dengan pasangannya. Kedua masalah inilah yang selalu menjadi pemicu awal masalah seks pada setiap pasangan.

1. Kurang inisiatif

Perempuan cenderung memiliki sikap yang hanya menerima saja. Namun, banyak kalangan lelaki yang tak menyukai sikap pasif dari pasangannya ini. Harusnya, kalangan perempuan bisa mengambil inisiatif positif terhadap seks. Banyak lelaki yang akhirnya tak mengerti apa yang diinginkan oleh pasangannya saat hubungan seksual. Sikap inisiatif seperti memilih posisi seksual, tempat yang romantis, waktu yang tepat dan juga seperti berinisiatif mengambil alih dalam memberikan rangsangan, sangat disukai oleh pasangannya, demikian kata Uri Pelles, MD, kepala Beverly Hills Center for Sexual Medicine, Amerika Serikat.

2. Selalu berpura-pura Orgasme

Hal demikian ini harusnya tak harus selalu terjadi. Mengapa harus selalu berpura-pura orgasme kalau orgasme bisa anda didapatkan. Lelaki sendiri pun memang banyak yang tidak mengetahui saat pasangannya sedang berpura-pura orgasme. Inilah yang selalu menjadi pertanyaan di benak para lelaki, apakah pasangannya hanya berpura-pura orgasme atau memang nyata mengalaminya.

Menurut Pelles, ada dua penyebab perempuan berpura-pura orgasme. Pertama, merasa wajib menunjukkan ia mengalami orgasme untuk meyakinkan pasangan bahwa ia sudah melakukan hal yang "benar. Kedua, si perempuan membutuhkan rangsangan yang lebih besar untuk mencapai orgasme, tetapi merasa lebih baik berpura-pura daripada memberitahu pasangannya.

Dengan adanya komunikasi yang baik dua arah, harusnya kelemahan seks perempuan ini bisa diatasi. Ajaklah pasangan anda bicara. Dan kemukakan perihal apa saja yang anda inginkan pada pasangan anda. Tidak harus selalu berhasil pada saat pertama kali mencobanya. Anda bisa mencobanya berkali-kali. Intinya, cari jalan keluar agar kelemahan seksual anda boleh diatasi dengan baik.

_________________
"Dunia Ini Adalah Perhiasan Dan
Sebaik-Baik Perhiasan Adalah Wanita
Yang Solehah."

"MAMA NABILAH"

Amin
Back to top Go down
View user profile
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 10:32 am

skali lagi...KOMUNIKASI menjadi medium paling penting dalam idop berumahtangga

Wink

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 1:21 pm

komunikasi amat penting dalam sesebuah perhubungan..mengeratkan lagi perhubungan..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak


Female
Posts : 1681
Age : 40
Location : Bandaraya Pesisir Air
Status : Lumber HaraM
Joined : 2008-04-01

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 2:40 pm

kita mmg tau dan rasannya semua mmg sangat2 tahu..

yerla..komunikasi tu penting..

tapi pada hakikatnya ada pekara yang tak mampu kita

bicarakan sejujurnya ngan pasangan kita

contoh kalau baru kawen..

"bang kenapa saya tak rasa apa2 pun masa bersama ngan awak"

mampu kah anda ? berkomunikasi sedemikian ?

so ?...



_________________
"Dunia Ini Adalah Perhiasan Dan
Sebaik-Baik Perhiasan Adalah Wanita
Yang Solehah."

"MAMA NABILAH"

Amin
Back to top Go down
View user profile
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 3:35 pm

emmm tul tu ... kadang2 tak semua pekara kita leh luahkan pada pasangan kita ...

kadang2 rasa serba salah ... walaupun irees lum ada pasangan tapi irees mengalami situasi yang sama bila bersama dengan family .... ada benda yang boleh di cerita dan ada benda yang kita terpaksa pendamkan ...

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak


Female
Posts : 1681
Age : 40
Location : Bandaraya Pesisir Air
Status : Lumber HaraM
Joined : 2008-04-01

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 5:24 pm

kak da biasa kalau tak leh luahkan ngan komunikasi
kak da tulis kat kertas...
kak da tulis semua yg terbuku dihati ni ....simpan satu fail kat opis
mana tau kalau dah mati nanti ada la yang baca tu kot..

Crying or Very sad

_________________
"Dunia Ini Adalah Perhiasan Dan
Sebaik-Baik Perhiasan Adalah Wanita
Yang Solehah."

"MAMA NABILAH"

Amin
Back to top Go down
View user profile
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 5:29 pm

wah kak da....bagus jugak cara kak da tu ekss
bayu rasa nak tiru arr...buleh tak?


yes

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak


Female
Posts : 1681
Age : 40
Location : Bandaraya Pesisir Air
Status : Lumber HaraM
Joined : 2008-04-01

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 6:10 pm

bayu_pagi wrote:
wah kak da....bagus jugak cara kak da tu ekss
bayu rasa nak tiru arr...buleh tak?


yes

bila org tu baca terutama yang tercinta nanti misti dia sedey kan bayu..
baru dia tau kita sayang sangat ngan dia...ker apa ker..

muahaha...tak yah tiru buat jer...

_________________
"Dunia Ini Adalah Perhiasan Dan
Sebaik-Baik Perhiasan Adalah Wanita
Yang Solehah."

"MAMA NABILAH"

Amin
Back to top Go down
View user profile
sempoiajer79
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 352
Age : 37
Location : Tingkat Seploh...
Status : Single
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Wed Jun 04, 2008 6:42 pm

roll_honey wrote:
kak da biasa kalau tak leh luahkan ngan komunikasi
kak da tulis kat kertas...
kak da tulis semua yg terbuku dihati ni ....simpan satu fail kat opis
mana tau kalau dah mati nanti ada la yang baca tu kot..

Crying or Very sad

kita pernah buat dulu and ingat nak buat macam tu lagi... tapi nanti kita takut org baca kalau kita terlupa simpan... lagipun fobia masa sekolah rendah dulu cikgu pi baca diary kita... sakit hati... kantoi segala perasaan yg dipendam...
Back to top Go down
View user profile http://sempoiajer.blogs.friendster.com/sempoiajer/
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Thu Jun 05, 2008 11:13 am

irees_natasha wrote:
emmm tul tu ... kadang2 tak semua pekara kita leh luahkan pada pasangan kita ...

kadang2 rasa serba salah ... walaupun irees lum ada pasangan tapi irees mengalami situasi yang sama bila bersama dengan family .... ada benda yang boleh di cerita dan ada benda yang kita terpaksa pendamkan ...

tulah tak semua benda kite leh cite kat org kan meskipun org tue rapat gan kite..ada benda jugak yg perlu kite simpan..nina suke tulis dairy..apa yg nina rasa..apa yg terbuku dalam hati nina akan tulis dalam dairy..ada time2 tertentu bile baca lik rasa sayu jerk..mesti terkenang peristiwa lalu..yg pasti setiap yg terjadi akan tglkan sejuta kenangan yg takkan luput dari ingatan..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
sue_noty
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 154
Age : 33
Location : KL
Status : married
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Thu Jun 05, 2008 2:22 pm

roll_honey wrote:
bayu_pagi wrote:
wah kak da....bagus jugak cara kak da tu ekss
bayu rasa nak tiru arr...buleh tak?


yes

bila org tu baca terutama yang tercinta nanti misti dia sedey kan bayu..
baru dia tau kita sayang sangat ngan dia...ker apa ker..

muahaha...tak yah tiru buat jer...


ermmmm...kire mcm diari gak ar...sue tulis kat diari jer...tp diari tuh sue sorg jer tau... Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/naomieza
sue_noty
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 154
Age : 33
Location : KL
Status : married
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Thu Jun 05, 2008 2:25 pm

sempoiajer79 wrote:
roll_honey wrote:
kak da biasa kalau tak leh luahkan ngan komunikasi
kak da tulis kat kertas...
kak da tulis semua yg terbuku dihati ni ....simpan satu fail kat opis
mana tau kalau dah mati nanti ada la yang baca tu kot..

Crying or Very sad

kita pernah buat dulu and ingat nak buat macam tu lagi... tapi nanti kita takut org baca kalau kita terlupa simpan... lagipun fobia masa sekolah rendah dulu cikgu pi baca diary kita... sakit hati... kantoi segala perasaan yg dipendam...

lor...yeker sempoi...sue mase skool dulu slalu tulis dgn huruf sendiri..ala huruf ciptaan sendiri...jadi klu terlupa letak mana2 org x pandai nk bace...tp skang dah x da...ye ar klu bole mcm kak da ckp td nk gak pasangan kite bace bile kite dah x der nnt... Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/naomieza
Sponsored content




PostSubject: Re: KESILAPAN KITA   Today at 4:06 am

Back to top Go down
 
KESILAPAN KITA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kita will be coming to Excel CS at JCube on 1st October 2011
» A-ano.... K-konichiwa... watashi no namai wa... K-kita desu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum I :: Teratak Alam Perkahwinan-
Jump to: