HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Tanda-tanda makluk halus disekitar kita

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nina2519
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Jun 03, 2008 4:54 pm

Anjing peliharaan melong-long (berteriak panjang bukan menggong-gong) tengah malam
bermakna, bahwa ada keluarga kita yang telah meninggal dunia sedang mengunjungi anda

Anjing peliharaan melong-long lewat tengah malam
bermakna, bahwa ada setan gentayangan yang sedang berkeliaran disekitar rumah kita

Anjing peliharaan bersuara perlahan sambil kepala menunduk dan bulu-bulunya berdiri dimalam hari
bermakna, bahwa di dalam rumah kita sedang berkeliaran arwah orang tua pemilik rumah atau arwah majikan anjing tersebut.

Bayi dihinggapi kupu-kupu pada malam Jumat Kliwon
bermakna, bahwa arwah kakek sang bayi sedang mengunjungi

Disarankan kepada anda bila sedang melewati pesimpangan empat pada jam 12 malam untuk berdehem "Ehem!" sebanyak 3 x.
bermakna, anda meminta izin lewat kepada mahluk halus penunggu jalan tersebut.

Disarankan kepada anda mengadakan syukuran sebelum mengisi rumah baru
bermakna, anda meminta izin kepada mahluk halus penunggu rumah.

Disarankan kepada anda untuk tidak membuat rumah kecil jauh terpisah di belakang rumah utama
bermakna, agar rumah itu tidak di tempati roh jahat (terkecuali ditempati tetap)

Disarankan kepada anda untuk meletakkan seikat sapu lidi dan gunting dibawah bantal bayi
bemakna, agar bayi tersebut terlindungi dari gangguan mahluk halus

Disarankan bagi wanita yang sedang hamil untuk meletakkan gunting dibawah bantal ketika hendak tidur
bemakna, agar wanita hamil dan bayi yang ada dalam kandungannya terhidar dari pengaruh mistik dan guna-guna serta gangguan mahluk halus seperti kuntianak.

Disarankan bagi wanita yang sedang hamil untuk selalu menggantungkan pisau lipat kecil pada baju yang dikenakan
bermakna, agar yang mengandung dan calon bayinya akan terhindar dari gangguan mahluk halus

Disarankan untuk anda jangan pernah menyimpan tanah dari kuburan ditempat manapun
karena akan mengakibatkan tempat itu menjadi tempat arwah yang tanah kuburannya diambil

Disarankan kepada anda untuk menyimpan bawang merah, cabe merah, dan kunyit diatas pintu rumah
karena akan berfungsi untuk melindungi rumah dan keluarga anda dari gangguan mahluk halus dan ilmu-ilmu hitam yang dilakukan oleh orang jahat

Disarankan menempatkan/menaruh bawang merah, cabe merah atau kacang hijau dibawah/disekitar tempat anda menyimpan uang
karena mempunyai makna sebagai penangkal dari pencurian uang yang dilakukan oleh tuyul

Disarankan menempatkan/menaruh celana bekas kakek dibawah bantal bayi
karena mempunyai makna untuk melindungi bayi dari gangguan mistik makhluk halus

Disarankan untuk menggunakan darah anjing yang berbulu hitam
karena mempunyai kegunaan untuk menyembuhkan orang yang kesurupan mahluk halus

Larangan mencabut alis mata pada malam Jumat Kliwon
karena akan meyebabkan datangnya mahluk halus yang bertubuh kecil biasa disebut tuyul

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Jun 03, 2008 5:44 pm

uiksss boleh caya ke nie nina????
jumaat kliwon tu menda??? cam jowo jer.... scratch

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
nina2519
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Jun 03, 2008 5:55 pm

urm ada yg bole ada yg tak kut..huhuhu..
nina pun tak pasti kak bayu..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
puteri kayangan
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Female
Posts : 169
Age : 36
Location : Skudai, JB
Status : Married
Joined : 2008-05-26

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Wed Aug 20, 2008 5:28 pm

mcm ngarut jer..guna darah anjing hitam..pelindung diri bkn benda2 mcm tu.jadikan zikrullah,ayat2 suci alquran sebagai pendinding diri kita..apa pun terpulang kepada pendirian masing2...
Back to top Go down
View user profile http://www.maybank2u.com.my
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Wed Aug 20, 2008 5:32 pm

mentang2 anjing tu hitam kata mengarut...xbaik tau..hitam2 pun dia makhluk gak.. hehhe

lebih baik kita berpandukan al quran... takut cara2 yg pelik tu x ikut syariat islam je

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
puteri kayangan
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Female
Posts : 169
Age : 36
Location : Skudai, JB
Status : Married
Joined : 2008-05-26

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Wed Aug 20, 2008 5:35 pm

betul tu...
Back to top Go down
View user profile http://www.maybank2u.com.my
joaquin
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
avatar

Male
Posts : 201
Age : 35
Location : Long Beach
Status : Not Available
Joined : 2008-05-11

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Sep 09, 2008 2:32 pm

camne hantu leh takut dgn gunting??
pontianak ye kut..takut kena potong rambut..
Back to top Go down
View user profile http://hoobo.blogspot.com/
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
avatar

Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Sep 09, 2008 3:24 pm

erm benda ni tkleh ikut ni sbb takut tahyul, tp depends la pd individu nk percaya ke tak...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
rotab_bam
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Male
Posts : 193
Age : 30
Location : somewhere in nowhere
Status : online (masa register)
Joined : 2008-08-06

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Sep 09, 2008 3:26 pm

makhluk halus yg camne ni...hama ke...ke kuman2 bakteria tu? tu makhluk yg halus gak...
Back to top Go down
View user profile http://www.yuta.com
joaquin
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
avatar

Male
Posts : 201
Age : 35
Location : Long Beach
Status : Not Available
Joined : 2008-05-11

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Sep 09, 2008 4:08 pm

artikel ni tak islamik pun..jadi tak yah percaya la
Back to top Go down
View user profile http://hoobo.blogspot.com/
rotab_bam
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Male
Posts : 193
Age : 30
Location : somewhere in nowhere
Status : online (masa register)
Joined : 2008-08-06

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Tue Sep 09, 2008 4:29 pm

tu la...nampak cah tahyul je... kalau berlandas n berpaksikan ajaran Quran ok gak nak ikut...
Back to top Go down
View user profile http://www.yuta.com
onestop
Rakyat Jelata
Rakyat Jelata
avatar

Male
Posts : 2
Age : 30
Location : Kluang
Status : Single
Joined : 2009-09-28

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Mon Sep 28, 2009 2:32 pm

Dah memang tahyul pun..
kalu setakat nak menghindar makluk halus dari rumah yang baru diduduki..
cukup sekadah buat solat berjemaah dalam rumah tu. tak susah pun, sentiasa mengaji. cukup bertambah pahala..
ade ke patut jalan kat simpang empat nak berdehem.. ingat buang air ke? heheh
ke cam dalam siri supernatural ade demon nak buat business
kalau perbuatan syirik ni tak payahla nak buat ye.. tak terampun dosa tu
Back to top Go down
View user profile
carlbella
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Male
Posts : 64
Age : 42
Location : Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
Status : married
Joined : 2009-01-18

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Mon Oct 19, 2009 7:41 pm

redha jerlah
Back to top Go down
View user profile http://www.carlbella69.com
qaidah
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
avatar

Female
Posts : 228
Age : 34
Location : senawang
Status : maried
Joined : 2009-06-22

PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   Sat Dec 19, 2009 12:09 pm

kakek tu apo
Back to top Go down
View user profile http://shamsul144@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Tanda-tanda makluk halus disekitar kita   

Back to top Go down
 
Tanda-tanda makluk halus disekitar kita
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kita will be coming to Excel CS at JCube on 1st October 2011
» A-ano.... K-konichiwa... watashi no namai wa... K-kita desu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Misteri & Mistik-
Jump to: