HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Today at 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Yesterday at 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

» STUD 100 SPRAY EJAKULASI - www.kedaikuat.com
Mon Nov 14, 2016 6:38 pm by notrex

» PL SUPER GEL - www.kedaibatin.com
Sun Nov 13, 2016 2:07 pm by notrex

» PENIS SLEEVE - WWW.KEDAIBATIN.COM
Fri Nov 11, 2016 5:40 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 nape ujian datang???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Apr 30, 2008 2:15 pm

betullah kan,
ujian tu utk menguji tahap keimanan kita pada Allah..

Selalu org lalui kesusahan sebagai ujian > tp pernah ke kita fikir kesenangan kita pun ujian jugak sebenarnya... hurmm thinking
Back to top Go down
View user profile
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Apr 30, 2008 2:23 pm

pk dika.. pk jangan x pk.. kerana itu lah kita sntiasa lupa tentang ujian yang satu ni.... yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Apr 30, 2008 2:29 pm

itu la kak.. susah ke senang ke tetap ujian pada kita

kadang kadang boleh bawak kemudaratan kalau cepat mengalah, sometimes boleh bawa kepada kemurungan. Bahaya tuh..!!
Back to top Go down
View user profile
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Apr 30, 2008 2:37 pm

kita kena lihat dalam diri kita.. cari siapa kita.. sejauh mana kemampuan kita.. insya-allah... sbb tuh kita hidup lam dunia nie perlu saling ingat mengingati.. tapi silap nya.. bila kita mengingatkan orang lain.. kita di keji.. kita di salah erti... namun itulah hakikatnya.. n tuh juga salah satu ujian tuh... selagi kita hidup dik.. kita kan lalui ujian demi ujian... bila kita mati pun gitu gak.. jangan lupa plak...

yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Apr 30, 2008 2:43 pm

ingat kak..
mmg slalu jadi gitu, kita niat nak ingatkan. BUkan kah dalam hidup ni perlu ingat mengingati, berpesan pesan antara satu sama lain.

Tp seringkali di salah erti.. yg lagi besh bila kia ingatkan dia, dia boleh berbalas balas statement lak dgn kita. Kita pun tahu kita bukan baik sgt cuma berpesan utk dia dan diri kita jugak.. Sama-sama nak belajar ttg kehidupan
Back to top Go down
View user profile
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Apr 30, 2008 2:54 pm

itulah masalahnya dika. x semua orang mampu tuk kita ingatkan.. as long as kita dah jalani tanggungjawab kita sebagai sedara udah ler.. yang lain tuh terpulang pada mereka tuk pkkan sendiri..

pernah tak.. bila kita di timpa ujian yang kita rasa x mampu tuk kita pikul.. kita mengeluh... tapi bila kita di hadapi ujian yang mewah..yang bahagia.. kita lupa.. bukan lupa mengeluh tetapi lupa tuk mengucapkan syukur.. lalu adakalanya kita terleka.. bila sudah jatuh di timpa tangga.. baru kita tersedar....


yaaitt!!!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Mon Jun 09, 2008 11:00 pm

bile susah kita memohon n merayu tapi bile senang semudah itu kita lupakan..lupe akan kewajiban n lupa akan tanggungjawab..leka mengejar kemewahan dunia yg tak penah menjanjikan apa2..kita terus alpa n leka gan keagungannya tanpa kite sedari suatu hari nnti kita akan berada dibawah jugak..tak selamanya kita akan dihimpit kegembiraan tanpa secalit keperitan..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Tue Jul 29, 2008 10:20 am

sumtime i can't stand it animore..
huhuhhu..
but as muslim & for de sake of my family, ive to be strong..
Trima kasih tuhan atas ujianmu..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
RfZ
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts : 111
Age : 32
Location : Selangor
Status : Single
Joined : 2008-06-17

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Jul 30, 2008 2:06 pm

Tidak kira kita dalam senang@susah, ceria@berduka, jgn sesekali ketepikan Allah...
Kerana setiap yg berlaku itu adalah dgn izinNya....Allah tidak pernah melupakan hambaNya tetapi kita yg kadang kala lupa akanNya....
Back to top Go down
View user profile http://tdckita.foromotion.com
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Jul 30, 2008 4:43 pm

bersyukurlah kepada Allah kerana mengurniakan org yg menyakiti kamu kerana dialah org yg menabahkan hati kamu
bersykurlah kepada ALlah kerana mengadakan org yg menipu kamu kerana dialah org yg meningkatkan pengetahuan kamu
bersyukurlah kepada Allah kerana menjadikan org yg menyeksa kamu kerana dialah org yg menguji kesabaran kamu

>kadangkala kita sukar mengucapkan syukur.. Alhamdulillah atas segala ujian dan marilah kita see from the bright sight< tak kira lah susah ke senang ke
Back to top Go down
View user profile
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Wed Aug 06, 2008 5:50 pm

areDIKA wrote:
bersyukurlah kepada Allah kerana mengurniakan org yg menyakiti kamu kerana dialah org yg menabahkan hati kamu
bersykurlah kepada ALlah kerana mengadakan org yg menipu kamu kerana dialah org yg meningkatkan pengetahuan kamu
bersyukurlah kepada Allah kerana menjadikan org yg menyeksa kamu kerana dialah org yg menguji kesabaran kamu

>kadangkala kita sukar mengucapkan syukur.. Alhamdulillah atas segala ujian dan marilah kita see from the bright sight< tak kira lah susah ke senang ke

bersyukur dan berterima kasih lah kamu kepada org yang menyakiti kamu kerana die telah membantu kamu menjadi tabah dan medekatkan lagi kamu kepada Allah.

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Thu Aug 07, 2008 12:37 am

itu lah kan..
ujian tu hadir utk menguji. Nama pun UJIan.. harapnya kita tabah dan cuba cari jalan terbaik la utk hadapi dan lalui nya
Back to top Go down
View user profile
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Thu Aug 07, 2008 9:06 am

hadapi sume dgn tnang jiwa..
sume kan baik saja..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
wiser
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Male
Posts : 295
Age : 42
Location : Pahang
Status : ~bujang 3~
Joined : 2008-06-25

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Thu Aug 07, 2008 9:50 am

Ujian yg diberikan oleh Allah adalah kpd hambanya yg terpilih dan benar2 blh menghadapinya.Ujian menjadikan kita sentiasa mengingatiNya.Kita selalu hanya mengingatiNya ketika susah tapi di waktu kita senang kita melupakanNya dan tidak bersyukur.Sama2 lah kita mengingati diri sendiri dan satu sama lain.
Back to top Go down
View user profile http://www.sifoo.org
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Thu Aug 07, 2008 3:01 pm

btol tu wiser, sesame la kita saling ingat mengingati sesame kite..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Thu Aug 28, 2008 12:09 pm

areDIKA wrote:
bersyukurlah kepada Allah kerana mengurniakan org yg menyakiti kamu kerana dialah org yg menabahkan hati kamu
bersykurlah kepada ALlah kerana mengadakan org yg menipu kamu kerana dialah org yg meningkatkan pengetahuan kamu
bersyukurlah kepada Allah kerana menjadikan org yg menyeksa kamu kerana dialah org yg menguji kesabaran kamu

>kadangkala kita sukar mengucapkan syukur.. Alhamdulillah atas segala ujian dan marilah kita see from the bright sight< tak kira lah susah ke senang ke


NIce one Dika, sokong 100%. Sesuatu yang jadik ada sebab tertentu... kalau kita diberi ujian yang begitu menyakitkan... menyeksakan... kita lihat balik n renung balik dalam diri kita.. apakah kesalahan yang telah kita lakukan hingga Allah beri kita ujian sedemikian rupa. Ujian yang Dia berikan bukan sekadar tuk menguji kita.. tapi DIA juga memberi peringatann kepada kita.. kerna Dia masih sayang pada kita. Unless, kalau kita mmg x pernah di beri ujian, x pernah diberi peringatan... mmg bahaya lah.. mmg Dia x sayang kat kita tuh.

So.. kalau kita di timpa musibah, jangan lah kita menyalahkan Dia... ada baiknya kita terima ujian sedemikian rupa. N andai kita di aniaya... berterima kasihlah pada orang yang menganiaya kita sesungguhnya dia membantu kita mengukuhkan lagi kesabaran n keimanan kita. Orang2 sedemikian nie kita just anggap sebagai bahan ujian dalam kehidupan kita....


yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: nape ujian datang???   Mon Oct 06, 2008 11:11 pm

~great info..marilah sama2 merenung dan amik iktibar..sigh Sad
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
Sponsored content




PostSubject: Re: nape ujian datang???   Today at 10:05 pm

Back to top Go down
 
nape ujian datang???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum I :: Teratak Keagamaan-
Jump to: