HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Flaming Desire - www.kedaikuat.com
Yesterday at 11:51 am by notrex

» phero max original minyak wangi pemikat WWW.KEDAIKUAT.COM
Thu Dec 08, 2016 6:33 pm by notrex

» Phero-X Perfume Murah RM65 - WWW.KEDAIKUAT.COM
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by notrex

» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Tue Dec 06, 2016 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Mon Dec 05, 2016 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Tue May 20, 2008 5:04 pm

Ramai yang bertanyakan tips bagaimana untuk survive dalam percintaan jarak jauh. Bermacam-macam perasaan yang merunsingkan, menyedihkan dan memeningkan bila kita berada dalam situasi cinta jarak jauh ini. Pelbagai dugaan dan cabaran yang perlu kita hadapi.

Sudah banyak cerita yang kita dengar mengenai perkara ini. Ada yang dapat survive dan ada yang kecundang. Menangis dan sedih yang amat sangat apabila si dia berubah hati disebabkan rasa kesunyian. Namun begitu, di sini, kami ingin berkongsi dengan anda semua mengenai bagaimana untuk survive dalam percintaan jarak jauh.

Percaya pada pasangan

Apabila kita berjauhan dengan pasangan, kita hendaklah percaya dengan si dia. Pernah baca 5 Tips dalam Berpasangan? Di dalam tips itu ada dinyatakan betapa pentingnya kita saling mempercayai dalam berpasangan ini. Percayalah pada si dia yang dia akan setia dan masih menyayangi kita walaupun kita berada jauh dari dia.

Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang kita hadapi apabila kita berjauhan. Ketika kita berjauhan, kita akan terasa sunyi. Orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata. Dan apabila berjauhan, hati menjadi sunyi. Dan pada masa inilah kawan-kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun kita masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila kita bersama dengan pasangan kita. Di sini, ada yang kecundang. Ada yang bercouple dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan kita bila dapat tahu yang kita tidak setia? Dan letakkanlah diri kita di tempat dia. Adakah kita akan gembira dan suka jika kita dibuat demikian?

Berjumpalah walaupun seketika

Jangan jadikan jauh itu sebagai alasan. Cinta perlukan komitmen. Cinta juga adalah tanggungjawab. Walaupun jauh, cuba cari masa untuk berjumpa dengan si dia. Andai kata si jejaka duduk jauh di utara semenangjung dan si gadis duduk di hujung selatan semenanjung, cuba cari masa yang sesuai untuk berjumpa. Paling tidak pun bila ada cuti panjang. Janganlah tidak berjumpa langsung. Sudah pasti rindu di hati akan semakin memberontak bila kita berjauhan. Jadi, apabila ada masa kelapangan itu, rancanglah untuk berjumpa. Sudah pasti ini akan mengeratkan lagi hubungan dan dapat mengurangkan rasa rindu itu.

Tanyalah khabar

Setiap malam sebelum tidur itu kalau boleh cuba hubungi si dia tanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini anda yang call dia. Esok dia pula. Dengan ini baru la sama-sama merasa susah dan senang. Jangan mengharapkan si dia sahaja yang akan call anda. Sudah pasti dia akan berasa sukar untuk menghubungi anda jikalau dia sahaja yang perlu call anda. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar bila sebelah pihak sahaja yang memberikan komitmen. Jadi sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.

Sambut hari ulang tahun bersama

Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut birthday atau ulang tahun per-couple-an bersama-sama. Sekiranya birthday itu jatuh pada hari bekerja, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu tersebut. Luangkan masa bersama untuk seketika sudah pasti dapat mengembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, tetapi kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut birthday sudah pasti akan terpahat kukuh di hati. Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.

Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah

Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bilamana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu. Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta anda. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.
Akhir kata, walauapapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Bila jauh kita akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik cuma ianya merupakan salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang kita dan mengajar kita untuk menjadi seorang kekasih yang setia.

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
sempoiajer79
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 352
Age : 37
Location : Tingkat Seploh...
Status : Single
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Tue May 20, 2008 5:15 pm

good yup... itulah antara tips2 nya.... kunci utama adalah setia, percaya dan jangan mudah syak wasangka dalam apa2 jua perkara... berterus terang adalah lebih baik (depends gak pd penerima..)

kalau x dpt call, sms pun memadai... sekurang2nya pasangan rasa diri diingati... cheewah.. mcm pernah rasa jer... tp pasangan lak jgn ler lelebih.. tiap 1jam nak call.. haper?.. ingat org tue xder kerojer lain ker?...
Back to top Go down
View user profile http://sempoiajer.blogs.friendster.com/sempoiajer/
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Tue May 20, 2008 5:19 pm

hehehe..sebab tak de kojer lain laa tue dier col jerk..kredit berlambak ler tuh..meh bagi sini ckit..hehe..

percintaan jawak jauh nie bukan mudah..memerlukan byk kesabaran n ketabahan hati..silap langkah teruk lah..urm memang perit percintaan jarak jauh nie..hanya yg merasai akan mengerti hakikatnya..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Tue May 20, 2008 5:23 pm

pecaya dan setia tu memang penting .... good info, kena belajar nii ...

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Tue May 20, 2008 5:30 pm

hehehe..percaya n setia adlah kunci penting dalam sesebuah perhubungan..jgn lah terlalu ikutkan hati..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Tue May 20, 2008 5:58 pm

den tak cayo cinto jarak jauh ni eh.. den dah terkono dah.. last sekali den kono tinggal.. sian den..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 9:25 am

yer ke abg zam .... ??? abg kena tinggal ke ???

memang susah cinta jarak jauh nii ... nak kena ada kesabaran dan juga kepercayaan yang tinggi ... bukan mudah pekara yang bukan di depan mata kita kan .... tapi selagi ada cinta ianya pasti dapat di atasi .... kejujuran dan berterus terang tu sangat penting.

apa pun yang berlaku jujur lah pada pasang, itu adalah sebaik baiknya ...

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 10:41 am

urm betul tue irees jujurlah dalam setiap perbuatan n kata-kata..nina sedang laluinya..memang sakit tapi apa leh buat..nak taknak kena lalui jugak..insyaallah..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 11:10 am

irees_natasha wrote:
yer ke abg zam .... ??? abg kena tinggal ke ???

memang susah cinta jarak jauh nii ... nak kena ada kesabaran dan juga kepercayaan yang tinggi ... bukan mudah pekara yang bukan di depan mata kita kan .... tapi selagi ada cinta ianya pasti dapat di atasi .... kejujuran dan berterus terang tu sangat penting.

apa pun yang berlaku jujur lah pada pasang, itu adalah sebaik baiknya ...

ye...kena tinggal sbb dia ada org len kat sana.. memula dia duk kl...pas dia kena transfer ke utara sana tuh dia dah jumpa org len...nak wat camne..huhuhu..
elakkanlah cinta jarak jauh..hehe
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 11:13 am

urm nak elak camne abg zam..dh depan mata pun..hehe..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 11:32 am

depan mata ok le...xyah jauh2... jauh2 ni byk risikonya.. persekitaran dia..persekitaran kita... kesetiaan ni ibarat cam kerak nasi jugak.. kalau ada je yg letak air..lama2 lembut jgk kan...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 11:35 am

kalo bole memang lah nak depan mata senang..hehari leh jupe..tau apa yg dier buat..tapi apa leh buat..tak semua kita nak kita dapat..takpelah kejauhan mengajar erti rindu n kasih sayang...hehehe..

memamng tensen kalo duk jejauh nie..lagi2 kalo time gado..huhh..hanya kesabaran jerk peneman setia..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 12:09 pm

hmm cinta jarak jauh,
nice topik.. boleh di bincangkan secara terperinci ni

mmg semua org nakkan kepercayaan kan, tapi kesangsian tu tak pernah lekang dari ayat kepercayaan tu. Asik sangsi je.. huhu ape pun kejujuran dan kepercayaan tu datang seiring, so gunakan dan praktikkan la tips di atas hehe
Back to top Go down
View user profile
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 12:15 pm

nice tips..
bole dipraktikkan bile da ade bofren nnt..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 12:18 pm

urm betul tue.. sangsi n curiga takpenah lekang dari bibir..itulah lumrah manusia..takde salah saja cari salah..pastu bile bergodo mulalah..

bercinta jarak jauh nie bukan mudah..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 4:44 pm

ooo jadi cik nina pun mengalami cinta jarak jauh yer ...
emmm tak dinafikan memang la kita percaya kan pasangan kita cuma kadang kadang dalam hati mesti fikir yang bukan2 ....
tak ada niat pun nak cari pasal ... cuma sebab kita sayang kan dia ... terlalu sayang .... so pasangan kita pun kena pk yang sama gak laa, jgn la rasa dikongkong atau pun rimas bila kekasih hati betanya ....

emm cik nina macam mana ??? ada tak tips2 dari pengalaman nina yang leh dikongsi bersama ???

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 4:57 pm

urm nina erk irees..

memang jarak jauh pun nina di selatan dier di timur..jupe pun payah..lagi2 bile dh tunang..parents kongkong habis..susah nak gerak dah..dulu kalo nak jupe leh g curik2 tapi skrg tak leh dh..setiap mgu kena balik kpg..

paling teruk kalo bab gado laa..rasa nak break jerk..nina kalo gado memang teruk..susah nak kawal marah..kadang gado pun hal remeh temeh jerk..tapi bole isu besar..n tunang nina cemburu orang nya..payah ckit..tapi kekadang nina bohong jugak..bohong sunat aje..hehehe..

lagi satu bile berjauhan nie byk aktiviti kena buat sensorang..kekadang jeles gak gan org lain...hepi jerk gan org tersayang kite sensorang..tapi apa leh buat..telefon jerk laa jadi penghubung..sampai topup tue jadi peneman setia lak..abis duit ke situ je..tapi memang cukup terasa bile rindu laa..urm nak nangis jerk rasa Crying or Very sad ..

berjauhan nie perlukan kesabaran..kalo tak memang tak tahan laa..nina pun kalo tak sebab sabar lama dh..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 4:59 pm

eheh ada cerita ye nina.. patut la kata susah nak kawal marah kat thread 'tulang rusukku'

jarak jauh ni ada beshnya jgk.. kalau rindu boleh datang menjenguk

*sesekali wat la surprise > baru tau leh caye ke tak bf/gf kita tu
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 5:03 pm

heheheh..ala dh kantoi..baru jek nak sembunyi.. Evil or Very Mad

urm kalo jupe pun kejap jerk tak hilanh rindu dh nak pisah balik..camne tue aredika..huhu..asik buat suprise kantoi aje..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 5:06 pm

lagi satu bile berjauhan nie byk aktiviti kena buat sensorang..kekadang jeles gak gan org lain...hepi jerk gan org tersayang kite sensorang..tapi apa leh buat..telefon jerk laa jadi penghubung..sampai topup tue jadi peneman setia lak..abis duit ke situ je..tapi memang cukup terasa bile rindu laa..urm nak nangis jerk rasa Crying or Very sad ..


haaa kalo bab niii irees setuju ... memang terasa sangat kan bila tengok org lain dengan pasangan dia .... emm kita still ngan kawan2 or ngan family .... tapi apa nak wat, cinta antara 2 benua macam lagu arni nazira ...hehehehhe

kadang2 bukan apa, bila bejauhan niii rasa nak diberi perhatian sangat dan kalo time jumpa macam macam nak cerita, heheheh ...

rindu tok sah cakap arrr .... emmm telan jer laaa ...

mudah2an lepas kawin nanti tak bejauhan lagi ... amin

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 5:16 pm

urm amin..harap2 pun gitulah..tapi opis nie payah nak mintak tukar..

urm tulah irees memang cukup terasa..lagi2 kalo kuar g jejalan..tgk org lain berdua gan pasangan kite gan kengkawan..memang best kuar gan kengkawan enjoy tapi tak sama kalo gan org tersayang..byk benda kite leh kongsi bersama..cemburu tetap cemburu..paling tak kalo g shoping taklah kuar duit kita kan..hehe..

memang nak perhatian bile jupe tue tapi susah irees..nina kalo jupe mesti balik kpg dier takpun umh mak dier..so ramai org ada mana ada masa nak bercerita berdua..ada jerk hal..then biasalah org sana panggil org sini pun panggil so memasing buat hal sendiri jugak..kalo kuar lak ada jerk nak ikut..so kena pandai2 laa..takkan nak duk berdua-duaan kat umah orang lak kan..

kalo bab rindu urm..hanya ALLAH jerk yg tau camne rasanya..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 5:25 pm

kita kat sini rindu2 kat dia...dia nun jauh di sana ada org len.. pastu bila kantoi ngan kita suh kita lupakan dia... then bila hubungan dia ngan org baru x menjadi pastu cari kita balik.. then pujuk2 kita supaya jgn kawen..putuskan tunang..kawen ngan dia... patut ke? hahahaha..ish cam luahan perasaan je

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 5:29 pm

sabar abg zam .... itu la lumrah kehidupan, alam percintaan ... tak akan lari dengan dugaan ...

andai dia milik kita sejauh mana pun dia pergi dia tetap milik kita ....
dulu dia depan mata tetap tak bersatu dan sekarang walaupun jauh hati nii tetap pada dia ... ewwaaah ... hehehehh

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 5:31 pm

tapi deritanya ku rasa sampai sekarang... hahaha...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Wed May 21, 2008 5:32 pm

cencuroot wrote:
kita kat sini rindu2 kat dia...dia nun jauh di sana ada org len.. pastu bila kantoi ngan kita suh kita lupakan dia... then bila hubungan dia ngan org baru x menjadi pastu cari kita balik.. then pujuk2 kita supaya jgn kawen..putuskan tunang..kawen ngan dia... patut ke? hahahaha..ish cam luahan perasaan je

ni tru story abg zam la neh..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh   Today at 11:04 am

Back to top Go down
 
Tips untuk Survive dalam Percintaan Jarak Jauh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Some very basic tips from a new user
» How would you survive being trapped?
» Household tips
» Tips on how to better drybrush metallics?
» Gaming Table Creation Tips

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Cinta & Persahabatan-
Jump to: