HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 12:29 pm

Sebelum Tido:
6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah.
6 tahun :
Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!

Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u dulu aje lah, i tak buru2 .
6 bulan: masih lama tak nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang
sana !!

Balas SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma, i beli murtabak kesukaan u..
6 bulan: trafik jam ah
6 tahun: k..


Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??


Pulang Keje:
6 minggu: Honey, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):
6 minggu : Sayang, i harap u menyukai cincin yang i beli
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..


Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin bbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka i, rasa makanan ini begitu lazaattt...! !!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH? LAUK INI LAGI?


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi eh
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!


Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH EH? BUANG DUIT JE!


TV:
6 minggu: Baby, apa yg kita nak tonton malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 12:40 pm

urm seperti yg selalu nina dgrlah..bile usia perkahwinan makin lanjut begitulah jadinya..buat endah tak endah..tak seperti diawal perkenalan..kalo bole nak smua serba-serbi ok..sedaya upaya cube nak puaskan hati pasangan..

urm tulah sepatunya diusia perkahwinan makin lanjutlah nak kembalilah kehangatan rumahtangga..jgnlah asik kaku jerk..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
Cik Markonah
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 577
Age : 30
Location : ::Moncehster::
Status : ::Gila2 Remaja::
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 2:21 pm

hehehehehe...camne ek nak romentik2 jek even dan berpuluh2 tahun kawen???mesti sronok jek..bahgia jek...

_________________
::Cik Markonah®::
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/cikmarkonah
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 2:46 pm

urm tulah bahagia jerk..kita nie jerk lom rasa lagi cik konah..urm dgr jerlah cite org..huhu

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
Cik Markonah
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 577
Age : 30
Location : ::Moncehster::
Status : ::Gila2 Remaja::
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 3:02 pm

aritu tgk cite hindustan...bahgie jek suami isteri tuh..sampai tua laa..suami die baik n romentik sgt..best btol...heheheheh

_________________
::Cik Markonah®::
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/cikmarkonah
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 3:17 pm

urm cik konah nie peminat cite hindustan ker?? hehe

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 3:29 pm

hehehehhe ....
layan gak industan nii best tau bila time dia org loving2 nii ...

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 3:49 pm

urm nina dulu layan jugak..cite paling best..dil to pahai hil..betul ker sebutan eh..apa2 jerlah..

tapi skrg jarang dh tgk..memang tak ikuti dh..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 709
Age : 37
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Mon May 12, 2008 4:24 pm

yg ni aku ade dpt dlm email dulu..
nk tergelak pon ade gak..
tp bile pikir balik btol gak..
hehe..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Tue May 13, 2008 9:42 am

sekali baca memang leh tetawa tapi bila abis baca ... ada kebenaran nyer tau .... emmm macam mana leh jadi macam tu ekk ????

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Wed May 14, 2008 1:41 pm

harapnya kita yg dah tau info ni boleh la cari jalan mcm mana nak mengekalkan ke'romantis'an anda dan pasangan anda.. Bagi dika kalau dah sayang kat isteri kita, kita akan cuba sedaya upaya utk lebih membahagiakan dia setelah meningkat usia perkahwinan tu.

Bayangkan kalau dulu2 masa muda2 selalu belikan bunga ke, wat surprise ke kan.. then bila anak2 dah meningkat remaja kita pakat2 dgn anak2 wat surprise.. huishh tak dapat ku bayangkan situasi tu hehehe

*siap sedia la awak > kita dah standby dah ni
Back to top Go down
View user profile
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Fri May 30, 2008 11:13 am

wah..wah... yang single mingle plak rancak berbicara ek.. heheh.. cam korang plak ada pengalaman.. heheh.. yaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
shyeye
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 292
Age : 37
Location : Shah Alam
Joined : 2008-04-02

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Sun Jun 08, 2008 10:07 pm

dari semenjak kawin...moderate je...biasa2 je...setakat pegang tgn bila berjalan...cium pipi masa nak gi keje...tu je la...kalo romantik lebih2 tu tau le ada makna yg tersirat muahahahahaha...tp kemesraan kita kene la jaga sama2...xkan sebelah pihak je...x aci la...
Back to top Go down
View user profile
gee
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 210
Age : 44
Location : seberang tambak
Status : M3
Joined : 2008-06-23

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Thu Jun 26, 2008 10:26 am

aman & tenang rasa hati jika punya suami romantis....
Back to top Go down
View user profile http://tinyurl.com/geehmn
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Thu Jun 26, 2008 11:33 am

emmm alangkah indah nya kalo dapat suami macam dika ... emmm dah wat persiapan awal nampak ... untuk isteri nya nnt ...

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Thu Aug 28, 2008 5:09 pm

shyeye wrote:
dari semenjak kawin...moderate je...biasa2 je...setakat pegang tgn bila berjalan...cium pipi masa nak gi keje...tu je la...kalo romantik lebih2 tu tau le ada makna yg tersirat muahahahahaha...tp kemesraan kita kene la jaga sama2...xkan sebelah pihak je...x aci la...


yup... akak setuju.. lam umahtangga buat apa pun mesti sama2 yang buat.. sama2 jaga. kalau hanya sebelah pihak jekr yang dok jaga payah... lam masa pendek mungkin okess kot.. tapi sampai bila leh bertahan.. lelama pihak yang nie akan fed up... n sumting will be happen.. so.. daripada terjadi sesuatu.. both side kena alert.... alert from time to time... have to... need to be sensitive all the time...


yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Fri Aug 29, 2008 12:51 am

well i guess i will share something..
couples yang bercinta biasanya mengeluarkan sejenis hormon yang membuatkan semuanya indah di masa percintaan. hormon nie akan dirembes lebih banyak jika kita berada dekat orang yang dicintai tue. hormon tu nama apa xingatla sebab nie tengah mengantuk tulih nie..zzZZ

oyer..smbung balik, erm tapi hormon nie xboleh lama didalam badan sebab akan jadi toksin. so menurut kajian, couples yang berkahwin akan mengalami saat2 bahagia dalam masa 3tahun disebabkan hormon nie. after 3yers, hormon nie dah kurang dirembeskan, so terpulang kepada sesuatu couples tue utk mengekalkan kebahagiaan yg sedia ada cthnya: bagi hadiah,makan bersama/bercuti etc


huhu...mengantukla..sambungla bila ada masa zzZZZ

-apat..sawadikap
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
wiser
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Male
Posts : 295
Age : 42
Location : Pahang
Status : ~bujang 3~
Joined : 2008-06-25

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Fri Aug 29, 2008 9:46 am

Mwahaha..mcm betul je semua yg di atas. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.sifoo.org
puteri kayangan
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Female
Posts : 169
Age : 36
Location : Skudai, JB
Status : Married
Joined : 2008-05-26

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Fri Aug 29, 2008 10:32 am

suke tengok arwah atuk ngan nenek sebelah mak..romantik sampai tua, sampai ke akhir hayat..tak boleh berenggang macam org mude...bergurau senda..klu boleh pu3 pun nak jadi camtu..tua2 dah bercucu cicit pun masih romantik...hehehe...
Back to top Go down
View user profile http://www.maybank2u.com.my
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Fri Aug 29, 2008 4:10 pm

apatz wrote:
well i guess i will share something..
couples yang bercinta biasanya mengeluarkan sejenis hormon yang membuatkan semuanya indah di masa percintaan. hormon nie akan dirembes lebih banyak jika kita berada dekat orang yang dicintai tue. hormon tu nama apa xingatla sebab nie tengah mengantuk tulih nie..zzZZ

oyer..smbung balik, erm tapi hormon nie xboleh lama didalam badan sebab akan jadi toksin. so menurut kajian, couples yang berkahwin akan mengalami saat2 bahagia dalam masa 3tahun disebabkan hormon nie. after 3yers, hormon nie dah kurang dirembeskan, so terpulang kepada sesuatu couples tue utk mengekalkan kebahagiaan yg sedia ada cthnya: bagi hadiah,makan bersama/bercuti etc


huhu...mengantukla..sambungla bila ada masa zzZZZ

-apat..sawadikap


hhmm..gud info apat.. tapi mana awak dapat info nie... anyway... smmgnya lam umahtangga pasti ada pasang surut... n kedua2 belah pihak harus kreatif dalam mengembalikan keceriaan n kemesraan hubungan lam umahtangga. tapi kalau hanya sebelah phak sahaja yang cuba tuk mencari jalan, pasti x kan berjaya.... x adil tuh... huuuee...


yaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Fri Aug 29, 2008 11:53 pm

oo info tu dapat dari research omputihla..hihi..ZZzzZ
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....   Today at 9:51 am

Back to top Go down
 
Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan... ....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Jodha Akbar Written Update 20th December 2013
» The House Of Immortality

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum I :: Teratak Alam Perkahwinan-
Jump to: