HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Black Stallion | merawat masalah tenaga batin
Yesterday at 6:05 pm by notrex

» SINREX | www.herbauntuklelaki.com - botol baru
Wed Oct 29, 2014 8:12 pm by notrex

» Energy Power Pump| www.herbauntuklelaki.com
Wed Oct 29, 2014 1:38 am by notrex

» SURE UP CATUABA | TAMBAH STAMINA | TAMBAH BESAR
Mon Oct 27, 2014 7:55 pm by notrex

» Twin Breast Pump | Tambah Saiz Payudara Leper |
Mon Oct 27, 2014 12:46 am by notrex

» Wira Malam bongkar rahsia lelaki sihat- lelakiwanita.com
Sat Oct 25, 2014 10:54 pm by notrex

» Produk Besarkan Payudara : PINKY SINGLE CUP BREAST
Fri Oct 24, 2014 9:48 pm by notrex

» Hot Kiss Strawberry | Pelincir Seksual Lelaki Dan Wanita | S
Thu Oct 23, 2014 10:31 pm by notrex

» TERHANGAT DI PASARAN!!!_Susu Kambing WITH Madu
Thu Oct 23, 2014 2:49 am by anjang

» Lot Banglo Cantik di Besut_Tepi Sekolah
Thu Oct 23, 2014 2:46 am by anjang

» Slim N Lift For Men Harga Paling Murah -herbauntuklelaki.com
Wed Oct 22, 2014 7:00 pm by notrex

» jus al-qamar - www.herbauntuklelaki.com
Tue Oct 21, 2014 8:00 pm by notrex

» Hot Kiss Strawberry | Pelincir Seksual Lelaki Dan Wanita |
Mon Oct 20, 2014 7:39 pm by notrex

» Love Kiss Cream Grape • www.lelakiwanita.com
Sun Oct 19, 2014 7:33 pm by notrex

» Hot Kiss Cherry - Pelincir Seksual Perisa Cherry
Sat Oct 18, 2014 4:44 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
jay
 
sHaFiZa
 
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm
Share | 
 

 Proton: Kelebihan dan Kekurangan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 2:58 pm

wakakaka...aku dpt dr email la..yo yo oo je dorg kata tu proton..
ampunnn.... laughing
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts: 5286
Age: 34
Location: world wide web
Joined: 2008-03-29

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 3:17 pm

ehehehe.. biasa le tu nami... rumours mcm tu le..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
jay
DYMM Sultan Teratak
DYMM Sultan Teratak


Male
Posts: 721
Age: 35
Location: dekat jer
Status: sgsgsd
Joined: 2008-03-28

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 3:32 pm

aku ada dengar orang cakap persona yg baseline gear 3 lembat kurang pickup dan walaupun 1.6 break belakang x guna disk
Back to top Go down
View user profile
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts: 5286
Age: 34
Location: world wide web
Joined: 2008-03-29

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 3:37 pm

tu le.. pesona tak pakai teknologi mitsubishi.. kalau henjen mitsu, gear 3 n 4 tu le killer gear.. masyukkk... baseline takkan takde disc blakang.. takde abs je kot.. aku pun kureng periksa plak.. yang 1.3 kompom takde disc blakang..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 3:44 pm

gerabak aku xpakai enjin mitsubishi pun laju jekk... laughing
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts: 5286
Age: 34
Location: world wide web
Joined: 2008-03-29

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 3:45 pm

gerabak ko tu teknologi mitsu le nami... henjen code 4G13.. eheheheh..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak


Female
Posts: 1681
Age: 38
Location: Bandaraya Pesisir Air
Status: Lumber HaraM
Joined: 2008-04-01

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 3:49 pm

PROTON MPV 2009 :k: ....lawonya..."masih dalam bajet..tahunan..
jap nak beli kete jap nak beli tanah..mana satu ni.." Question
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 3:51 pm

roll_honey wrote:
PROTON MPV 2009 :k: ....lawonya..."masih dalam bajet..tahunan..
jap nak beli kete jap nak beli tanah..mana satu ni.." Question
kak ida, bli kete mainan sebijik n tanah sekarung dah arrr.. laughing
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
jay
DYMM Sultan Teratak
DYMM Sultan Teratak


Male
Posts: 721
Age: 35
Location: dekat jer
Status: sgsgsd
Joined: 2008-03-28

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 4:00 pm

pesona ada ker 1.3???? setahu aku 1.6 jer
Back to top Go down
View user profile
jay
DYMM Sultan Teratak
DYMM Sultan Teratak


Male
Posts: 721
Age: 35
Location: dekat jer
Status: sgsgsd
Joined: 2008-03-28

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 4:01 pm

keter mainan kena panggil bijik ker nami???? hehehehe
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 4:02 pm

jay wrote:
keter mainan kena panggil bijik ker nami???? hehehehe
tatau jay..aku failed arrr baser mlayu... laughing
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
jay
DYMM Sultan Teratak
DYMM Sultan Teratak


Male
Posts: 721
Age: 35
Location: dekat jer
Status: sgsgsd
Joined: 2008-03-28

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 4:09 pm

klu ko failed xper nami nanti memanda bendahara zam boleh ajar klu x pun inspekter sahab zul boleh gak diorang pasti berbesar hati nak mengajar ko
Back to top Go down
View user profile
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak


Female
Posts: 1681
Age: 38
Location: Bandaraya Pesisir Air
Status: Lumber HaraM
Joined: 2008-04-01

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 4:21 pm

notme wrote:
roll_honey wrote:
PROTON MPV 2009 :k: ....lawonya..."masih dalam bajet..tahunan..
jap nak beli kete jap nak beli tanah..mana satu ni.." Question
kak ida, bli kete mainan sebijik n tanah sekarung dah arrr.. laughing

jay wrote:
keter mainan kena panggil bijik ker nami???? hehehehe

nami tu dia Kanda, BONDA dah BERTITAH...huhu smile
Back to top Go down
View user profile
manees
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts: 31
Age: 37
Location: johor
Joined: 2008-03-28

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 4:23 pm

emm..persona xder 1.3 ler...ada 1.6 jer..
kalau pasal gear lambat pickup tu..x taulah kawan...
sbb..pakai oto jer..heheh...tapi b-line jer..heheh
pastu kalau b-line..mmg xder disc brake..
yg ada disc-brake m ngan h line jer..
heheh....

waiting for the new mpv ..dengor2 nyer ler...
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Thu Apr 03, 2008 4:29 pm

roll_honey wrote:
notme wrote:
roll_honey wrote:
PROTON MPV 2009 :k: ....lawonya..."masih dalam bajet..tahunan..
jap nak beli kete jap nak beli tanah..mana satu ni.." Question
kak ida, bli kete mainan sebijik n tanah sekarung dah arrr.. laughing
Ampung Tuangku... wishing

jay wrote:
keter mainan kena panggil bijik ker nami???? hehehehe

nami tu dia Kanda, BONDA dah BERTITAH...huhu smile
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
shaman
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts: 78
Age: 30
Location: Johor
Joined: 2008-04-03

PostSubject: Model Proton Saga BLM .............   Thu Apr 03, 2008 10:13 pm

Sekian lama Proton megeluarkan model proton saga kini ianya sudah bersedia dengan pengganti baru bagi model itu dengan perubahan 100% berbanding model lama.

Jika model-model saga yang lepas hanya menawarkan pembaharuan aksessori dan sedikit perubahan pada casis luar , kini dengan Model Proton Saga BLM (code name) ianya dijangka dapat menanam semula kepercayaan rakyat malaysia ke atas Proton dalam segmen kereta “Budget”.

Dari kebanyakan khabar-khabar angin rata-rata mereka yang sudah berpeluang menaiki dan menyaksikan kereta ini agak berpuas hati dengan perubahan yang ada pada proton BLM.Kata orang putih total make over !

Dengan gaya sporty dan moden pada proton BLM ianya dijangka dapat menarik minat golongan muda yang meminati kereta sedan.Paling ketara ialah lampu depan yang memikat dan juga kerangka luar yang tampak lebih besar dan gagah.Proton BLM menawarkan 7 warna baru yang menawan :- Zircon Green, Metallic Black, Granite Grey, Genetic Silver, Chilli Red, Solid White, dan Blue.

Bahagian Enjin juga menerima nadi baru, pada masa ini belum lagi ada spesifikasi untuk enjin dan muatan kereta BLM tetapi ada khabar angin nadi utama Proton BLM menggunakan enjin 1.3 liter.Ianya akan diumumkan kepada umum pada hari pelancaran bulan ini.

Proton sudah pun membuka tempahan bagi Proton BLM, buleh klik sini untuk kelaman tempahan.

Berikut adalah beberapa Gambar serta Video Proton Baru 2008 - Proton Saga BLM :-

http://www.khairulazmi.com/images/Proton2008/proton002.jpg

http://www.khairulazmi.com/images/Proton2008/ProtonBLM-R3-BodyKit.jpg

http://www.khairulazmi.com/images/Proton2008/ProtonBLM-R3-BodyKit-side.jpg[flash][/flash]
Back to top Go down
View user profile http://yourshaman.blogs.friendster.com/my_blog/
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts: 1332
Age: 32
Location: .. My Heart ..
Status: .. My Love ..
Joined: 2008-04-03

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 9:19 am

thanks shaman ... rees memang cari info bab proton BLM nii
afro

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 9:24 am

proton BLM ni bhgn blkg ada sket2 cam Honda City ek.. murah pun murah..
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts: 5286
Age: 34
Location: world wide web
Joined: 2008-03-29

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 9:41 am

alahaiii... bukan nak kutuk keta nasional.. tapi pelik arr rupa dia... tak bkonan den.. daripada proton baik perodua lagi kalau yg range harga yang sama..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts: 5286
Age: 34
Location: world wide web
Joined: 2008-03-29

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 9:47 am

jay wrote:
pesona ada ker 1.3???? setahu aku 1.6 jer

takde ke jay? mebi aku tengok tu yg da convert henjen dia ke 1.3 kot.. hahahah.. betul le, gen2 ngan neo je yg ada model 1.3.. huhuhu.. salah info..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 11:05 am

Proton ni kelebihan dia, senang nk cari spare part ek.. kekurangannya lak.. mcm iswara, spring kosi blakang tu cpt jer berlagu.. mcm bunyi anak ayam pun ye gak...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts: 5286
Age: 34
Location: world wide web
Joined: 2008-03-29

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 11:08 am

bunyi burung tu ea nami... cuba ko check bebetul either spring yg bunyi or ada part yg bergesel... ko tengok lat tempat letak speaker kat seat blakang tu, kekadang kat situ je bergesel.. lapik ngan double sided tape yg tebal, bunyi pun ilang.. masa aku pakai aeroback ada jadi mcm ko ni gak..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 11:09 am

zoulle wrote:
bunyi burung tu ea nami... cuba ko check bebetul either spring yg bunyi or ada part yg bergesel... ko tengok lat tempat letak speaker kat seat blakang tu, kekadang kat situ je bergesel.. lapik ngan double sided tape yg tebal, bunyi pun ilang.. masa aku pakai aeroback ada jadi mcm ko ni gak..
aku rasa kosi tu arr zol.. memula igt pintu..tp pelik je..bila ada org duk kat blkg tu, xde bunyi.. bila kosong, kena lak jln berdugul2, mula la "anak ayam" bunyik2... confused

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts: 5286
Age: 34
Location: world wide web
Joined: 2008-03-29

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 11:17 am

small matter je tu nami.. ko buka bonet, nanti papan speaker tu akan naik skali.. ko lapik double sided tape kat bahagian papan tu ngan body Smile.. susah le nak cerita.. eheheh.. nak eksplen tu susah

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts: 1746
Age: 32
Location: JB
Status: single not available
Joined: 2008-03-31

PostSubject: Re: Proton: Kelebihan dan Kekurangan   Fri Apr 04, 2008 11:24 am

zoulle wrote:
small matter je tu nami.. ko buka bonet, nanti papan speaker tu akan naik skali.. ko lapik double sided tape kat bahagian papan tu ngan body Smile.. susah le nak cerita.. eheheh.. nak eksplen tu susah
aku paham..tp btul ke mende tu yg bunyi?nape lak bila ada org duk atau ada benda berat kat kosi tu, xde lak bunyi tu... sbb tu aku rasa spring kosi tu yg bunyik..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
 

Proton: Kelebihan dan Kekurangan

View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak ::  :: -