HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Masalah dengan baby sitter

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Thu Jun 18, 2009 12:06 pm

pagi tadi sembang2 ngan hadif.. tanya dia smlm wat apa kat umah mak (panggilan dia kat baby sitter dia tuh)

pastu hadif ckp "hadif pegi skolah..tgk abang main bola..adif xberak pun ayah"

pastu aku tanya le.."nape xberak, xboleh ke?

"kalau berak nanti mak bantai"

terkejut aku di buatnya..rasa cam nak tuka baby sitter je..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2860
Age : 34
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Thu Jun 18, 2009 12:37 pm

aishhh, kozam.
cam bahaye je munyinye tu.
sian hadif kene tahan berak.

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Thu Jun 18, 2009 5:41 pm

hadif macam bangga je ckp yang dia xberak..kononnya dia budak baik la..dgr ckp mak dia tuh

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2860
Age : 34
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Thu Jun 18, 2009 5:54 pm

PERASAAN TIME NI: (BACK TO THE TOPIC)

baik kozam siasat kes ni.
kalo xlrat sro inspekter siasat. takot jg sumthing xbez lak nnt.

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 9:49 am

tu la cik ain.. rasa sian gak kat hadif, tp suami baby sitter dia tuh pun inspekter dah..xkan nak suh dia siasat bini dia lak..susah tu..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 10:00 am

rasanya leh sembelit c hadif tuh kalo asek kena tahan berak je..kakaka..
jahat dow kasi takot budak kecik nk berak

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 10:05 am

xsembelit mimi sbb hadif akan membuang jugak mlm tu...dia membuang hari2.. xbagi siang dia buang mlm.. minggu ni semua dia buang mlm je..kitorg tahu sbb kitorg bagi diapers kat baby sitter dia tu hari2..5 keping sehari.. kalau dia guna skit maknanya hadif xmembuang la siang tu..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 10:07 am

pandai gak eh hadif tahan berak...
sengsara wehh kalo nk terberak sgt tp kena tahan lak.. laughing

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 10:12 am

bukan takat pandai je..dia siap bangga tu..

*cam lari topik je kita nih..tuka thread la.hehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 10:14 am

kakaka..lawak je hadif.,..


aku rasa mmg lari topik dah nih..kikiki...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 10:17 am

laju je ko split topic..aku igt bukak baru..hihi.. bagus2..

cuba ko buat2 tnya baby-sitter tu.. xpon ko kunun2 cerita la peel hadif..apa dia ckp kat ko tuh

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 10:25 am

selalu gak aku tanya..adif ada wat perangai ke tak..dia ckp jaga hadif senang je..xbyk peel.. dia mcm syg sgt hadif tu..sblm balik dia mesti peluk2 cium hadif.. mintak belikan buku abc la sbb dia nak ajar hadif..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 12:04 pm

ishh.. baby sitter kalau da lama jaga anak kita rasanya ok arr.. kalau yg baru2 tu je kena monitor lebey sket. takut gak skang ni banyak cite bout baby sitter yg zalim ngalahkan zionis. depan kita manis muka, tunjuk sayang kat kita gegila tapi ngan anak kita mcm gendang dia palu.. kalau anak aku kena mcm tu, akan aku pupuskan keturunan baby sitter tu dari muka bumi ni.. hmmm..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 12:06 pm

dia dah lama jaga hadif..dari lepas pantang lg..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 12:07 pm

takde pepe kot zam.. ko try le tanya adif kalau mak tu bantai cane.. mebi dia sebut je kot n adif terikut2 sebutan dia tu

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 12:11 pm

harap2 camtu la..jgnla bantai.. tp so far ok..adif nak je gi umah dia,

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 12:22 pm

tu le zam.. kena le think positive.. kalau ko nak curious mcm tu, ko kena le jadi mr. mama n jaga adif seniri.. huhuhu.. pada pendapat aku, better antar anak kat umah org dari antar nursery. lagi tak terjaga anak tu nanti sebab da ramai sangat nursery tu nak jaga..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 12:37 pm

tu la.. aku pun suka dia duk ngan org dari nursery...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 12:42 pm

kita memang sehati dan sejiwa le zam.. i lebiu tul le.. ishh

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 3:17 pm

zam wrote:
selalu gak aku tanya..adif ada wat perangai ke tak..dia ckp jaga hadif senang je..xbyk peel.. dia mcm syg sgt hadif tu..sblm balik dia mesti peluk2 cium hadif.. mintak belikan buku abc la sbb dia nak ajar hadif..
kalo hadif still suka g umah dia, means ok la tu. sbb salu kalo budak2 rasa takut, mana dia nk gi lagi umah org tu kan..
gaknya org tu gurau2 je.. hadif ikut2 la..
mcm anak buah aku dulu... dia gi umah aku..x reti duk diam. mak aku pun ckp la, "pegi la balik umah sana (umah dia)"
beberapa ari pastu, bapak dia dtg umah.. dia citer yg dia marah budak tu sbb ada wat salah.tetiba budak tu marah bapak dia balik siap ajuk dialog mak aku... laughing

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 3:41 pm

adif camtu la..dia ajuk ckp mak dia.. aku xpenah pun sebut ayat bantai..hehe..tp yg kesiannya adif terpaksa tahan berak..jadual berak dia selalunya tghari.. skang dah bertukar ke mlm dah..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 3:55 pm

"mak" dia sapa?baby sitter tu ke?

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jun 19, 2009 4:01 pm

mak dia tu baby sitter tu la..adif panggil mak

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
hziemah
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 654
Age : 36
Location : Putrajaya
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Fri Jul 09, 2010 12:18 pm

salam..
lama x masuk sini..zam, ko kena tgk sket la pasal baby sitter ni..maybe dia saja je kot ckp camtu..xpun jenis mls basuh berak adif..tu yg kalo adif berak dia nak bantai..mmg ada segelintir baby sitter xnak bg bdk berak kat umh dia..sbb mls nak basuh..aper-aper pun ko siasat la dulu zam..gi intai rumah dia ker? hehe..

_________________


Lilypie - Personal pictureLilypie
Back to top Go down
View user profile http://hziemah.fotopages.com
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 701
Age : 38
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   Thu Aug 05, 2010 12:19 am

hello kengkawan.... lawak gak baca citer zam bout hadif... terbayang lak muka cute hadif yang tengah tersengeh sambil tunjuk peace... heheheh....

to zam... for sure think pos but apa pun kena gak tanya n selidik serba sedikit. bukan per..takut depan kita mgkin dia tunjuk dia sayang but bakang lum tentu. bukan nak per.. now banyak kes bout baby sitter nie.. leh dikatakan cam goreng pisang panas.

tuk kengkawan yang anto anak2 kat nursery pun kena pantau gak kot2 kalau ada perubahan peel anak2.Peka dengan keadaan anak2. macam2 kes bout kanak2 lately. Hope anak2 kita dijauhkan dari semua musibah sebegini.....

yaaaiiitt!!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah dengan baby sitter   

Back to top Go down
 
Masalah dengan baby sitter
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Miracle Bristlenose Baby!! Advice Needed Please??
» AT LAST BABY L134
» Oh baby you got what I need, but you say he's just a friend...
» Prayers for baby Kara, please...
» Stacked Coins Baby Quilt

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum I :: Teratak Kekeluargaan-
Jump to: