HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Kenapa kita rasa penat bekerja?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Tue Mar 24, 2009 10:32 am

Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini aku tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :
Aku keletihan kerana terlebih kerja… nak tau kenapa? Di bawah ini aku akan tunjukkan kenapa aku mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya adalah benar dan bukan rekaan aku :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 27 juta orang.

1.7 juta darinya sudah bersara. Jadi tinggal 25.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun. Jadi tinggal 24 juta orang.

Dari 24 juta ini, 9 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej,universiti dll). Jadi tinggal 15 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari 15 juta ini, 6 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja. Jadi tinggal 9 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat dll.) pasal diorang nie nak kerja macam mana… tinggal dalam hutan. Dah tinggal 6 juta orang yang boleh buat kerja….

Dari jumlah itu, tolak 3.7 juta orang yang menganggur dan tak der kerja surirumah, pekerja yang kena VSS [Voluntarily Separation Scheme], orang2 tua, fresh university student,kena buang kerja dll). Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.
Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital gila). Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja….

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara. Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja…
Dan 2 orang itu adalah ENGKAU DAN AKU…

Dari dua orang ini… engkau SEKARANG INI masih duduk depan komputer, main internet, main games, reading jokes, membaca email, main chat dan tak buat kerja langsung…
Jadi tinggallah Aku sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie…

MANA AKU TAK LETIH!!
Jadi sedarlah skit…. dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2295
Age : 39
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Tue Mar 24, 2009 10:36 am

chetttttttttttttttttt fighting

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Tue Mar 24, 2009 10:57 am

hehe..bersilat ek bayu..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Tue Mar 24, 2009 11:03 am

ai SEKARANG INI masih duduk depan komputer,
main internet, tapi x main games, x reading jokes, x membaca email, x main chat dan
tak buat kerja langsung… i berforum je.. hihihi

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
mehatespink
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2860
Age : 34
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Tue Mar 24, 2009 11:54 am

penat je baceeeeeeeeeeeeee Crying or Very sad

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 701
Age : 38
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Thu Mar 26, 2009 2:01 pm

ceh.. hampeh.. poyo tul... ingat yer2 ler orang leh get sum info at the end of reading this post kot2 leh ler dapat tips tuk elak dari letih bekerja ker atau at least kurang kan beban kerja... hampeh.... sabo jekr ler...


yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
bangau
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Male
Posts : 47
Age : 33
Location : Di pejabat
Status : Tak kawen-kawen lagi
Joined : 2008-12-13

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Wed Apr 08, 2009 10:51 am

tul tu.. ingt tadi betul2 punya tips..
Back to top Go down
View user profile
walidshauqi
Rakyat Jelata
Rakyat Jelata
avatar

Male
Posts : 9
Age : 37
Location : kuantan
Status : married
Joined : 2009-04-23

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Fri Apr 24, 2009 9:04 pm

betul betul betul......muahahahah
Back to top Go down
View user profile
pakma
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja
avatar

Female
Posts : 164
Age : 36
Location : kl
Status : ~lalalala~
Joined : 2008-08-26

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Fri Jun 05, 2009 10:41 am

hampeh..asyik nak mengena orang jer
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
qaidah
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
avatar

Female
Posts : 228
Age : 35
Location : senawang
Status : maried
Joined : 2009-06-22

PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   Sun Nov 08, 2009 1:20 pm

BOTUL GAK NI..WAKAKAKAKAKA..EKAU BUEK LA KOJO TU SORANG2..
Back to top Go down
View user profile http://shamsul144@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kenapa kita rasa penat bekerja?   

Back to top Go down
 
Kenapa kita rasa penat bekerja?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kita will be coming to Excel CS at JCube on 1st October 2011
» A-ano.... K-konichiwa... watashi no namai wa... K-kita desu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum II :: Teratak Kerja & Kerjaya-
Jump to: