HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 MAMAK

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: MAMAK   Tue Feb 24, 2009 11:33 am

nak bersih makan jer kat umah sendiri masak sendiri atau suruh orang umah memasing masak..dah tentu terjamin kebersihannya....ahaks Laughing

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Tue Feb 24, 2009 11:38 am

ya.. itewlah sebentar tadi idea yg bernas dari sorang isteri yg sangat rajin memasak.. hihihi..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
demetrie
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts : 94
Age : 31
Location : KL
Status : "Penembak Tepat"
Joined : 2009-01-31

PostSubject: Re: MAMAK   Tue Feb 24, 2009 12:50 pm

bangau wrote:
tak semua camtu..
mcd, kfc..pizza hut..SR..pasti ke tahap kebersihan penyediaanya? hotel lg teruk..xcaya tanya la member2 korang yg jadi chef..

Hotel..hahaha..yup..kawan den penah cite..dulu dia bengang dgn bos die tu.dia basuh beras pakai kaki,siap ludah lagi dalam periuk tu.ceh...bile teringat balik bengang gak dia buatnye...
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Tue Feb 24, 2009 1:36 pm

hmm.. larat tanggung dosa kalau wat le cenggitu.. tu utk org lain makan tu.. ko nasihatkan le member ko tu dem, jangan wat gitu.. kalau marah kat bos belasah je bos tu.. jangan org lain plak yg jadi mangsa.. hihihi

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
apai_chey
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 310
Age : 33
Location : Kemamang
Status : saudagar merempat
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: MAMAK   Tue Feb 24, 2009 2:25 pm

tentang makanan sepatutnya kt jaga elok2... cam kedai mamak tuh.. kalau dah kt tau cara diorang camtuh x yahla pegi... bukannya nak menuduh diorang tapi jika kt terdetik perasaan was2 dalam hati.. carilah tempat lain yang lebih elok dan meyakinkan.. betul gak bukan sumer india tu muslim, bila dah nampak jelas diorang pakai sarjan ker, gelang kuning ker.. x yah la pegi...

KFC mmg cara penyediaan dia bersih... tapi tau x kt kat mana diorang amik ayam.. camna ayam tu disembelih...

kengkadang tu bagus gak idea aki apai yang makan ayam pencen jer... sembelih sendiri baru dia makan.. x pon ayam kampung... sebut jer ayam beli pasar.. langsung dia x sentuh
Back to top Go down
View user profile http://busanaisyah.blogstarz.my
hunny_kono
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Female
Posts : 90
Age : 34
Location : pahang
Status : married
Joined : 2008-04-15

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:34 am

ntah ar betol ke tak citer tuh...cuma dipaparkan tuk sama2 baca n komen..apahal pun awal2 lg dh bgtau..tepuk dada..tanya hati..kdgkala kalo dh slalu g mkn kt mamak..susah dh nk benti..cm ketagih pon ader..zaman bergewe dulu pon slalu g mamak sbb leh duk lama2..tp dh kwen nih kureng dh mkn kt mamak..nk lagi kt pekan nih ader satu jer kedai mamak..jdnya..mkn jerlh kt umah wlopun semangkuk megi sup..hahahah
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com
Spawn
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 550
Age : 32
Location : Pasir Gudang
Status : 'Hilang Secara Misteri'
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:39 am

skang dah jarang makan mamak dah,restoran melayu pun banyak pe skang.................
Back to top Go down
View user profile http://www.lirikdanlagu.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 9:14 am

restoran melayu pun adakah terbukti kebersihannya? penah korang masuk dalam dapur dia? kekadang xyah dapur, tengok lantai kat dining area pun da rasa x selera... hmmm... makan kat umah je la yg bebetul bersih. sebab tu umah kita, so kita tau le kotor ke bersih Smile

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 10:38 am

nak mengeteh takkan kat umah je zol..
aku ske tgk bola kat kedai mamak.. lepak ramai2 ngan member..
aku tgk kat mamak lg ramai org lepak dari kedai melayu evev ada skrin besar pun..tatau nape..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 10:41 am

zam...lepak kat kedai mamak bawak teh tarik sendiri dari umah
ark ark ark Laughing

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 10:53 am

kedai mamak serbis pantas n bersih persekitarannya.. dalamannya tu tak tau le n takyah le dipikirkan sangat. kalau nak pikir kotor ni kena le pikir sampai ke akar umbi so 4 sure kita tak makan n minum kat kedai melainkan kat umah je Smile i pun memalam lepak kedai mamak gak.. hihihi

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 11:20 am

tu la.. mamak servis bagus..
kalau siasat betul2 semua restoran mau kita xmakan kat luar dah..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 11:48 am

sokong sepenuhnya... so takyah le kata kedai mana yg bersih n kedai mana yg kotor.. Smile

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:19 pm

aku tgk la kan..org kita ni dia nmpk satu je kedai mamak yg kotor..pastu dia labelkan semua kedai mamak tu kotor..dah serik la.. walhal satu je..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:24 pm

ala, kalau nak ikutkan kedai melayu lagi le kotor kalau dibuat survey.. dgn meja yg x dilap, pinggan cawan still atas meja... pekerja x ramai kaaaannn...

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:26 pm

aku mmg tak ske pi kedai melayu.. xske jelingan semcam dia..nak2 kalau kita mintak pelik2 cam xnak pedas ke..xnak sayur ke..teh kurang manis ke..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:30 pm

mintak yg pelik2 kena diludah dalam makanan kita saja je.. bahya tul..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:32 pm

a'ah..tu yg takut tu..mamak xpe.. no hal.. hehe..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:34 pm

hihihi.. tul tu.. mamak mintak le cane pun gerenti.. "siap.." itu kapla kasi goyang sikit..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 12:40 pm

mee goreng itu tolur mata mau goyang ka tada goyang? hehe

kat pahang ke tganu (tak sure) ada gred untuk restoran.. A kira bersih la..B C & D.. tp mamak ni kebanyakkannya B la..susah nak cari yg ada A

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: MAMAK   Wed Feb 25, 2009 1:05 pm

sini memang ada cenggitu zam n kat tempat aku ni takde lagi yg aku jumpa gred A kecuali KFC.. yg lain sume B ngan C je..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MAMAK   Today at 6:03 am

Back to top Go down
 
MAMAK
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum II :: Teratak Kesihatan & Kebersihan-
Jump to: