HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Flaming Desire - www.kedaikuat.com
Yesterday at 11:51 am by notrex

» phero max original minyak wangi pemikat WWW.KEDAIKUAT.COM
Thu Dec 08, 2016 6:33 pm by notrex

» Phero-X Perfume Murah RM65 - WWW.KEDAIKUAT.COM
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by notrex

» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Tue Dec 06, 2016 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Mon Dec 05, 2016 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3– rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
rotab_bam
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts : 193
Age : 30
Location : somewhere in nowhere
Status : online (masa register)
Joined : 2008-08-06

PostSubject: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Oct 21, 2008 12:11 pm

ramai yg cakap keje ngan boss pompuan ni leceh..cerewet..bossy.. emosional.. betul ke?

meh kita bincangkan..sapa ada pengalaman keje ngan dua2 spesis tu leh la kongsi..
Back to top Go down
View user profile http://www.yuta.com
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Oct 21, 2008 12:28 pm

~em tuela..ade gak org ckp cmtue..bos wanita emosy skit..tp xtaula kebenarannya..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
pakma
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 164
Age : 35
Location : kl
Status : ~lalalala~
Joined : 2008-08-26

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Oct 21, 2008 12:39 pm

mungkin ada kebenaranyya..akma penah keje ngn bos laki n bos pompuan. dari pengalaman akma la kn bos pompuan ni cerewet ckit suka mengarah kdg2 tu lembut gg dari lidah..wpon begitu dia baik ambik tau kebajikan anak buah dia ni tp kalu bab keje akma mmg slalu sakit ati kadang2 tu hangin 1 badan..jgnla ada org kenal akma kat cni pastu sampaikan kt bos huhu..
kalu bos laki plak ok ar asal keje siap pastu pinda ckit2 dah ok xdela pening kepala sangat
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
sempoiajer79
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 352
Age : 37
Location : Tingkat Seploh...
Status : Single
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Oct 21, 2008 4:12 pm

walaupun tak pernah dapat boss pompuan... tp rasanya memang betullah.. bos pompuan ni lebih cerewet dari boss lelaki... hanya tengoh contoh terdekat kat ofis ada 2 dept yang boss adalah wanita.. mmg banyak songehnya... nasib baik tak der kaitan kerja dgn mereka.. kalau tak haru ajer... kesian bila tengok staff dia (yg mana bukan kaki lobi) kena mcm2... kena marah depan2 lain hal... bukan nak kata boss lelaki semuanya perfect, tp setakat nie tak kena lagilah yg teruk2 pun...
Back to top Go down
View user profile http://sempoiajer.blogs.friendster.com/sempoiajer/
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Oct 21, 2008 4:16 pm

adakah perempuan belum layak menjadi pemimpin?

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
sempoiajer79
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 352
Age : 37
Location : Tingkat Seploh...
Status : Single
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Oct 21, 2008 5:17 pm

ntah laaa.... thinking1 mungkin tidak untuk semua bidang kot...
Back to top Go down
View user profile http://sempoiajer.blogs.friendster.com/sempoiajer/
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Oct 21, 2008 10:52 pm

~susah nak kata layak ke x..yg pastinya mmg org laki dicipta utk jd pemimpin, org pempuan plak dicipta utk menjadikan seorg lelaki pemimpin yg hebat.

so sesuatu organisasi akan jd hebat bila bosnya seorg lelaki yg hebat manakala assistantnya seorg perempuan yg cekap. tapi if ade affair habisla smile

..jd cerita budak xdapat p tuisyen tuela
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Oct 22, 2008 9:57 am

kalau ikut islam mmg lelaki ni pemimpin kan.. tp Isteri Nabi Siti Khadijah tu pun boss gak kan? boss kapal dagang yang terkenal...masa Nabi Muhammad umur 16 tahun dia kerja dgn Siti Khadijah..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Oct 22, 2008 10:09 am

setakat nie lom penah keja ngan bos wanita...dari mula keja sampai la nie keja ngan bos lelaki jer...heheheh

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Oct 22, 2008 10:53 am

pakma wrote:
mungkin ada kebenaranyya..akma penah keje ngn bos laki n bos pompuan. dari pengalaman akma la kn bos pompuan ni cerewet ckit suka mengarah kdg2 tu lembut gg dari lidah..wpon begitu dia baik ambik tau kebajikan anak buah dia ni tp kalu bab keje akma mmg slalu sakit ati kadang2 tu hangin 1 badan..jgnla ada org kenal akma kat cni pastu sampaikan kt bos huhu..
kalu bos laki plak ok ar asal keje siap pastu pinda ckit2 dah ok xdela pening kepala sangat

ermm betul tu akma.. nina pernah kerja gan gan bos lelaki n pompuan.. memang jauh best bekerja gan lelaki.. senang.. kalo gan pompuan cukup2 leceh.. memang lembut dari gigi katanya.. depan kita puyelah baik belakang tikam kita.. semua dier jerk betul.. salah dier bebankan kat kita pulak.. suke lepaskan diri sendiri.. selfish..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Oct 22, 2008 1:20 pm

ada satu hadith Nabi...
Hadis Nabi Muhammad s.a.w ada menjelaskan bahawa

"Tidak akan beroleh kemenangan suatu kaum yang melantik wanita menjadi ketua bagi menguruskan hal ehwal mereka".

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Oct 22, 2008 1:25 pm

~fua..if nabi dh kata cmtue..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Oct 22, 2008 1:44 pm

mungkin fitrah kot lelaki sesuai memimpin.. kalau perempuan memeinpin pasti ada cacat celanya..

Firman Allah :

Kaum laki-laki itu adalah pemimpin bagi kaum wanita, oleh kerana Allah telah melebihkan sebahagian mereka (laki-laki) atas sebahagian yang lain (wanita), dan kerana mereka (laki-laki) telah menafkahkan sebagian dari harta mereka.”

(Surah an-Nisa’ 4: 34)

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
sempoiajer79
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 352
Age : 37
Location : Tingkat Seploh...
Status : Single
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Oct 22, 2008 3:04 pm

dah termaktub pun dalam al-Quran tentang kepimpinan lelaki dan wanita.. mungkin layak utk seorang wanita itu menjadi boss kecik saja but tidak kepada sesebuah organisasi yang besar... masing2 ada kelebihan dan kekurangannya... berganding bahu/ kerjasama itu kan lebih baik dan membawa lebih kejayaan daripada bersaing2 utk menjadi ketua...
Back to top Go down
View user profile http://sempoiajer.blogs.friendster.com/sempoiajer/
rotab_bam
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts : 193
Age : 30
Location : somewhere in nowhere
Status : online (masa register)
Joined : 2008-08-06

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Fri Oct 24, 2008 10:10 am

"ada wanita di sebalik setiap kejayaan seorg lelaki"..mungkin wanita hanya sebagai perangsang n pendorong kepada kejayaan seorang lelaki...
lelaki n wanita saling memerlukan...saling melengkapi..
Back to top Go down
View user profile http://www.yuta.com
bangau
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts : 47
Age : 32
Location : Di pejabat
Status : Tak kawen-kawen lagi
Joined : 2008-12-13

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Sat Dec 20, 2008 10:28 am

lelaki lumrahnya memimpin...
boss pompuan nih fussy la..bossy.. emosi...
boss laki gak ok...rasional..profesional..national...bukan bangla mari
Back to top Go down
View user profile
snowhite
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 36
Age : 35
Location : kuala terengganu
Status : married
Joined : 2008-09-03

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Dec 23, 2008 12:06 pm

bos i perempuan tegas tetapi berkaliber.sume staf ngeri kat dia. thn dpn dia dah nk kne tukar ptj laen..gumbira ader sedeypun ader. cheers harap dapat bos lelaki plak ahaksss..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
babylizard
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 52
Age : 24
Location : tEraTak mAK mERtuA..ARggghH..!
Status : mAsih IstEri oRAnG..
Joined : 2008-04-05

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Tue Jan 13, 2009 4:01 pm

suka bos laki dr bos pompuan...pomuan ni ade hangin...lagi2 time 'bendera jepun' berkibaran...
Back to top Go down
View user profile
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Jan 14, 2009 8:51 am

den da penah keja ngan bos lelaki n perempuan.. memasing ada pro n cons.. bos perempuan ngan cegu2 lelaki sure baik je tapi keja kena tip top le.. dressing pun xleh nak selekeh2.. kalau bos lelaki ni bole kautim le n budi bicara ok sket. dressing dia x kisah sangat. cuma dia lebey sket jaga cegu2 perempuan... tapi ok ja lelaki or perempuan. jangan dapat bos yg g**a dah la.. hari2 ada meeting, kelas tambahan waktu malam, kena hias kelas mcm nak hias pentas.. tu le bos gile.. huhuhuh

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
gee
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 210
Age : 44
Location : seberang tambak
Status : M3
Joined : 2008-06-23

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Wed Jan 14, 2009 11:06 am

rasa nya kita2 ni suka bos yg opposite sex dari kita.
example, myself pun suka bos lelaki dari pompuan. (tapi gundek my big boss gerek! hee3)
Back to top Go down
View user profile http://tinyurl.com/geehmn
Cik Markonah
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 577
Age : 30
Location : ::Moncehster::
Status : ::Gila2 Remaja::
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Fri Jan 23, 2009 11:31 am

ermm...
bos laki ke pompuan ke sama jek..
depends pada bos tu jgk..
klu dpt bos yg cerewet, kuat bengis...nasib la tuh..huhuh..
tapi slalunya bos lelaki ni ok...dorg tak bynk perangai..
jnji keje siap, ok jek...
sporting pon sporting...hehehehe... Wink

_________________
::Cik Markonah®::
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/cikmarkonah
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Fri Jan 23, 2009 11:37 am

cik markonah puji boss sbb dah dapat bonus CNY la tu..hehe

tp byk yg kata boss laki best..xemosional..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
Cik Markonah
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 577
Age : 30
Location : ::Moncehster::
Status : ::Gila2 Remaja::
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Fri Jan 23, 2009 11:43 am

hehehe..
mna ada dpt bonus CNY ni...
bonus thn lepas jek...
tuh pon dah perabeh lama dah...
huhuhu

_________________
::Cik Markonah®::
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/cikmarkonah
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Fri Jan 23, 2009 11:50 am

tak sporting la boss cik markonah tu tak bg bonus CNY.. hehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Fri Jan 23, 2009 1:59 pm

fOR ME... bergantung gak.. ada gak bos lelaki yang cerewet.. bos pompuan x... tapi.. kalau nak kata kesahihannya.. hhmm.. better g bos lelaki kot.... cam my bos.. mmg cerewet... tapi kalau kita dah faham cara dia... rasa x der paper masalah.... dia tahu cara keja kita camna.. n kita tahu cara keja kita camna... cam my friend.... bos dia pun lelaki.. tapi... pergh... sian kat dia... kalau bos balik meeting... mmg masak lah dia... sbb bos dia lebih percayakan PA dia daripada officer dia sendiri.... so.. semua PA ler kena buat.. siap malam2 pun calling tuk daptkan maklumat.... huuueee...

My bos, kalau dia lam meeting.. nak paper maklumat poun dia x kan kol PA dia... dia akan kol pegawai2 dia... berbaloi pun gaji pegawai kan.. makin besar gaji suppose lagi besar lah tanggungjawab. Unless kalau officer x der.. time tuh.. mmg abih arr PA dia... tapi x der kejam mana pun.. huuueee...

2nd bos orang, pompuan.. kalau bos outstation dia lah yang akan ganti.. so far dengar citer dia cerewt... lagik cerewet n garang... but for me... huuuee.. orang ikut flow mood dorang... kalau dorang ngah swing.. malas nak layankan swing dorang tuh.. wat dek jerk.. kalau dorang ok.. hahah.. time tuh mmg orang pulangkan paku buah keras aaarr.. kena kan balik.. haha.. apapun.. they still officer.. ada ler batas n sempadan. Apa pun... dia akan kol or sms early morning... even kalau dia lam meeting dia akan sms apa yang dia nak.. so tat.. after meeting semua yang dia nak dah siap. ikut kan jekr ler rentak dorang....

compare my bos n 2nd... 2nd keja laju.. pantas cam kilat.... my bos slow n steady.... tapi orang selalui salah paham... sbb dia pendiam... so tat orang2 lain selalu cam perlekehkan dia.. i hate tat... i tau ler my bos camna... diam dia.. diam ubi berisi... apa yang pasti, my bos mmg terror handle stress.. orang kena lajo lah ngan dia.. kena kutuk ker.. kena belasah ker lam meeting.. dia tetap maintain cool... keja tetap jalan... heheh....

as for bos pompuan... u have to deal with their emotion... hahaha... x pandai handle... mmg nahas... terutama kalau ada tukang cucuk... x pakai kipas sate.. lah nie dah pakai aircon... bahaya... kalau bos pompuan mmg bahaya sbb jarang bos pompuan yang x termakan bodek.... bos lelaki... hhmm.. they can think.. n dorang leh nilai semula seseorang tuh... then baru judge.... hehehe...


yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?   Today at 7:13 am

Back to top Go down
 
Boss Lelaki & Wanita - Mana OK?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Prayers for my boss
» The boss's room
» HAPPY BIRTHDAY VICKI (AKA BOSS LADY)!!!
» meet the boss today
» THE BOSS LADY IS 31

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum II :: Teratak Kerja & Kerjaya-
Jump to: