HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Blog... Website...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 701
Age : 38
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Blog... Website...   Wed Oct 15, 2008 6:30 pm

Meh kita borak2 pasal blog or personal website. Agak2 korang arr kan, masa korang memula nak cipta blog or personal website korang.. apa yang bermain lam kepala otak korang? n apa sebab korang cipta personal blog or website korang? jom kongsi2....



yaaaaiitt!!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Blog... Website...   Wed Oct 15, 2008 11:05 pm

memula wat blog sbb t'pengaruh tgk blog org cantek2 & byk widget2 best...
teringin lak nk wat 1.. tp x tau nk wat utk apa... so wat la personal blog...
kdg benda yg xleh nk citer kat family, kwn2 or org lain d alam nyata, citer la kat blog..
at least terluah gak apa yg terpendam... wlupun kdg benda tu p&c, lega gak la dpt luah kat org yg xde kena mengena kan..org yg x kenal sesapa dlm itu cerita..hehe...

tp skrg, my story very limited... coz akak ipar dah tau my blog... Crying or Very sad

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 701
Age : 38
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Blog... Website...   Thu Oct 16, 2008 9:36 am

wah.. nape, kalau kaka ipar tau?

hhmm... me pun sama gak.... wat blog bagi menggantikan diary... dulu, masa zaman sekolah ada diary.. but then now.. payah lah... g pun sbb ada kemudahan tenet kan... y not kalau create 1 blog jadikan tempat tuk luah kan apa yang bersarang... kalau simpan2 mmg x elok tuk kesihatan mental. lebih selesa kalau dah meluahkan apa jua yang terasa nak luahkan.

selain di teratak, di blog juga orang cuba asah bakat yang ada.. kunun lah.... letak my hasil2 nurkilan kat situ... leh share ngan kengkawan... leh dapat pendapat n wat so ever.....

yaaaiitt!!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Blog... Website...   Thu Oct 16, 2008 9:40 am

blog pertama kawe kek multiply.. ada le org tu ajar wat blog.. FS da lama ada tapi maleh nak wat blog.. then kat blogspot tu plak sebab ikut org lain wat le.. hehehehe.. so kawe wat blog tu sebab nurut saing2 le..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Blog... Website...   Thu Oct 16, 2008 9:46 am

kak lis, xmo la kaum kerabat tau pe yg nami lalui...huhu... kwn2 tau xpe, sbb x efek pon kat dorg... tp kalo family yg tau, mgkn akan pengaruhi hbgn kluarga tu... sbb my post more to personal matter, takot gak 1 day t'citer/t'mengumpat psl dorg, kan ke naya.. Razz

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Blog... Website...   Thu Oct 16, 2008 10:44 am

memula dulu wat blog kat frenster je.. pastu baru wat kat blogspot.. masa tu wat sbb nak ada port untuk kenkawan lepak...sebab TDC dah takde.. wat semata2 nak ada chatbox je.. entries blog tu cuma ada sajak, cerpen n gambar & cerita pasal hadif je.. lama2 bila teratak ada terus xaktif blog tu...kekadang je wat posting merapu..xde idea dah..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 701
Age : 38
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Blog... Website...   Thu Oct 16, 2008 10:45 am

hhhmmm.. tul gak tuh nami... hubungan keleluargaaan tuh penting kan.. kita bukan apa.. just wanna luahkan apa yang kita rasa jekr kan... but sumtimes.. klau family nie.. once dorang tau or baca.. their perception will be different.. kalau dorang leh paham okess arr.. tapi kalau x leh paham... hhmmm.. or predict sumting else... lagi parah.... betul.. betul... akak sokong...

but adik2 akak tau my blog.. dorang pun ada gak baca.. tapi dorang x amik kisah... alhamdulillah x der ler dorang nak predict yang bukan2... coz dorang pun ada gak blog yang cerita kisah2 dorang... but m really sure kalau my mom ker atau my dad tau..sure n really sure dorang akan salah faham setelah emmbaca luahan hati kita. x semua menda kita leh kongsi ngan ahli keluarga... yes, ngan kengkawan kita leh kongsi... but ngan family too limited story tat we can share with them even if they claim tat they can or r understanding....


yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 701
Age : 38
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Blog... Website...   Thu Oct 16, 2008 10:47 am

zoulle wrote:
blog pertama kawe kek multiply.. ada le org tu ajar wat blog.. FS da lama ada tapi maleh nak wat blog.. then kat blogspot tu plak sebab ikut org lain wat le.. hehehehe.. so kawe wat blog tu sebab nurut saing2 le..


owwwwhhh... sapa ler yang ajo cikgu tuh ek... so.. amacam ngan ur multiply tuh cikgu? dah jadik pondok usang ker? hehehhe....

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Blog... Website...   Thu Oct 16, 2008 11:10 am

yg tu password pun da lupa.. huahuahua..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
carlbella
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
avatar

Male
Posts : 64
Age : 42
Location : Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
Status : married
Joined : 2009-01-18

PostSubject: Re: Blog... Website...   Fri Jan 23, 2009 12:06 am

saya buat blog sebagai preparation sebelum .com akan dilaksanakan...
Back to top Go down
View user profile http://www.carlbella69.com
apai_chey
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja
avatar

Male
Posts : 310
Age : 34
Location : Kemamang
Status : saudagar merempat
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: Blog... Website...   Wed Feb 18, 2009 5:15 pm

apai berjinak dengan blog nih masa tengah study HTML... oleh kerana apai aliran IT ada lah sorang member juruteknik tu cakap dengan gunakan perkataan boleh jadi satu playlist.. pelik gak memula... bila dah study balik upanya perkataan tuh adalah link mp3 yang dah dihostkan.. apai gunakan myspace.com first nak berblog...
Back to top Go down
View user profile http://busanaisyah.blogstarz.my
Sponsored content




PostSubject: Re: Blog... Website...   

Back to top Go down
 
Blog... Website...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Less laggy website
» website backround
» warriors of the sands, a tomb kings blog
» Del Frisco's Steakhouse (blog from GNkang)
» Blog from Semester at Sea student - mentions meeting Gerry in SA

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum II :: Teratak IT dan Teknologi-
Jump to: