HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Today at 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Yesterday at 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

» STUD 100 SPRAY EJAKULASI - www.kedaikuat.com
Mon Nov 14, 2016 6:38 pm by notrex

» PL SUPER GEL - www.kedaibatin.com
Sun Nov 13, 2016 2:07 pm by notrex

» PENIS SLEEVE - WWW.KEDAIBATIN.COM
Fri Nov 11, 2016 5:40 pm by notrex

» MACA MEN DELAY SPRAY RM80 - WWW.KEDAIBATIN.COM
Fri Nov 11, 2016 12:27 am by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Rambut.. Kat mana korang gunting?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
rotab_bam
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts : 193
Age : 30
Location : somewhere in nowhere
Status : online (masa register)
Joined : 2008-08-06

PostSubject: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 10:18 am

meh kita berbual bicara pasal rambut..
lelaki ada yg ske kawan je yg potong rambut dia
ada yg uka saloon..
ada yg ske pi kedai gunting mamak je..
takpun ada yg gunting sendiri..kan?

cam saya ske pi saloon..
Back to top Go down
View user profile http://www.yuta.com
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 10:27 am

aku masa skolah rendah pi kedai gunting..
pastu dah besar skit suh kenkawan je gunting..
bila dah berambut panjang xgunting dah...tp pegi saloon la cuci n wat treatment skit2

skang bila dah kawen..rambut pun pendek pi gunting kat saloon je selalu..dulu ske pi saloon yg auwww..sbb dia pandai gayakan rambut aku..pastu dia dah pindah..
skang ni pi saloon org siam malaysia.. ok gak ..pi sana leh cuci mata n mesra2 sbb diorg peramah sangat..haha..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 10:51 am

aku potong rambut kalau kat rome ni kat saloon.. tapi kalau kat penang aku potong kat mamak tapi g cuci kat tempat lain.. ske tul g cuci rambut.. bole menimbulkan ketenangan gitu.. eheheheeh...

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 10:54 am

~kelapa dan orkid bagus untuk rambut~

aku xske potong rambut ngan mamak..sbb dia xikut sgt kehendak kita..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 11:00 am

aku ske mamak sebab dia pulas kepala aku sampai meletop letop.. huahuahua

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 11:04 am

kat saloon beh skit zol..jemari yg lembut je duk urut leher n blkg kita..hehe.. mamak tgn berbulu xbeh..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 12:09 pm

blakang aku slalunya tak lut dengan jemari halus n lembut gadis2 genit tu zam.. huhuhu..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 12:19 pm

gunting ngan mamak kadang2 bila tgn dia melintas hidung aku mengeluarkan bau kari ...tu yg xbeh tu

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 12:26 pm

mamak potong rambut ko tu pengotor.. huahuahua

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 12:39 pm

pasal mamak tu pengotor aku dah xpi potong rambut ngan mamak..last masa aku umur belasan tahun lg..hehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 1:51 pm

aku potong rambut kat mamak yg terjamin kesucian n kebersihannya.. hehehehe

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Tue Oct 14, 2008 3:14 pm

pisau cukur lipat mamak tu aku takut je tgk.. hehehe.

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
shyeye
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 292
Age : 37
Location : Shah Alam
Joined : 2008-04-02

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 12:22 am

bape rm potong rmbt kat saloon? kat bwh tesco br rm10...kanak2 rm5, siap gunting dlm kereta kecik...shafy selalunya x mau turun hehehe
Back to top Go down
View user profile
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 9:13 am

~aku suka if dpt gunting kt saloon..bole stylo2 rambut gitew..tp seorg tabligh pernah brpesan kt aku supaya jgn gunting dgn org bukan Islam.

katanya seorg muslimin yg kepalanya dipegang ole seorg bukan Islam, nanti cahaya muka hilang selama 40hari, if ditakdirkan meninggal dlm tempoh tue..Nabi Muhammad xdapat cam kita.

so sejak tue aku cri yg melayu Islam jer. tenkiu.
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 9:25 am

aku bila potong rambut aku akan suruh tukang potong tu tukar mata pisau yg baru utk aku.. bayar lebey pun takpe.. saje je HIV positive nanti.. huhuhu..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
pakma
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 164
Age : 35
Location : kl
Status : ~lalalala~
Joined : 2008-08-26

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 9:43 am

Potong rambut? errr..dh lama x potong huhu..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 9:45 am

wahhh, sure panjang rambut cik akma ni yea da lama x potong.. Razz

hmm.. ada satu persoalan kat sini.. nape sesetengah org bila pas potong rambut dia amek n bungkus dalam surat khabar ea.. dia nak tanam ke? adakah perbuatan tu wajib atau sekadar ikutan je? musykil ni..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 9:55 am

sama cam kuku gak la kan zol..
~sahih ke pasal tu apat? kena tukang gunting islam .. dulu aku potong ngan melayu..lelaki tp auwww, pas ni aku kena pi saloon pondan la...

as..kat saloon kalau gunting saja 10 hengget je.. kadang2 kena 7 hengget..regular customer

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 9:58 am

~aku dengar kite akan carik balik kuku+rambut kite nanti sesudah meninggal. tu sebab digalakkan menanam rambut atau kuku di dalam tanah selepas potong. tapi xpastila betul atau x. kene tanya alim ulamak utk penerangan lebey lanjut.~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 10:01 am

cencuroot wrote:
sama cam kuku gak la kan zol..
~sahih ke pasal tu apat? kena tukang gunting islam .. dulu aku potong ngan melayu..lelaki tp auwww, pas ni aku kena pi saloon pondan la...

as..kat saloon kalau gunting saja 10 hengget je.. kadang2 kena 7 hengget..regular customer

..apesal ko punya tukang gunting suma lembut2 nie aaa..ko suke makan sotong ke hape? xseram bulu roma ke bile die pegang tengkuk nko?nie mesti mata terus kuyu je nie bile kene pegang smile
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 10:04 am

saloon yg islam nya cuma pondan2 tu je yg mengusahakan..yg len suma chinese & siamese n mamakian...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 12:44 pm

last potong rmbut bln 9 kot..
kdai cina..
tp bile apat da ckp camtu, lps ni kene cari kedai mlayu lak ar..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 325
Age : 35
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 1:05 pm

~tuela..susah nak cari salun melayu..if xsilap kt shah alam ade satu, wanita muslimah yg mengusahakannya. die potong rambut pempuan je if xsilap.

apepon, try tanya ustaz2 ok bab2 kerat rambut ngn non muslim nie.manala tau ade khilafnya.

tapi aku percaya setiap muslim ade cahaya pada muka. tu sebab org kata if kite tenung anjing, anjing akan takut sebab die nampak kalimah Allah pada dahi kita. tapi if xsolat tu no komenler smile
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 1:13 pm

kat nilai ni ade satu kdai mlayu..
kdai adik kwn..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Wed Oct 15, 2008 1:28 pm

terkini potong rambut seblom raya tu ari....kat kedai gunting rambut la biasanya
x penah pegi kedai runcit atau kedai kain atau kedai keta...tak penah
mmg slalu nak potong rambut gi kedai gunting rambut laaa...ahakss
boley gitewwwwwww........

pink afro

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Rambut.. Kat mana korang gunting?   Today at 8:26 pm

Back to top Go down
 
Rambut.. Kat mana korang gunting?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 7-week Hiatus
» SBS Roothi Roothi Hai Rachana Mana Raha Vihaan!! - Sapne Suhane Ladakpan Ke - 14th Oct 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Umum-
Jump to: