HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pakma
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja
avatar

Female
Posts : 164
Age : 36
Location : kl
Status : ~lalalala~
Joined : 2008-08-26

PostSubject: StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh   Thu Aug 28, 2008 9:17 am

1- TUKAR TAJUK PERBUALAN
-jika kamu teruskan juga,sudah pasti pertikaman lidah atau adegan bermasam muka serta x bertegur sapa akan wujud.

2- BAWA BERBINCANG
- dgn cara ni kamu dpt menyelami hati dan perasaan masing2. mungkin perselisihan faham ini terjadi krn kamu tdak sedarinya.

3- BERFIKIRAN TERBUKA
- Perhubungan akan mnjadi lebih erat jika kamu berfikiran tbuka tiap kali dibawa berbincang.

4- ORANG TENGAH
- jika teman kamu jenis kepala batu,enggan mndengar pnjelasan tiap kali bergaduh,gunakan sahabat atau org lain sbgai org tengah,adakalanya cara ini bkesan ,apatah lg jika kamu dan teman rapat sama2 ego dan saling tak mahu mengalah.

5- BERTOLAK ANSUR
- sifat bertolak ansur amat penting,sebaiknya jika timbul masalah cuba selesaikan dgn sebaik mungkin sebelum ianya mnjadi bertambah parah.seandainya kesilapan itu bpunca dr kamu,apa salahnya jika kamu mengakuinya..

6- MEMBERI MAAF
- manusia mana tak pernah melakukan kesilapan,apa salahnya andai kamu memaafkannya demi mnjaga keutuhan persahabatan yg terbina. manalah tahu disaat kamu pula yg buat silap,sudah tentu dia akan memaafkanmu tanpa rasa ragu.

7- LUPAKAN SOAL REMEH
- kamu tak perlu serius atau bangkitkan isu yg remeh temeh..

8- MENGALAH
- sekali sekala apa salahnya mengalah..sekurang2nya kamu dapat mengelakkan pertengkaran tersebut dr berpanjangan...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
nina2519
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2324
Age : 32
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh   Thu Sep 04, 2008 10:55 am

8- MENGALAH
- sekali sekala apa salahnya mengalah..sekurang2nya kamu dapat mengelakkan pertengkaran tersebut dr berpanjangan...



tu laa selalunya mengalah jerk.. diam jer..
biarlah dier nak kata apa.. terima ajelah
nnti bile dier sedar barulah tau nak mintk maaf balik..
time tu kalo masih ada rasa marah baru balas lik..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
areDIKA
Temenggung
Temenggung
avatar

Male
Posts : 470
Age : 36
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh   Sun Sep 07, 2008 3:20 pm

kalau dia sedar nina...
kalau tak sedar, hati kita yg terjeruk huhu

cukuplah.. malas la nak bergaduh bertengkar ber ber ber yg lenlain jgk
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2324
Age : 32
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh   Mon Sep 08, 2008 1:43 pm

huhuhuhu..
kalo tak sedar jugak biar ajelah..
at-least mesti dier rasa kan perubahan
diri kita.. so paham2 ler.. takkan tu pun tak
tahu2 lagik.. bergado nie kekadang mengeratkan lagi hubungan
yelah pas gado sure luahkan apa yg terbuku kat hati
so pasangan akan lebih memahami.. tu pun kalo
ada hati n perasaan laa.. kalo kaku jerk.. huhhh hanya
tuhan aje yg tahu..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
apatz
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja
avatar

Male
Posts : 325
Age : 36
Location : keyel
Status : baker bakery
Joined : 2008-08-14

PostSubject: Re: StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh   Thu Sep 18, 2008 12:36 am

~strategi no 1
..if dah 2-3x tukar tajuk, suma tajuk jd gaduh. hihi..aku suggestkan

strategi no9 : diam..pastu p makan kt KFC sorang2 sambil ngorat awek2 kt sana. pastikan anda xdiekori.

-risiko strategi diatas adalah ditanggung oleh diri sendiri.

Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
Sponsored content




PostSubject: Re: StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh   

Back to top Go down
 
StRaTeGi ApaBiLa BeRgAdUh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Cinta & Persahabatan-
Jump to: