HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 11:42 am

Kadang-kala kita seronok berkawan dengan teman on-line sehingga menimbulkan kemesraan dan persahabatan maya yang begitu unik. Apatah lagi jika dia berlainan jantina.Ada yg berlanjutan begitu lama sehingga sehari tak online pun dah rasa rindu. Tak nafikan, persahabatan maya dirasakan begitu selamat kerana kita hanya bersua di alam siber tanpa bersua muka. Identiti sebenar kita juga tidak akan diketahui teman kita kecuali kita memberitahu. Itu pun ada yg masih nak menipu dan mereka cerita.

Namun ada yg jujur dan ikhlas utk berkawan dgn kita dan kita pun tak keberatan utk menerimanya sebagai teman on-line.Teman on-line ini menjadi tempat kita bertukar pendapat, berkongsi rahsia, pengalaman dan maklumat serta adakalanya sebagai tempat kita mengadu masalah dari hal kerja hingga ke hal peribadi. Kita berchit-chat berjam-jam lamanya dengannya, bergurau-senda,berbalas gambar dan berbalas e-mail. Tidak mustahil hubungan maya yg dianggap persahabatan biasa oleh kita dianggap lain olehnya. Dia mula menganggap kita teman istimewanya dan berimpian utk menjadikan kita kekasih sebenarnya di alam realiti.

Tapi kita tidak bersedia utk menerimanya sebagai kekasih, malah mungkin tak terfikir langsung ke arah itu. Selama ini kita melayannya kerana menganggap persahabatan ini hanya setakat keyboard dan monitor saja.Lagipun kita seronok berkongsi pendapat dengannya dan mempunyai teman siber...itu saja.

Tapi bila dia mula bercakap soal2 cinta dan bahasa pun dah lain macam, sudah tentu kita rasa tak selesa. Apatah lagi jika kita dah berpunya atau dah berkahwin.Atau dia yg dah berkahwin dan punya anak!Lagi teruk jika dia memang tak sesuai utk menjadi kekasih kita atas pelbagai sebab.

Bila dia mula meluahkan perasaan, lagilah kita pening!Dia asyik melayangkan e-mails yg merayu-rayu dan cuba pelbagai cara utk menagih simpati atau cinta kita.Bila kita masuk chit-chat, nickname dia pasti terpacul di mesej box kita. Kita mula mencari jalan utk menjauhinya.

Ada pula yg baru kita kenal di IRC, atau tempat lepak siber yg lain, dah mula mengajak bermain cinta. Semua ini tak masuk akal!

Di sini di ajarkan 50 cara utk menghapuskan teman on-line yg ingin kita jauhi tersebut. Ia adalah berdasarkan pengalaman-pengalaman on-line sebenar yg pernah dilalui oleh kebanyakan orang. Ingat..Mr Delete Key adalah sentiasa menjadi teman baik wanita..begitu juga Mr Block Sender dan Mr Filter !
50 cara tersebut:

1. Jangan respon.

2. Jadi seorang yg menyakitkan hati sehingga dia hilang minat terhadap kita.

3. Buat-buat macam tak berminat sehingga dia bosan dan menjauhi diri.

4. Katakan anda memang tak berminat secara jujur dan diplomasi secepat yg
mungkin.

5. Tunjukkan sesuatu yg spesifik pada dirinya yg tak sesuai dengan kita. Contohnya, "Saya tak keluar dengan org yg dah ada anak" , "Saya tak selesa berhubungan dengan duda" atau "Saya tak percaya pada hubungan jarak jauh!"

6. Beritahu perkara sebenar.

7. “Let’s just be friends.”

8. “Terima kasih atas mesej awak. But,I am not available at present. Hope you find your real mate soon.”

9. “Saya dah berkawan dengan ramai orang..jadi terima kasih sajalah.."

10. “Saya betul-betul tak berminat, terima kasih.”

11. “Awak tak memenuhi citarasa saya.”

12. “Maaf..saya masih tak boleh lupakan kekasih lama saya. Jadi, saya tak bersedia utk memulakan hubungan baru.”

13. “Saya tak yakin awak boleh memenuhi semua kehendak saya.”

14. “Saya sebenarnya tak begitu berminat dengan hal2 cinta.. but it was nice to meet you.”

15. “Saya suka bertemu awak di Internet. Tapi saya rasa kita tak ada hubungan yg istimewa. Semoga awak bertemu dengan teman lain yg boleh awak menjalin hubungan.

16. “Seronok berjumpa awak..tapi saya hanya menganggap awak teman on-line biasa.Semoga awak berjaya mencari teman di Internet"

17. “Maaf, saya begitu sibuk sejak kebelakangan ini..”

18. “Saya yakin awak seorang yg baik. Tetapi saya tak rasa kita akan bertemu secara bersemuka di realiti"

19. Puji niat baik mereka tetapi kemudian jelaskan " Saya sudah ada menjalin hubungan dgn seseorang yg saya kenal sebelum awak...jadi maaf ya!”

20. “Terima kasih kerana minat awak tu, saya suka dengan puji-pujian awak. tapi, saya tak berminat dgn sesiapa pun pada waktu ini. Saya ucapkan Good Luck pada awak utk mencari teman lain yg sesuai"

21. “Terima kasih kerana menulis kepada saya. Tetapi sekarang saya berdating dgn beberapa orang dan tak ada masa utk seorang lagi."

22. “Perbezaan budaya dan cara pemikiran menghalang kita.Terima kasih.”

23. “Saya dah berjumpa orang lain.”

24. “Saya bukan perempuan normal"

25. “Awak tak sesuai dengan saya. Saya mempunyai citarasa yg tinggi.”

26. “Saya akan ke luar daerah utk jangka waktu yg lama"

27. “Terima kasih..tapi saya sudah berhenti mencari cinta di Internet.”

28. “Saya dah kahwin.”

29. “Awak tinggal di London saya tinggal di Malaysia..Hubungan ini tak akan menjadi!”

30. “Saya tak berminat utk menjalin hubungan serius. Perlahan-lahan laa dan tengok apa yg akan berlaku.”

31. “Saya mencari seseorang yg lebih tua"

32. “Saya mencari seseorang yg lebih muda.”

33. “Terima kasih tapi terima kasih sajalah.... Good luck.”

34. Utk tidak mengecilkan hati mereka, cakaplah sesuatu pada diri anda yg pasti mereka tak akan suka seperti "Saya ni pemalas dan tak pandai memasak.Kat rumah semua mak buat.” Pasti mereka pula menarik diri!

35. Hantar mereka gambar monyet!

36. Blok nama mereka dalam program instant messenger anda atau e-mail anda!

37. Tukar nama nick anda semasa on-line di chat room.

38. Hilangkan diri anda buat sementara atau terus hilang begitu saja!

39. Menolak pelawaan mereka utk bertemu dgn baik.

40. Bila dia ajak chat..dc saja! Atau klik off pada ICQ atau instant messenger.

41. Beritahu mereka komputer anda asyik meragam.Jadi,tak boleh nak chat!

42. " Oh..saya tak sangka awak menaruh minat pada saya..tapi saya mencari
seseorang yg sedikit berbeza.."

43. “Maaf...saya rasa kita tak secocok.. Good luck on your journey!”

44. Bila dia mula cakap merapu..soal cinta..perasaan dan sebagainya..buat tak layan saja! Cakap topik lain.

45. “I’m sorry, you seem like a really nice person, but I’m not interested.”

46. “Maaf..hubungan kita pasti tak akan menjadi..Saya ada firasat yg kuat. Saya beritahu awal2 kerana tak mahu awak terus mengharap..Carilah orang lain.

47. “Tak berminat..terima kasih. Harap awak tak tanya lagi!

48. “Tak! Jika awak berdegil, saya akan komplen pada Admin & Inspektor Sahab.”

49. “Maaf, saya ni sebenarnya lelaki!!

50. “Saya pendek, hitam, gemuk dan hodoh!”
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 709
Age : 38
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 11:46 am

erm, apsl aku rase yg 3 terakhir tu spt di nasik tambah oleh incik zam kite ek..
hehe..jgn marah arr zam..gurau2.. Razz

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 11:48 am

aku tambah inspekter sahab je..sbb nak sesuaikan dgn teratak..hehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 709
Age : 38
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 11:49 am

woo...gitu ek...ekekek..
adeh la..tp mmg la ade gak member online cam poyo..
aku dh byk kali jmpe..
cam psyko pon ade..takot aku..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
wiser
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
avatar

Male
Posts : 295
Age : 43
Location : Pahang
Status : ~bujang 3~
Joined : 2008-06-25

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 12:09 pm

hahaha..yg paling bagus skali offline
Back to top Go down
View user profile http://www.sifoo.org
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak
avatar

Female
Posts : 1681
Age : 41
Location : Bandaraya Pesisir Air
Status : Lumber HaraM
Joined : 2008-04-01

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 3:08 pm

wiser wrote:
hahaha..yg paling bagus skali offline

I love you sokong hahaha... Evil or Very Mad

tak yah YM..
tak yah PM
kalo dia ada aku xon9...kalo dia tak ada aku on9
muahaha...
tak pun kalo sesama on9 aku wat bodo jer..
kuang2..

_________________
"Dunia Ini Adalah Perhiasan Dan
Sebaik-Baik Perhiasan Adalah Wanita
Yang Solehah."

"MAMA NABILAH"

Amin
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 4:15 pm

laki jarang kena camni kan.. perempuan la selalu jd mangsa

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2295
Age : 39
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 4:21 pm

roll_honey wrote:
wiser wrote:
hahaha..yg paling bagus skali offline

I love you sokong hahaha... Evil or Very Mad

tak yah YM..
tak yah PM
kalo dia ada aku xon9...kalo dia tak ada aku on9
muahaha...
tak pun kalo sesama on9 aku wat bodo jer..
kuang2..

waaaaaaaah bley ikut nie cara kak da....
rimas ngan teman online yg menjengkelkan...ahakss

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 4:22 pm

i ni teman online yg jengkelkan u tak? Embarassed

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 709
Age : 38
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 4:23 pm

aku senang je..
aku x add dlm list ym..so kalo rimas..
aku trus je klik ignore..
muahahah..ape2 msg die bg mmg aku x dpt le..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 2295
Age : 39
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 4:50 pm

cencuroot wrote:
i ni teman online yg jengkelkan u tak? Embarassed

tak...u teman online yg mengasyikkan.... Embarassed
teruslah jadik teman online i....hehehe

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak
avatar

Female
Posts : 1681
Age : 41
Location : Bandaraya Pesisir Air
Status : Lumber HaraM
Joined : 2008-04-01

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 4:55 pm

Laughing hahaha satu cara lagi aku tukor id aku muahaha
kalo dulu minah_lompat aku tukor jadi Lompat_katak hahaha

_________________
"Dunia Ini Adalah Perhiasan Dan
Sebaik-Baik Perhiasan Adalah Wanita
Yang Solehah."

"MAMA NABILAH"

Amin
Back to top Go down
View user profile
irees_natasha
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 1332
Age : 35
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 5:10 pm

12. “Maaf..saya masih tak boleh lupakan kekasih lama saya. Jadi, saya tak bersedia utk memulakan hubungan baru.”

= jawapan yang jujur ikhlas ...



49. “Maaf, saya ni sebenarnya lelaki!!

50. “Saya pendek, hitam, gemuk dan hodoh!”

= yang ni pun ok gak .. penah gak wat ... hehehehheh

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Thu Aug 14, 2008 6:49 pm

waahhh....sampai 50 kaedah tue...
kalo aku, simple jek...

1.delete/ban sume id dia dr account aku.. frenster, myspace, YM, email, etc
2.kalo dia call n sms, ignore je la... lama2 mesti dia pnat n malu nk cari aku..kecuali la kan yg mmg jenis muka tembok china... kalo jenis muka tembok ni, aku sound je direct...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 709
Age : 38
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Fri Aug 15, 2008 10:59 am

ish..ade ke yg cam tu nami..
aku sound direk awal2 kdg kalo x phm gak dgn cara aku..
ekekeke...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Fri Aug 15, 2008 5:30 pm

ada la pija.. kat dunia ni mcm2 org ada...
kalo kena yg saiko lagiiii laaaa x paham bahasa... ker wat2 x paham.. thinking1

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Fri Aug 15, 2008 5:31 pm

saiko...hurm... jenuh n penat nak melayan.. kalau kes camni aku guna pendekatan no. 48..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung
avatar

Female
Posts : 709
Age : 38
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Fri Aug 15, 2008 5:35 pm

haa..ckp psl org psiko...aku pnh kene..
uwaaaaa...tensen siotttt
aku pelik btol..kene maki mcm2 dgn aku pon..
stil gak xde prasaan..muka tembok btol..
muahaha...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Fri Aug 15, 2008 5:54 pm

aku penah gak...aku marah, ckp camne pun dia wat tatau je..wat cam takde salah pape pun.. susah kan org psiko nih..
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Fri Aug 15, 2008 5:58 pm

sHaFiZa wrote:
haa..ckp psl org psiko...aku pnh kene..
uwaaaaa...tensen siotttt
aku pelik btol..kene maki mcm2 dgn aku pon..
stil gak xde prasaan..muka tembok btol..
muahaha...
saiko cemana tu pija?

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara
avatar

Female
Posts : 1746
Age : 35
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Fri Aug 15, 2008 5:59 pm

cencuroot wrote:
aku penah gak...aku marah, ckp camne pun dia wat tatau je..wat cam takde salah pape pun.. susah kan org psiko nih..
gaknye dia x sedo la tu zam...
dah nama pun saiko...
cam org gila... mana nk ngaku gila kan...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
Spawn
Temenggung
Temenggung
avatar

Male
Posts : 551
Age : 33
Location : Pasir Gudang
Status : 'Hilang Secara Misteri'
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Sat Aug 16, 2008 12:46 am

Jenuh nak membaca,hish,senang kalau online takyah bagitau die.
Back to top Go down
View user profile http://www.lirikdanlagu.blogspot.com
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Tue Mar 10, 2009 2:50 pm

notme wrote:
sHaFiZa wrote:
haa..ckp psl org psiko...aku pnh kene..
uwaaaaa...tensen siotttt
aku pelik btol..kene maki mcm2 dgn aku pon..
stil gak xde prasaan..muka tembok btol..
muahaha...
saiko cemana tu pija?

jengkel ngan saiko xsama ke? hihi.. dah biasa dah layan org saiko

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab
avatar

Male
Posts : 5286
Age : 37
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Wed Mar 11, 2009 8:41 am

hihihi.. memacam tul kan.. tapi kekadang kite bukannya tau kan org x ske kita ym or sms or pepe la ngan dia.. kalau yg tunjuk tu mebi le paham but ada certain plak yg jaga hati.. kita tatau dia x nak layan kita.. masalah gak tu..

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara
avatar

Male
Posts : 5644
Age : 29
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   Wed Mar 11, 2009 8:52 am

kita jaga hati sbb kesian kat dia.. tp susah gak camtu kan.. masalah lak pada kita

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: 50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel   

Back to top Go down
 
50 Cara menghapuskan teman online yang jengkel
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» [Ref] Wargames Painting and Modelling: Online Hobby Magazine
» Some neat 'vintage' online catalogs
» Free Online Quilting Magazine
» do you think you can have long lasting friendships online??
» Big Harbor Freight ONLINE coupon?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum II :: Teratak IT dan Teknologi-
Jump to: