HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

» STUD 100 SPRAY EJAKULASI - www.kedaikuat.com
Mon Nov 14, 2016 6:38 pm by notrex

» PL SUPER GEL - www.kedaibatin.com
Sun Nov 13, 2016 2:07 pm by notrex

» PENIS SLEEVE - WWW.KEDAIBATIN.COM
Fri Nov 11, 2016 5:40 pm by notrex

» MACA MEN DELAY SPRAY RM80 - WWW.KEDAIBATIN.COM
Fri Nov 11, 2016 12:27 am by notrex

» Imax Delay Spray - www.kedaibatin.com
Wed Nov 09, 2016 5:53 pm by notrex

» GEL TAHAN LAMA - MEN SECRET GEL
Tue Nov 08, 2016 6:02 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Pets.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 709
Age : 37
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Pets.   Fri Aug 08, 2008 5:00 pm

Pet atau binatang peliharaan sememangnye adalh salh satu hobi yg menarik..
mebi ade antara kite ade pet or pnh ade pet..
x kire la kucing ke, arnab ke..iguana ke..burung ke..ikan ke..
so pe kata korg cite psl pengalaman korg dgn pet ni or pengalamn sedara mara korg ke..jiran korg ke.. Very Happy

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Fri Aug 08, 2008 8:39 pm

aku xde pet... tp mak bos aku ade...
aku tompang le pet dorg..ekeke... pet dorg 2 ekor kucing kampung..
sekor nama dadan (ramadhan-jumpa bln ramadhan) n sekor nama itam (bulu itam)

dadan ni betina...jenis ayu2 gitew... org kacau pun, dia cool aje...
yg c itam ni lak jantan... dah la muka munguk, suka lak kait2 org.. geram aku nengok...

tp itam ni pandai.. dia berak n kencing dlm lubang salur air kat tandas tu... pastu tdo pon atas tilam/katil empuk2.. kdg aku tgk pangai itam ni cam org lak.. agresif tp manja.. lawak tgk keletah dia ni... mcm2 peel... kadang x semenah2 lari pecut.. ntah le, apa yg dikejar n siapa yg mengejar... so, aku bg tiyle kat dia, "crazy ket"... smile

dadan lak cian.. asek kena gasak jek ngn c itam ni.. mentang2 le betina, asek kena buli jek...huhu... pastu, dia ni kalo mkn, mesti x abis nyer.. mkn sket2.. xmcm itam... taruk la makanan dia, jap je abis... kdg2 dia ni nakal gak.. tp x senakal itam..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
zoulle
Inspekter Sahab
Inspekter Sahab


Male
Posts : 5286
Age : 36
Location : world wide web
Joined : 2008-03-29

PostSubject: Re: Pets.   Sat Aug 09, 2008 10:09 am

aku skang ni da xske ada pets.. sebab bila bela n jadi pepe ie mati or sakit ke sure aku sedih... tapi kat umah skang ni ada gak pets.. 3 ekor guppy n 2 ekor fighting fish yg aku beli kat siam.. sume anak aku yg jaga.. huhuhu.. aku just tukar air je

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~
Back to top Go down
View user profile
zam
Bendahara
Bendahara


Male
Posts : 5644
Age : 28
Location : Petaling Jaya
Status : Married
Joined : 2008-03-28

PostSubject: Re: Pets.   Sat Aug 09, 2008 12:26 pm

aku xbape suka nak bela pet2 ni.. tp masa kecik aku ada bela seekor burung gembala kerbau..kawan aku bg.. sbb dia xmampu nk jaga dua ekor..dia ambik kecik2 lg.. yg dia bela mati.. yg aku bela hidup sampai ke besar.. xperlu sangkar pun.. pastu burung tu jadi manja lak ngan aku.. aku nak kemana2 mesti dia ikut aku.. nak naik kete pun nak ikut.. kalau dia lapar dia pi patuk2 manja kat muka aku.. bila burung tu dah dewasa..dia gatai..pas dia dah ada pasangan dia jarang balik... balik kejap2.. pastu dah xbalik terus... tu la 1st n last time aku bela menantang2 ni..
Back to top Go down
View user profile http://cencuroot.blogspot.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 9:47 am

erm aku suka sgt bela pets ni penah gak dulu bela ular, monyet, kucing,arnab tp yg ular tu terpaksa lepaskan kat utanz sbb nenek suka melatah tgk dia jd tk nk nenek penat melatah lepas kan je la yg mnyet plak ms tu bela dkt kpg jd bebudak kg asik tgk jek ada satu ptg tu budak kg dtg la tgk dia org bw besikal lelaju pastu brek dpn nyet tu nyet tu takut dia lari masuk utan..yg arnab plak ble dah beranak terpaksa anta kg(mertua) sbb tak terjaga tp akhir nye dijadikan juadah....ye kucing plak ada dua ekor stakat ni dah bla dkt 14 ekor tp suma lari la mati la tp yg ni paling tahan la dkt umah mak sendiri bela dari mak diaorg skan dia dua adik beradik nama dia chelsea dan raven yg chelse tu albino yg raven tu warna coklat aku yg sambut diaorg beranak spai skang baik pandai buang air dkt toilet tdo dulu nk ngn aku jek tk nk ngn org len masa aku bebaru kawin dia gigit kaki laki aku ahaks cian laki aku hehehe...kucing tu aku bela dari anak dara spai la skang ni rasa dh dekat 5 tahun dah cyang cgt dkt diaorg hehehe sbb pandai...dulu penah terpk klu diaorg jd manusia mesti encem hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 709
Age : 37
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 10:56 am

sronok lak baca posting korg neh..
sape2 lg yg ade pengalaman..
silakn jgn memalu..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 11:30 am

fiza nye pglaman plak tkder ke mesti ada pnye.....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 709
Age : 37
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 12:25 pm

fiza x pnh ade pet..
tp suke la nk tau psl org lain punye pengalaman..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 2:06 pm

phanta, ada ket lbh takk?? nk bela ket sendiri la..huhu...
sesape ada ket for adoption, gitau aku eh... tp tamau ket kurap2...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 3:32 pm

erm ket dulu ada la byk tp skang tgal dua jek kesayangan tu hehehe... notme dok mana klu jejauh nk bg pon susah takut nnti dia lompat hehehe...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 3:41 pm

ye ke... kalo tau ada sesape nk bg ke, jual ket memurah, gitau eh...
nk yg kalerpul...bukan yg itam n putih...hihi..
aku dok kat skudai ni...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 3:57 pm

oooo nomi dkt skudai eh sama la kita, nk yg colourful eh erm okies nti kt cuba tetengok jiran kt nye kucing klu ada yg tomei kt rembats eh hehehe...nomi klu nk bela kena bela dari kecik nti dia baik ngn nomi dengar ckp and manja...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 3:58 pm

hamster nomi tak minat ke? ala ala hamtaro gitu ahaks..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 4:05 pm

@>-- phantageerow85 wrote:
oooo nomi dkt skudai eh sama la kita, nk yg colourful eh erm okies nti kt cuba tetengok jiran kt nye kucing klu ada yg tomei kt rembats eh hehehe...nomi klu nk bela kena bela dari kecik nti dia baik ngn nomi dengar ckp and manja...
cheers maceh phanta...
tp jgn la rembat jirannyer... nnt dorg repot polis..abes la kita.. smile
a'ah le..kalo bleh nk baby ket... xmo yg dah tua... lupa lak nk gitau td..

aku nyer bos ada ket nama itam... umo dia lom setahun kot.. tp bdn beso pak gajah... stil manja lg...
suka sakat2 dia wat dia geram... nnt dia kait2 n gigit tgn org... rambut pun dia gigit gak.. laughing
memula kita wat dia geram, lelama kita lak geram kat dia sbb bila kita duk diam, kekadang x pasal2 dia kait2 kita lak... sream

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 4:08 pm

minat gak ngn hamster... suka sgt tgk..cumel je kan...tp geli la nk pegang...lg2 kaki dia tu..ewwwhhh...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 4:17 pm

erm kucing itam ni dia biasa nye suka main tp dia pendiam dan dia baik ngn org tertentu je sbb kucing itam ni dia npk jek garang tp manja tp bukan sembarang org la dia nk main dgn org dah dia kenal btul jek mgkin si itam tu kenal nomi kot tu yg dia nk main ngn nomi jek...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 4:21 pm

erm kt pongs takut ngn hamster sbb hamster hormon tak menentu ble dia nk gigit dia punye suka jek nk gigit hehehe...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 4:33 pm

itam tu bkn yg itam legam tu phanta,... itam kelabu2... dia ni mmg jenis tatau malu.. sume org dia suka n nak mengendeng jek... suka tdo kat celah2 kaki org ke, bersandar kat badan org ke... pastu suka duduk mengadap muka org.. laughing geram tgk peel dia.. kadang cam manusia gak...

kalo ket yg itam sgt tu, mmg ngeri dow... org kata, tu kucing antu..huhu...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 4:45 pm

ooo kelabu kelabu ni jarang jarang ada dulu ada seko letak nama dia taro spena muka dia garang mcm rimau hehehe...erm kucing ni kekadang tgk dia punya perangai mmg mcm manusia sesikit klu dia paham ckp lg la kucing kt leh ajak bbual klu dah lama tak jpa mcm g kursus ke apa ke blik je mesti dia dok dkt ketiak dia bbual jek mulut dia bising...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Mon Aug 11, 2008 8:01 pm

beh kan phanta tgk gelagat dorg... terhibur gak..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: Pets.   Tue Aug 12, 2008 9:51 am

erm betul la nomi klu nomi tension tension blik memain dgn diaorg lega tau sbb nti asik ketawa jek tgk diaorg punye terlompat lompat...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
BOSn@mi
Rakyat Jelata
Rakyat Jelata


Male
Posts : 10
Age : 56
Location : JayBEE
Status : unknown
Joined : 2008-07-31

PostSubject: Re: Pets.   Tue Aug 12, 2008 4:41 pm

miz my itam n dadan... esok blk kg leh jmp itam n dadan bounce
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/norisham_shah
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Tue Aug 12, 2008 6:19 pm

alamakkkk...tuan nyer pets... hide




aku tingin bela monyet... mesti lawok ek tgk tingkah dia...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Pets.   Wed Aug 13, 2008 5:00 pm

monyet menatang yg cumels.. muke eklas je..
xde pun pets..
tp my kezen ade bele sekor ular sawe (boboi), 2 ekor tarantula (bula+buba) & sekor tikos kecik putih (boo)..
comei je sume menatang tue..
xmo la ade pets ni sbb rase cam tak bertanggungjwb je nk jage dorang tue+geli la nk pegang menatang tuh..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
notme
Bendahara
Bendahara


Female
Posts : 1746
Age : 34
Location : JB
Status : single not available
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Pets.   Wed Aug 13, 2008 8:09 pm

ain, kazen ko plihara ular tu ada lesen ke xde?
kalo xde, leh kena dakwa tu...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://cyberminishop.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Pets.   Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
Pets.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Wee Pets and Teddy Nursery Ware
» Gravel or sand
» Mai-HiME/Otome podcast/talk radio with Mai Multiverse
» Pets, pets, glorious pets!
» Ported LT1 heads and 96/OBDII LT1 complete (minus accessories)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Umum-
Jump to: