HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Flaming Desire - www.kedaikuat.com
Fri Dec 09, 2016 11:51 am by notrex

» phero max original minyak wangi pemikat WWW.KEDAIKUAT.COM
Thu Dec 08, 2016 6:33 pm by notrex

» Phero-X Perfume Murah RM65 - WWW.KEDAIKUAT.COM
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by notrex

» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Tue Dec 06, 2016 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Mon Dec 05, 2016 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Tue Aug 05, 2008 1:16 pm

1. Lebih banyak berkorban.
Cinta memang memerlukan pengorbanan. Dalam suatu perhubungan tidak boleh menghitung untung rugi. Tapi jika anda lebih banyak berkorban sedangkan dia ala kadar sahaja, memang tidak adil. Apabila anda yang selalu mengorbankan waktu bersama teman-temannya dan keluarga hanya untuk bersama dia, sedangkan dia tidak pernah melakukannya untuk anda. Maka hal ini menandakan bahwa dia bukanlah pilihan yang tepat.

2. Rakan-rakan mulai menjauhkan diri
Sebelum dia menjadi kekasih, kawan2 mengelilingi anda. Keadaan berubah seratus delapan puluh derjah ketika anda menjalin cinta dengan si dia. Satu persatu sahabat anda menghilang dan menjauhkan diri maka jangan salahkan mereka. Mungkin saja sikap mereka dipengaruhi oleh sikap sejak anda memiliki dia dan anda bukan teman yang menyenangkan lagi.

3.Sahabat enggan membicarakannya.
Saat anda membicarakan tentang dia, ekspresi wajah dan body language sahabat anda terlihat resah. Mereka mulai rajin melihat jam tangan seolah2 dia tidak betah bersembang lama-lama dengan anda. Atau setiap kali anda menyebut nama si dia dan bersemangat menceritakan betapa hebatnya si dia, sahabat anda mengalihkan pembicaraan atau hanya menanggapi seadanya.

4.Hubungan panas dingin.
Di awal hubungan, sudah pasti anda dan pasangan sedang hot menjalinkan hubungan. Tapi semakin hari dia berubah menjadi acuh tak acuh dan dingin maka menandakan bahwa dia belum mau serius dengan anda. Ketika ia melihat anda begitu serius menjalinkan hubungan, dia merasa tidak sedap hati. Tak hairan sikapnya jadi berubah seperti itu. Kalau anda ingin hubungan yang mantap dengannya, maka anda telah salah pilih orang.

5. Terlalu banyak usaha.
Anda sering kali terlalu berusaha untuk sekedar bertemu dia. Anda selalu guna pelbagai cara untuk ke pejabat dan tempat tinggalnya, walaupun sekadar makan di gerai dekat pejabatnya, atau tiba-tiba datang ke pejabatnya untuk memberi sesuatu. Atau bahkan anda rela bersusah payah mengatur perjalanan untuk bertemu dengannya di tempat di luar kawasan. Padahal, sejujurnya dia tidak menghargai semua usaha anda itu.

6. Hidup terasa terkonkong
Anda yang sebelum ini super aktif, independen, penuh semangat, tiba-tiba berubah menjadi orang yang tergantung dan tunduk kepadanya. Anda tidak lagi ke tempat yang diinginkan sesuka hati, atau beraktiviti sesuai dengan minat tanpa keizinan si dia. Jika anda ingin pergi ke tempat yang anda inginkan maka ada syaratnya yaitu harus bersama dia. Pergaulan anda pun mendapat pengawasan ketat darinya sehingga kadang2 dia akan menyoal anda seperti seorang polis kepada penjahat. Apalagi saat anda sedang makan siang bersama rakan sekerja lelaki, pasti dia akan lebih memperketat konkongannya.

7. Berat tubuh susut.
Berat badan anda sebelum dan sesudah menjadi pasangannya susut 3 hingga 4 kg. Ada dua kemungkinan terjadinya penyusutan ini, anda melakukan diet keras untuk mendapatkan tubuh yang ideal. Atau anda sering tertekan memikirkan sikap dan prilakunya terhadap anda yang seringkali menyakitkan hati.

8.Hilang Keyakinan diri
Anda selalu merasa menyesal telah salah pilih pakaian, aksesori, bahkan kata-kata, setiap habis bertemu dengannya. Jangan mencari-cari kesalahan sendiri, kerana kehadiran seorang pasangan seharusnya menjadi pemangkin keyakinan diri dan penenang diri anda. Jadi apabila anda merasa serba salah dan takut, sebaiknya tinggalkan dia mulai dari sekarang.

9.Isteri / Suami orang.
Jika kekasih anda adalah isteri/suami orang, maka sudah pasti anda salah pilih orang. Kerana sudah jelas dia sudah memiliki suami/isteri tapi anda masih tetap mau menjadi pasangannya. Lelaki berstatus suami orang memang sangat menarik hati, apalagi rayuannya. Tapi mereka paling senang menabur janji, egois tanpa memikirkan perasaan anda. Jadi untuk apa anda menunggu dia, saat dia mengatakan akan menceraikan suami/ istrinya, sudah pasti hal itu jarang sekali terjadi.

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Tue Aug 05, 2008 1:41 pm

adeh.. penat jgk membaca tp sempat la amik pengajaran

so, betul ke?
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Tue Aug 05, 2008 4:22 pm

ermm betul @ tak tu
tak taulah dika..
cube g try dulu..muahahahaha..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Tue Aug 05, 2008 4:40 pm

hehe.. tokleh jugak kata tepat pernyataan tu

tp boleh difikirkan lah
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Tue Aug 05, 2008 4:51 pm

ermm..
tak pikir2kanlah dika
moga dapat kebenarannya..
muahahahahaha

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
shaman
Ahli Mangku Negara (A.M.N)
Ahli Mangku Negara (A.M.N)


Male
Posts : 78
Age : 32
Location : Johor
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Sat Aug 16, 2008 3:29 pm

"Rakan-rakan mulai menjauhkan diri" mane ada....kawan makin rapat adalah...he,he..Smile
Back to top Go down
View user profile http://yourshaman.blogs.friendster.com/my_blog/
shyeye
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 292
Age : 37
Location : Shah Alam
Joined : 2008-04-02

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Sun Aug 17, 2008 11:43 am

ada byk yg btl mengikut pengalaman...jd fikir2kan lah ye sapa2 yg berada didlm situasi ni...
Back to top Go down
View user profile
roll_honey
DYMM Permaisuri Teratak
DYMM Permaisuri Teratak


Female
Posts : 1681
Age : 40
Location : Bandaraya Pesisir Air
Status : Lumber HaraM
Joined : 2008-04-01

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Sun Aug 17, 2008 2:49 pm

9.Isteri / Suami orang.
Jika
kekasih anda adalah isteri/suami orang, maka sudah pasti anda salah
pilih orang. Kerana sudah jelas dia sudah memiliki suami/isteri tapi
anda masih tetap mau menjadi pasangannya. Lelaki berstatus suami orang
memang sangat menarik hati, apalagi rayuannya. Tapi mereka paling
senang menabur janji, egois tanpa memikirkan perasaan anda. Jadi untuk
apa anda menunggu dia, saat dia mengatakan akan menceraikan suami/
istrinya, sudah pasti hal itu jarang sekali terjadi.


em kalo 2-2 milik org ? suami/isteri
camne ye?
jumpa tiap2 hari
sms tiap hari
makan sesama

sentiasa senang /susah bsama ?
parah2....

thinking1

_________________
"Dunia Ini Adalah Perhiasan Dan
Sebaik-Baik Perhiasan Adalah Wanita
Yang Solehah."

"MAMA NABILAH"

Amin
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Wed Aug 20, 2008 3:21 pm

erm.. tu sengaja cari nahas kak da..
huhuhu.. bile berlakunya skandal gitu
payah dh nak patah balik.. bile memasing
duk sibuk bercintan-cintun.. nasihat org
payah nak dgr..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..   Today at 2:07 pm

Back to top Go down
 
Tanda2 Salah Pilih Pasangan.. Betul Ker..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Cinta & Persahabatan-
Jump to: