HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» PROEXTENDER v3– rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

» STUD 100 SPRAY EJAKULASI - www.kedaikuat.com
Mon Nov 14, 2016 6:38 pm by notrex

» PL SUPER GEL - www.kedaibatin.com
Sun Nov 13, 2016 2:07 pm by notrex

» PENIS SLEEVE - WWW.KEDAIBATIN.COM
Fri Nov 11, 2016 5:40 pm by notrex

» MACA MEN DELAY SPRAY RM80 - WWW.KEDAIBATIN.COM
Fri Nov 11, 2016 12:27 am by notrex

» Imax Delay Spray - www.kedaibatin.com
Wed Nov 09, 2016 5:53 pm by notrex

» GEL TAHAN LAMA - MEN SECRET GEL
Tue Nov 08, 2016 6:02 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Mon Jul 28, 2008 10:36 am

1. BERKAHWIN TAK BERMAKNA ANDA TIDAK AKAN KESEORANGAN LAGI
Dalam perkahwinan, sudah menjadi lumrah andai adanya pertikaian.. Andai ada tidak bijak mengatasinya, tak mustahil ianya akan berterusan. Dan…tidak mustahil juga anda akan keseorangan lagi…

2. BERKAHWIN TIDAK BERMAKNA ANDA AKAN MENYINTAI DAN DICINTAI SETIAP HARI
Kebahagian dalam perkahwinan bukanlah perkara mudah untuk di capai. Pasti ada masalah yang akan timbul. Ada masalah besar dan ada masalah kecil. Kadang kala anda sudah merasa diri tidak di cintai lagi. Jadi amat penting bagi mengucapkan perasaan cinta pada pasangan.

3. ANDA MASIH PERLU MENGHANGATKAN PERASAAN
Untuk mengelakkan suasana hambar, anda masih perlu untuk menghangatkannnya. Terapkan suasana romantik apabila bersama.. Contohnya seperti mengucapkan sayang pada pasangan, memeluk antara satu sama lain, dan bercerita sesuatu sebelum melelapkan mata dan so on…

4. LAZIMNYA SALAH SEORANG AKAN LEBIH BANYAK BERKORBAN
Jarang ade pasangan yang adil dalam pembahagian tanggunjawab. Kadang kala, suami lebih. Namun kebiasaannya, isteri lah yang akan lebih banyak berkorban.

5. PASANGAN ANDA AKAN BERUBAH SETIAP MASA
Anda harus menerima kenyataan bahawa masing-masing akan berubah mengikut masa. Kadangkala dari segi perangai, rupa paras, bentuk badan, hobi, dan macam-macam lagi. Namun, walau apapun perubahan itu, anda haruslah menerima dengan hati yang terbuka seperti mana anda menerimanya suatu ketika dahulu..

6. ANDA TIDAK SEMESTINYA BERSETUJU DALAM SEMUA PERKARA
Terimalah hakikat bahawa masing-masing ada keinginan yang berbeza. Yang penting sikap tolak ansur dengan pasangan.

7. SEMAKIN LAMA BERKAHWIN SEMAKIN BAHAGIA
Pasangan yang memahami kehendak masing-masing dan bertolak ansur, lazimnya mereka akan berjaya melawan badai dan arus yg melanda rumah tangga. Mereka inilah yang berjaya menikmati kemanisan dalam ruamhtangga. Sememangnya pasangan ini adalah “soulmate” masing-masing.

8. HUBUNGAN SEKS ADA TURUN NAIKNYA
Kadang kala sangat berkesan dan kadang kala tidak memberangsangkan. Masing-masing harus menerima bahawa ianya bergantung kepada “mood” dan keadaan sekeliling.

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Mon Jul 28, 2008 11:02 am

7. SEMAKIN LAMA BERKAHWIN SEMAKIN BAHAGIA
Pasangan
yang memahami kehendak masing-masing dan bertolak ansur, lazimnya
mereka akan berjaya melawan badai dan arus yg melanda rumah tangga.
Mereka inilah yang berjaya menikmati kemanisan dalam ruamhtangga.
Sememangnya pasangan ini adalah “soulmate” masing-masing.

alangkah indahnya jika semua pasangan macam nii .... huhuhuhh

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Mon Jul 28, 2008 1:06 pm

ermm tu laa irees indah kan..
tapi tak semua yg kita nak
kita akan dapat kan..ermm

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Wed Jul 30, 2008 4:51 pm

hmm... indah jika memperolehinya

tapi jgn berhenti berusaha dan tawakal.. jika itu yg terbaik utk mu nina..
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Thu Jul 31, 2008 12:07 pm

laa nina lagi yg kena..
huhuhuhu..
yer insyaallah nina akan berusaha
dan tawakal yg sebaiknya..
dika dont wory yer..muahahahaha..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Fri Aug 01, 2008 11:51 am

hhhmmm.. dalam perkahwinan.. mmg terlalu banyak menda yang berlaku tanpa kita jangka... pepandailah kita nak handle camna... but sumtimes to mmg ada gak rasa cam x leh nak hadle.. but have to be strong.....


yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Fri Aug 01, 2008 6:20 pm

kalau sampai pada perkara yg tak diundang tu kak lis slalu wat caner..?
majuk majuk dulu ke atau mintak penjelasan ke atau marah2 cemburu terus hihi..
saje nak tau teknik mengatasi masalah yg tak diundang tu ekekek
Back to top Go down
View user profile
irees_natasha
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 1332
Age : 34
Location : .. My Heart ..
Status : .. My Love ..
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Mon Aug 04, 2008 11:18 am

pada pendapat irees la kan kalo ada masalah yang tak diundang tu kalo leh biar la bagi masa dulu dan bila hati dah cool baru betanya ... dan kalo masalah tu serius tak usah ler mengeruhkan lagi masalah yang sedia ada .... bawak bebincang tu lebih elok ....
tul tak kak da ... hehehheh

_________________


" ... tiada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau ...
    ... tiada insan berdosa yg tidak punyai masa depan ..."
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ivynatasha2002
zalynn
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 42
Age : 41
Location : JB
Status : Married
Joined : 2008-06-20

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Mon Aug 04, 2008 5:00 pm

selalunya kalo baru diawal perkahwinan..bnyk yg indah sehinggalah semua kaler pasangan kita akan terpancar keluar. maknanya semua perangai pasangan yg buruk akan kita tahu. Jadi dari cni la kita kena belajar memahami dan bertolak ansur selain menerima psgan kita dengan seadanya. Pasangan seboleh2nya jgn pentingkan diri sendiri. Bayangkan ibu kita sendiri yg telah membesarkan kita selama berpuluh-puluh tahun pon adakala masih tak dpt nak faham perangai kita..ini kan pula pasangan kita yg baru hidup beberapa tahun bersama.
Back to top Go down
View user profile http://www.utm.my
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Tue Aug 05, 2008 1:06 pm

setiap masalah ada penyelesaiannya..kena bawak bincang laa..
kalo tak de penyelesaian baru cari pengakhiran semua itu..
ermm apa yg terjadi ada hikmahnya..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
areDIKA
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 470
Age : 35
Location : putrajaya
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Tue Aug 05, 2008 4:07 pm

hmm berbincang.. kalau hati dah syg, semua molek belaka. Harap terus menerus lah 'suami' membimbing keluarga dan jadi pemimpin..
Back to top Go down
View user profile
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Thu Aug 07, 2008 3:05 pm

7. SEMAKIN LAMA BERKAHWIN SEMAKIN BAHAGIA
Pasangan yang memahami kehendak masing-masing dan bertolak ansur, lazimnya mereka akan berjaya melawan badai dan arus yg melanda rumah tangga. Mereka inilah yang berjaya menikmati kemanisan dalam ruamhtangga. Sememangnya pasangan ini adalah “soulmate” masing-masing.


behnye kalo bahagie slalu kan.. hehhehhe.. mane la my soulmate neh..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
ummi_miirul
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 701
Age : 37
Location : KL
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Thu Aug 28, 2008 4:56 pm

banyak kejutan2 yang akan kita lihat dalam setiap perkahwinan, namun ia bukan masalah andai kita bersedia n bijak menyelesaikannya.... so.. kenalah dalami ilmu umahtangga dengan sebaiknya.... dalam umahtangga x kan selamanya bahagia n x kan selamanya bergoyah.... andai nakhoda pandai mengemudi.. insya-allah bahtera yang dikemudi akan sampai ke destinasi dengan selamatnya.....



yaaaiitt!!

_________________
~Alwayz be My baby...~
Back to top Go down
View user profile http://chyralis.multiply.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..   Today at 5:31 pm

Back to top Go down
 
Perkara-PerkaraYg Memeranjatkan Dlm Perkahwinan..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum I :: Teratak Alam Perkahwinan-
Jump to: