HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Flaming Desire - www.kedaikuat.com
Yesterday at 11:51 am by notrex

» phero max original minyak wangi pemikat WWW.KEDAIKUAT.COM
Thu Dec 08, 2016 6:33 pm by notrex

» Phero-X Perfume Murah RM65 - WWW.KEDAIKUAT.COM
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by notrex

» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Tue Dec 06, 2016 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Mon Dec 05, 2016 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 ~~::MIMPI::~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 04, 2008 12:04 pm

kat sini korang citerlah apa mimpi korang semalam...

yelah ada owang tido mimpi macam2 yg kadang2 memberi petunjuk dan alamat akan apa yg mungkin berlaku esoknya...

ada plak yang tido takder mimpi apa2....heheheh

silakanlah share mimpi korang....zzzzzZz

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 04, 2008 12:08 pm

huhuhu..
mimpi apa erk semalam..
jadi puteri kayangan kut...hehehe:eg:

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
zulsa
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 595
Age : 38
Location : szbap
Status : three in the row
Joined : 2008-04-16

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 04, 2008 12:15 pm

Assalamulaikum..

Semalam saya mimpi bertemu dgn kenalan wanita yg telah lama tak jumpa. Saya dah tau dia dah berkahwin, cuma semasa saya jumpa tu dia baru keluar dari mahkamah syariah. Saya pula baru keluar dari PAID (pejabat agama islam Daerah) utk menguruskan suatu perkahwinan.

Dalam pada kesempatan yg singkat itu, dia beri saya name kad, dan berjanji uk bertemu semula. Namun selepas dia keluar dari perkarangan kawasan, tiba tiba dia dilanggar lari oleh sebuah jeep.

dalam perasaan terkejut... saya terbangun utk menunaikan solat suboh. Azan berkemandang menandakan solat suboh.
Back to top Go down
View user profile http://insanbakti.blogspot.com/
sempoiajer79
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 352
Age : 37
Location : Tingkat Seploh...
Status : Single
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 04, 2008 3:01 pm

mlm td tak mimpi psl on the road... Very Happy balik Melaka daa.... tp pagi tadi dlm bas on the way ke KL mimpi nyanyi korus lagu "Menjaga Hati" berulang2 kali untuk seseorang yang akan fly petang nie...

"biarkan aku menjaga perasaan ini oohh...
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
engkau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu"

nyanyi dan terus menyanyi.. bila tersedar pak cik drebar bas kata "bus stand klang... central market..." and terus standby nak turun di puduraya..
Back to top Go down
View user profile http://sempoiajer.blogs.friendster.com/sempoiajer/
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 11, 2008 10:10 am

mlm td mimpi coach bola tampar tetiba coaching men boling lak..
& yg bez ain strike byk kali.. tak sesia coach tu ajar..
lg satu mmpi kasut yg bru beli kene sorok dlm peti ais..
huhuhuhu.. ade org dengki ar tue..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
nyamok
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Male
Posts : 252
Age : 36
Location : left behind u....
Status : laporrr
Joined : 2008-06-19

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 11, 2008 10:57 am

mlm td mmpi ade awek kutuk2 aku...pastu awek 2 majuk plak...kekeke
Back to top Go down
View user profile http://www.utm.my
Guest
Guest



PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 11, 2008 11:02 am

bayu_pagi wrote:
kat sini korang citerlah apa mimpi korang semalam...

yelah ada owang tido mimpi macam2 yg kadang2 memberi petunjuk dan alamat akan apa yg mungkin berlaku esoknya...

ada plak yang tido takder mimpi apa2....heheheh

silakanlah share mimpi korang....zzzzzZz

aku pun harap dapat mimpi yg bg alamat umah kawan2 lama masa blaja dulu.. xdapat alamat pun xpe asal dapat petunjuk jalan ke sana..rindu ngan kenkawan lama..

malam ni nak cuba mimpi...mana tau dapat alamat n petujuk..

tunjukkanlah aku jalan yg benar
Back to top Go down
zulsa
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 595
Age : 38
Location : szbap
Status : three in the row
Joined : 2008-04-16

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 11, 2008 12:08 pm

Apa pandangan kalain.. tentang apa yg di mimpi tu menyadi kenyataan... sebagai contoh.. sehari atau 2 hari selepas kita mimpi...

pasal benda nie biasa jadi kat aku.. kenkadang ngeri gak...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://insanbakti.blogspot.com/
gee
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 210
Age : 44
Location : seberang tambak
Status : M3
Joined : 2008-06-23

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 11, 2008 1:24 pm

zulsa wrote:
Apa pandangan kalain.. tentang apa yg di mimpi tu menyadi kenyataan... sebagai contoh.. sehari atau 2 hari selepas kita mimpi...

pasal benda nie biasa jadi kat aku.. kenkadang ngeri gak...

ohhh tak sangka pulak ada yg same experience w/me, maka nya, tiap kali ada mimpi2 ngeri (tak kiralah kecewa ke, apa2 yg membingitkan) i've to tell someone, klu tak, insya'Allah jd nyata.Shocked
Back to top Go down
View user profile http://tinyurl.com/geehmn
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 11, 2008 3:23 pm

ain sume mimpi ain cite kat org.. tak kira ar beh ke tak beh ke..
tp ade gak kekadang tu rase cam kite pnah mmpi & ia btol2 terjadi..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 11, 2008 3:24 pm

nyamok wrote:
mlm td mmpi ade awek kutuk2 aku...pastu awek 2 majuk plak...kekeke


makne mmpi ko tu mok ko akan ke pd tak lame lagi.. wakakakkakak..
mesti jd kenyataan tue..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
wiser
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Male
Posts : 295
Age : 42
Location : Pahang
Status : ~bujang 3~
Joined : 2008-06-25

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Sat Jul 12, 2008 12:42 pm

Mimpi ni mainan tido je sebenarnya.Sekiranya ianya terjadi anggaplah ianya kebetulan.Tapi kalau mimpi bertemu Nabi Muhammad s.a.w ianya mimpi betul kerana syaitan tidak blh menyerupai baginda.
Back to top Go down
View user profile http://www.sifoo.org
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Mon Jul 14, 2008 12:07 pm

Darmiraz wrote:

aku pun harap dapat mimpi yg bg alamat umah kawan2 lama masa blaja dulu.. xdapat alamat pun xpe asal dapat petunjuk jalan ke sana..rindu ngan kenkawan lama..

malam ni nak cuba mimpi...mana tau dapat alamat n petujuk..

tunjukkanlah aku jalan yg benar

chetttttttttt.........dah dpt ke blom alamat2 umah kengkawan lama ko tu? lol!

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Mon Jul 14, 2008 5:49 pm

zulsa wrote:
Apa pandangan kalain.. tentang apa yg di mimpi tu menyadi kenyataan... sebagai contoh.. sehari atau 2 hari selepas kita mimpi...

pasal benda nie biasa jadi kat aku.. kenkadang ngeri gak...



tu maknanye keserasian roh, aritu pg kursus kembali ke fitrah org tu ckp klu kt mimpi sblum benda tu jd maknanye roh kt dah rasa dulu dah nama dia keserasian roh contohnye kt tak penah pg tempat tu tp dulu kt penah mimpi kt pg tempat tu kan...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 709
Age : 37
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Mon Jul 14, 2008 6:14 pm

ape maknanye kalo kite mimpi gado truk2 dgn org tu..
rase cam btol2 lak tu...siap dgn napas pon turun naik..mcm btol2 marah..
then bile trjaga, mcm btol2 bende tu brlaku..
ish..risau la..
ade sape2 leh bg komen..
huhu...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
@>-- phantageerow85
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 392
Age : 31
Location : de' johore
Status : married
Joined : 2008-04-18

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Tue Jul 15, 2008 9:35 am

maknanye roh dah rasa dulu la tu kot...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Tue Jul 15, 2008 9:50 am

mlm td mimpi tb2 lak da ade femily sendiri.. muahahhah.. ade hasben & sorang anak.. muke sume tak clear sgt tp anak tu kan men nakal lg.. tak larat nk handle smpai abah die mrh2.. muhahahahha..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 709
Age : 37
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Tue Jul 15, 2008 10:00 am

@>-- phantageerow85 wrote:
maknanye roh dah rasa dulu la tu kot...

roh dh rase dulu..erm, ape maksudnye..
xplain skit...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Wed Jul 16, 2008 10:35 am

emmmm...x suka la mimpi malam tadi..... Sad
harap2 ia tidak membawa apa2 makna....hanya mainan tidur semata
takut pon ada...huhuhu

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
sempoiajer79
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Female
Posts : 352
Age : 37
Location : Tingkat Seploh...
Status : Single
Joined : 2008-04-24

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Wed Jul 16, 2008 1:21 pm

zulsa wrote:
Apa pandangan kalain.. tentang apa yg di mimpi tu menyadi kenyataan... sebagai contoh.. sehari atau 2 hari selepas kita mimpi...

pasal benda nie biasa jadi kat aku.. kenkadang ngeri gak...


pernah gak terjadi.. mimpi adik angkat accident... tak buka mulut/citer pada sesapa pun... rupanya mmg betul terjadi... semenjak tu kalau mimpi pasal dia.. sure rasa risau sgt2 coz dah 2kali mimpi dia meninggal dunia.... Alhamdulillah panjang umur....
Back to top Go down
View user profile http://sempoiajer.blogs.friendster.com/sempoiajer/
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 18, 2008 11:53 am

malam tadi mimpi pi holiday...kat tepi pantai...di sebuah pulau
tapi tak tahu kat pulau mana....
seronok tak terkata...heheheh
suker suker.....

***nak tido maca 3 kul dan ayat kursi....

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
nyamok
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Male
Posts : 252
Age : 36
Location : left behind u....
Status : laporrr
Joined : 2008-06-19

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Fri Jul 18, 2008 12:17 pm

mehatespink wrote:
nyamok wrote:
mlm td mmpi ade awek kutuk2 aku...pastu awek 2 majuk plak...kekeke


makne mmpi ko tu mok ko akan ke pd tak lame lagi.. wakakakkakak..
mesti jd kenyataan tue..

seb baek gi PD je...aku takut je nnt tebabas smpai ke nilai ke...mantin ke...wakakaka
Back to top Go down
View user profile http://www.utm.my
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Mon Jul 21, 2008 5:08 pm

ele, camtau je jln nk ke nilai.. muhahahahhahah.. kang sesat smpai ke KLIA lak..

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
zulsa
Temenggung
Temenggung


Male
Posts : 595
Age : 38
Location : szbap
Status : three in the row
Joined : 2008-04-16

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Tue Jul 22, 2008 8:46 am

bayu_pagi wrote:
malam tadi mimpi pi holiday...kat tepi pantai...di sebuah pulau
tapi tak tahu kat pulau mana....
seronok tak terkata...heheheh
suker suker.....

***nak tido maca 3 kul dan ayat kursi....

itu tandanya.. nak kena gie HONEYMOON lagi selaki jee tu.. maklum laa sejak 2 menjak nie ramai kenkawan yg kahwin.. teringin turut serta lah tu... jgn malu malu lak nak mengaku..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://insanbakti.blogspot.com/
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Tue Jul 22, 2008 9:27 am

hehehehe yer ker zulsa....
wah bagus jugak tu kan
mmg niat di hati begitu jugaklah....
pi HONEYMOON lagik....

mmmmuahhhhh!!

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~::MIMPI::~~   Today at 7:08 am

Back to top Go down
 
~~::MIMPI::~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum III :: Teratak Umum-
Jump to: