HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Flaming Desire - www.kedaikuat.com
Yesterday at 11:51 am by notrex

» phero max original minyak wangi pemikat WWW.KEDAIKUAT.COM
Thu Dec 08, 2016 6:33 pm by notrex

» Phero-X Perfume Murah RM65 - WWW.KEDAIKUAT.COM
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by notrex

» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Tue Dec 06, 2016 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Mon Dec 05, 2016 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 luahan hati seorang lelaki

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: luahan hati seorang lelaki   Tue Jul 01, 2008 3:55 pm

Saya sendiri sebagai lelaki rasa tercabar apabila isteri saya sering

> > mewar-warkan kepada saya bahawa umur saya dah melewati 40 tahun.

> > Life starts at 40.
> > 'Kalau U rasa U nak pasang lagi satu, I izinkan', kata isteriku.
> >
> > Bila berangan tentang nak kahwin lain ni memanglah seronok.
> > Tersengih- sengih aje lah I at that time.
> >
> > 'Dunia ni dah terbalik gamaknya, kawan-kawan aku siap pegi Siam sana

> > nak nikoh lagi satu, ni bini aku siap suruh pasang sorang
> lagi...?!'
> >
> > Tak tahulah kalau isteri I tu main reverse psikologi dengan I.
> > Tapi lepas I berfikir panjang, rasa-rasanya tak nak lah.
> >
> > Sebab apa ?
> > Bila mengenangkan umur I yang dah 40+.
> > Let's say kalau I kahwin dengan anak dara, katakan umur 22 tahun.
> >
> > Memang lah seronok beb.
> > Seronok benda yang kat dalam seluar dalam tu aje lah.
> >
> > Tentang makan minum, pakai I, kemas rumah dan kegemaran I, rasa nya
> > I tentu asyik teringatkan my first wife.
> >
> > Tak perlu nak ajar, I suka makan apa, cam mana cara nak masaknya,
> > baju I kena gosok cam gini, kalau I bangun tidur I suka kalau my
> > wife dah siapkan segala gala nya lah.
> >
> > Tak perlu I bagitau, dia dah tahu apa I suka.
> > Cerita apa I suka kat TV, teh atau kopi manis macam mana, hobi apa,
> > sukan kegemaran ... semua dia dah tahu.
> > Tak perlu start balik macam zaman umur 20-an dulu ...
> >
> > Rasa rasa dapat ke isteri muda I suruh buat gitu, tentu dia banyak
> > ragam.
> > Ye lah dia muda,
> > I kan dah tua.
> >
> > Mesti dia kata I ni mengada-ngada.
> > Sure I yang kena manjakan dia lebihlah, sebab dia muda.
> > Silap haribulan, takut lari lak, kan ...
> >
> > Isteri muda ni bukan macam yang dah bersama dgn kita sejak muda.
> > Kalau kita rasa isteri tua banyak belanja, isteri yang muda pasti
> > lagi teruk.
> >
> > Eh, budak 20-an zaman sekarang, dengan henbeg Gucci, dengan nak
> > tudung kain Mawi dan henpon jenama Nokia N95, Itu tak termasuk
> > kereta, paling korok pun mesti nak Honda atau
Toyota.
> > Perempuan muda sekarang mana main naik Proton atau Perodua.
> >
> > Kalau I tak bagi barang-barang tu,
> > dia tak nak bagi 'barang' dia lak malam-malam.
> >
> > Sedangkan dengan isteri tua,
> > awal-awal kahwin naik motorsikal cabuk pun sanggup, berpanas
> > berhujan, dukung anak kita dicelah motor tu.
> > Ahh ... terkenang juga zaman 'miskin' dulu tu.
> >
> > Rumah dengan bini tua dulu pun setakat apartmet 3 bilik.
> > Tidur atas tilam nipis, dapur pun kecik, perkakas pun tak banyak.
> >
> > Oh, untuk isteri muda, terpaksa aku buat OT untuk bayar rumah teres
> > dua tingkat tu, nak bayar peti ais Samsung dan TV Sony Bravia
> > 40-inci mu itu ...
> >
> > Dah umur 40-an ni, darah tinggi lak aku ni kena buat OT setiap hari
> > ... hari minggu pun kena cari duit ... nak tengok bola
pun
> tak
> > dapat ...
> >
> > Lebih haru lagi, tentu anak anak I akan memberontak sakan.
> > Yelah sekarang ni kan banyak kes bapak kahwin lain anak-anak lebih
> > tertekan.
> > Ramai jadi liar, hisap dadah, jadi mat rempit dan bohsia.
> > Sebab tension bapak kawin baru.
> >
> > Takut mereka menjauhkan diri dari I, malah akan membenci pula.
> >
> > Disebabkan masyarakat kita ni memandang serong pada keluarga yang
> > bapak mereka kahwin lebih dari satu.
> > Kalau I ada anak dengan isteri baru, tentu kecik sangat lagi di masa

> > I dah tua dan memerlukan perhatian dari anak-anak.
> >
> > Sedangkan rumah isteri muda tengah hiruk pikuk dengan anak anak
kecil
> > (kan dah ada experience dengan isteri pertama -bagaimana kelam
> > kabutnya dia menguruskan anak-anak)
> >
> > Sedangkan di rumah isteri tua, anak anak dah besar, boleh tolong mak

> > dan sedang seronok bergurau senda bersama ibunya membincangkan
> > topik-topik terkini dan juga kehidupanmereka.
> >
> > Duduk rumah bini muda, I yang tua-tua ni lak kena salin pampers dan
> > bagi baby mandi.
> > haha ... kalau tak buat, takut isteri muda merajuk pulak.
> >
> > Tak boleh jadik nih. Banyak benda yang kena repeat.
> > Mula mula kawin tentu seronok.
> > Paling lama setahun-dua.
> >
> > Bila dah ada anak,tanggungjawab baru bermula semula sebagaimana
> > dengan isteri pertama dulu-dulu.
> >
> > Tapi masa ni kita dah tak larat nak basuh berak anak, nak pegi
> > shopping beli baju anak anak, nak dukung anak-anak.
> > Leceh lah nak kena teman isteri muda buat semua tu.
> >
> > Silap haribulan orang kata tengah pilih baju cucu.
> > Eii tak sanggup pula.
> > Paling takut, orang ingat isteri muda tu anak I ...
> > ... lagi haru ...
> >
> > Balik rumah mertua pula, teringatkan masa akad nikah dulu, beria ria

> > kita nak kan anak dia.
> > Lepas tu kita kawin lagi satu. Tentu muka nih tak tahu nak letak kat

> > mana. Orang tua tak kan nak straight to the point. Tanya
itu
> ini.
> >
> > Kalau dia nak bercakap tentang tu cukup dengan jelingan dan
kerlingan
> > mata,buat kita dah tak senang duduk.
> >
> > Tak kan raya asyik balik umah mak mertua baru aje.
> > Apatah lagi kalau I ni lak umur nak sama dengan mak-bapak mertua
> > baru I tu ....
> >
> > Hish banyak lah lagi.
> >
> > Bagi korang yang suka berbincang pasal benda yang indah indah kawin
> > dua nih silakanlah.
> >
> > Tapi bagi I selagi hayat dikandung
> > badan, selagi tu lah I tak nak tambah.
> > Tak nak lah mendabik dada. Cakap besar.
> >
> > Tapi sekadar menurutkan nafsu dan benda dalam seluar tu rasanya tak
> > pernah kurang pun layanan isteri pertama terhadap I.
> >
> > Keluarga ni, kita bina keluarga bahagia yang di depan mata.
> >
> > Bukannya yang di dalam kepala.
> > Bukannya di dalam seluar dalam je.
> >
> > Hadapi hari esok yang tentu dengan keluarga yang banyak mengharungi
> > susah senang dari mula.
> >
> > Pengorbanan isteri (walaupun kadang kala dia pernah merungut salah
kita
> > juga, cuai dan mengabaikannya) .
> >
> > Apa apa pun semuanya bermula dengan kita. Insaflah.
> >
> > Kalau nak ikut nabi, rasa rasanya solat subuh pun kita terlepas
> > kalau isteri tu tak kejutkan.
> > Bukan nak kata solat Subuh,
> > kekadang waktu lain pun terlambat atau terlepas.
> >
> > Baca Quran pun sekali-sekala,
> > baca Yassin pun hanya bila ada orang meninggal.
> > Ikut sunnah Nabi apa nama tu.
> >
> > Tak payah lah yang lain lain.
> > Kang ada yang nangis bila disebutkan.
> > Cukuplah.
> > Sesungguhnya amat bertuahlah suami-suami yang mempunyai isteri yang
> > menyuarakan pendapat di ruangan ni.
> >
> > Membuktikan mereka sayang, kasih dan cinta pada kalian.
> > Apa sangatlah kita nih.
> >
> > Macam nabi konon. ye ke?
> > Bab kawin kawin aje nih cam nabi.
> >
> > Bab menegakkan benda dalam seluar dalam je nak ikut sunnah.
> > Cuba bab menegakkan agama Islam,masih lagi terkial kial.
> >
> > Wallahualam.
> >
> >
> > - suami orang-

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
bayu_pagi
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2295
Age : 38
Location : EARTH~
Status : MaRRieD
Joined : 2008-05-05

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Tue Jul 01, 2008 4:20 pm

mehatespink wrote:

Bab menegakkan benda dalam seluar dalam je nak ikut sunnah.
Cuba bab menegakkan agama Islam,masih lagi terkial kial.


heheheheh....panjang nau ler cik ping oiiii
tapi yang akhir2 tu mmg tepat lagik menepatkan sumer citer di atas...ahaksss

thinking thinking thinking thinking thinking thinking

_________________
~bayu_pagi~
^LiFe MusT Go oN^
::kawan-kawan takmo lawan::
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Tue Jul 01, 2008 4:22 pm

mmg panjang, tp bez bace..
tau plak lelaki ni sdar diri..
muahahahhaha...

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Tue Jul 01, 2008 4:34 pm

huhuhu..lelaki tak
sedar diri eh..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
mehatespink
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2860
Age : 33
Location : sumwhere in malaysia
Joined : 2008-04-03

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Tue Jul 01, 2008 4:40 pm

Apa apa pun semuanya bermula dengan kita. Insaflah.
> >

> > Kalau nak ikut nabi, rasa rasanya solat subuh pun kita terlepas
> > kalau isteri tu tak kejutkan.
> > Bukan nak kata solat Subuh,
> > kekadang waktu lain pun terlambat atau terlepas.
> >
> > Baca Quran pun sekali-sekala,
> > baca Yassin pun hanya bila ada orang meninggal.
> > Ikut sunnah Nabi apa nama tu.

hehehhe, sokongssss sgt2.. btol3x

_________________
::mehatespink::
Back to top Go down
View user profile
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Tue Jul 01, 2008 4:42 pm

lelaki kalo bab nak cakap memang poyos ler..
itu ini..macam semua betul..tapi bile time
bab nak praktikal kan apa yg dicakap habuk tarak..
macam2 alasan yg dibagi..huhh..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
kocot
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Male
Posts : 54
Age : 36
Location : serendah,hulu selangor
Status : married
Joined : 2008-05-29

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Tue Jul 01, 2008 7:55 pm

Ukur baju dibadan sendiri,
Kancing suasa emas sepadan,
Tahulah acu makrifat diri
Akhirat nanti memberi jawapan.

Hmmm...

Manusia hidup bersendi adat,
Adat pula mengikut agama
Agama cukup hanya bersyariat
Jadi hidup tak tahu sifatnya.

Delima batu dalam perahu,
Golek bola buah berangan,
Tulis bukan sebarang nahu,
Orang terdahulu luas pengalaman.

ada sesapa nak tambah??? sileke...


Last edited by kocot on Tue Jul 01, 2008 7:58 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : pembetulan)
Back to top Go down
View user profile http://calcheuts.multiply.com
gee
Darjah Setia Di Raja
Darjah Setia Di Raja


Female
Posts : 210
Age : 44
Location : seberang tambak
Status : M3
Joined : 2008-06-23

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Wed Jul 02, 2008 8:48 am

luahan lelaki or suami tu k.gee pernah baca & i print out to let my guys colleagues kat ofis utk baca & guess wat....mereka pun sama tersentuh & terasa apa yg diluahkannya. nak mentel2 pun fikir 2 kali hahahahaha
Back to top Go down
View user profile http://tinyurl.com/geehmn
nyamok
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Male
Posts : 252
Age : 36
Location : left behind u....
Status : laporrr
Joined : 2008-06-19

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Wed Jul 02, 2008 10:23 am

mmg btol pon article tu...baek la x yah cr pasal nk kawen lg..
setia la pd yg satu..huhu
Back to top Go down
View user profile http://www.utm.my
nina2519
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 2324
Age : 31
Location : ~Jin Bertendang~
Status : ~ Single Tak single Sangat Laa ~
Joined : 2008-04-04

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Wed Jul 02, 2008 10:35 am

nyamok wrote:
mmg btol pon article tu...baek la x yah cr pasal nk kawen lg..
setia la pd yg satu..huhu

urm kekadang org kawen lagi stu ada sebabnya yg kita tak tau..tapi jgnlah kawen semata-mata sebab hawa nafsu, n benda2 yg tak sepatutnya..

urm mana ada wanita yg sanggup berkongsi kasih..pahit ooo..tapi terkadang apa yg kita taknak tu terpaksa jua kita terima bile keadaan memaksa..

perkahwinan bukan benda yg main2..

_________________
.:: Belajarlah Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan..
Usah Mendambakan Teman Secantik Balqis, Andai Dirimu
Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa Diharapkan Teman
Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus Zulaikha...
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu T
idak Sesempurna Rasulullah SAW ::.
Back to top Go down
View user profile http://arosamutiara-neina.blogspot.com/
wiser
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)
Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)


Male
Posts : 295
Age : 42
Location : Pahang
Status : ~bujang 3~
Joined : 2008-06-25

PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Mon Jul 07, 2008 10:01 am

Hehehe..ni smua nak menakutkan org lelaki la ni dr kawin 2.Klau dah nak kawin tu smua tolak tepi.Lps kawin tu nasib bdn la.Klau elok mungkin lebih baik dr yg pertama.Klau silap pilih,haru biru dibuatnya.Artikel dia atas mcm menggambarkan smua anak dara sekarang ni x blh jalankan tanggungjawab sbg isteri plak.mcm tu ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.sifoo.org
Guest
Guest



PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Mon Jul 07, 2008 10:18 am

aku rasa macam tu..dalam diorg nak membanteras poligami, diorg tak sedar diorg dah memburuk2kan anak2 dara zaman skrg yg terlalu materialistik.. artikel serampang dua mata ni..satu tertuju kat suami2 yg nak kawen dua..satu lg tertuju kat anak2 dara zaman skrg.. kalau la lelaki bujang dapat anak2 dara seperti yg di gambarkan tu..mmg payah le.. diorg tanak naik proton n perodua.. ish...camtu ke realiti anak2 gadis skrg??
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: luahan hati seorang lelaki   Today at 6:46 pm

Back to top Go down
 
luahan hati seorang lelaki
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Forum I :: Teratak Alam Perkahwinan-
Jump to: