HomeGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Jom Borak
Organisasi Teratak
PENAUNG
DYMM Sultan Teratak
DYMM Permaisuri
 
WEBMASTER
 
ADMINISTRATORS
Inspektor Sahab
Bendahara Teratak
 
MODERATORS
Temenggung Teratak
 
TDC's Logo
Designed by:
Latest topics
» Flaming Desire - www.kedaikuat.com
Fri Dec 09, 2016 11:51 am by notrex

» phero max original minyak wangi pemikat WWW.KEDAIKUAT.COM
Thu Dec 08, 2016 6:33 pm by notrex

» Phero-X Perfume Murah RM65 - WWW.KEDAIKUAT.COM
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by notrex

» MAX XTENDER - www.kedaikuat.com
Tue Dec 06, 2016 6:22 pm by notrex

» Bazooka Pills 60 BIJI RM220 | www.kedaikuat.com 0133066540
Mon Dec 05, 2016 6:04 pm by notrex

» Vimax Izon Original RM220 | www.kedaikuat.com
Sun Dec 04, 2016 6:18 pm by notrex

» PROEXTENDER v3 rm120 WWW.KEDAIBATIN.COM
Sat Nov 26, 2016 2:53 pm by notrex

» Energy Power Pump Murah - Alat Tambah Saiz Zakar
Thu Nov 24, 2016 5:55 pm by notrex

» X-MEN VACUUM PUMP RM180 - 0133066540
Wed Nov 23, 2016 6:07 pm by notrex

» PAM ZAKAR HIGH VACUUM WWW.KEDAIBATIN.COM - RM90
Tue Nov 22, 2016 5:55 pm by notrex

» PAM ZAKAR HANDSOME UP - WWW.KEDAIBATIN.COM
Mon Nov 21, 2016 5:48 pm by notrex

» Bathmate RM180 FREE SHOWER STRAP
Sun Nov 20, 2016 3:09 pm by notrex

» VIMAX DELAY SPRAY - WWW.KEDAIBATIN.COM
Thu Nov 17, 2016 6:12 pm by notrex

»  Topman 3 Malaysia | Topman 3 Pills | RM80 0133066540
Wed Nov 16, 2016 6:51 pm by notrex

» TISU SUPER MAGIC - www.kedaibatin.com
Tue Nov 15, 2016 1:43 pm by notrex

Poll
Teratak Dunia Cyber
Membosankan
8%
 8% [ 3 ]
Biasa sahaja
19%
 19% [ 7 ]
Menarik
50%
 50% [ 18 ]
Amat menarik
22%
 22% [ 8 ]
Total Votes : 36
Top posters
zam
 
zoulle
 
mehatespink
 
nina2519
 
bayu_pagi
 
notme
 
roll_honey
 
irees_natasha
 
notrex
 
jay
 
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 70 on Thu Jun 28, 2012 3:31 pm

Share | 
 

 Kalo Bukan Boye, Meh Jd Gaban..ahaks..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sHaFiZa
Temenggung
Temenggung


Female
Posts : 709
Age : 37
Location : Putrajaya
Status : Its complicated
Joined : 2008-03-31

PostSubject: Kalo Bukan Boye, Meh Jd Gaban..ahaks..   Mon Jun 30, 2008 4:49 pm

aweks skang
dah expert utk kenal mana satu boye, mana satu naga.. bukan kita je
sibuk blaja cara nak mengayat. aweks pun siang2 dah enrol masuk course
'cara2 kenalpasti serta menepis ancaman boye dan naga 101' dan jugak
course tahap dewa 'menjinakkan naga sampai jadik cipan'.


mcm
aku dulu, aku tak main le jd naga nih. aku jd gaban terus.. peringkat
masters lagi. nak tau camne caranya? ha.. student2 sume, kalu nak try
course jadik gaban nih mcm gak nak ambik masters, kena take time..
sabar tuh penting, jgn gelojoh. gelojoh nih utk jaman sarip dol buleh
le. understanding? good..


intro: course jd gaban nih mmg
sesuai utk student2 yg muka sememet mcm yasin ex-senario (pasai tu la
muka cam aku nih payah nak jd naga). wokey.. prinsip2nya spt berikut:
tolong salin..


cara2 utk memikat wanita ala2 pompuan melayu terakhir.


1.
jadilah lelaki misteri.. lebih berkesan jika korang berada dlm
surrounding yg baru, ie di mana takdak sapa pun yg mengenali
personaliti anda, especially kalu personaliti anda mcm beruk merenyeh..
so, kurangkan huha -> huha ni mcm bebudak sekolah yg dok belakang
bas memekak mcm hyena.. tulun ambik perhatian ye, elakkan!.



2.
kenalpasti target anda - tp awas! jgn daring sokmo.. make sure target
tak tau lalu perasan yg ekau dok peratikan dia. kalu belum jumpa
target.. jgn risau, just carry on dgn step 1. lambat laun ada gak aweks
nanti yg terasa mcm 'wah! mamat nih something la'. ingat, bile saje
terdetik perasaan ini dlm aweks.. ia adalah satu improvement yg buleh
dieksploit kendian..


3. sila jaga body language anda - motto
gaban sedunia ialah 'biar sememet jgn selebet'.. hafal tuh! stay cool
dan relaks.. jgn jadik mcm rimau nak terkam mangsa. peringatan! kalu
ada aweks extra cun mcm siti, gabra takpe, jgn gelojoh. never usha
sampai melopong.. buat dek aje. anggaplah muka dia mcm muka nenek kawan
ko.. the reason: aweks yg tau dia cun, akan heran apsal mamat nih
selamba je tak usha aku pun - di sinilah akan timbulnya rase 'wah!
mamat nih something le'. ingat! body language adalah penting.. jgn lak
ko jln berlenggang, nanti dia ingat ko gay! takde istilah gayban..
gaban only.


* exception: kalau aweks tuh nampak gedik lebih - sila abaikan course nih.. jadik naga dan terkam terus!!!


4.
low profile.. mcm step 1 gak. present diri anda mcm vulnerable gitu,
bukan lembik! dan takyah approach gang2 dia utk merisik, nanti dia tau
ko dah pasang niat.. dia akan terus guna taktik jual mahal.



*
cara2 utk tindakbalas taktik jual mahal - approach style boye/naga, by
now bab nih korang dah luluskan? kalu masih taraf cipan, blaja dgn
otai2 yg byk pengalaman. aku takleh nak ajar sbb aku tak penah jd naga.


5.
pasang telinga dan prihatin.. kena pandai baca gerakgeri. dlm pd low
profile tu, coba tgk sapa yg body language dan bahasanya menunjukkan
mcm dia dah sangkut (dont forget, jgn terlebih usha). seboleh2nya jgn
guna member ko utk jd spy, sbbnya kdg2 member takleh harap.. dia lak yg
ngap dulu nanti, nak harapkan spy, langsung plan ko bersepai..


6.
jadik secret admire - order bunga (kalu bunga plastik, fail!), tulis
ayat power. suruh nyonya tu antar kat kelas/opis dan pastikan identiti
anda tidak dikenali. di sini anda buleh mengusik dia (kalau dah biasa
interaksi) tanya 'sapa yg bg', 'awak kenal ke org tu' atau pandai2 ko
lah. (kalau dah desperate, tackle nyonya florist tu je).


7.
by this time, sepatutnya korang dah buleh pi lunch sesama.. satu group
pun takpe, kalu berdua lagi baguih no.. time nih belum buleh jd
belangkas lagi ye..



8. bila dah sangkut.. toksah hang pi
gatai tunjuk taring lak! slow and steady beb.. tonjolkan sifat2
kelakar. time nih dah buleh buat lawak bodo, tp bukan lawak yg
memperbodohkan dia. paham tuh murid2! never rendahkan martabat org
pompuan..


9. selagi belum dating mana2,
ataupun on 1st date - toksah declare dulu, tergezut dia nanti. perati
gerakgeri dan cara tutur dia dulu. masa dating, kalu takut tangan cam
nak merayap je, control.. tp kalo dia dah respon, suke hati ko lah
kalau ko tak ingat dosa pahala.. lagi satu on 1st date, pi makan dulu
dan order makanan yg lambat siap.. sementara menunggu tuh, borak la apa
yg patut. jgn ko bantai main gesel kaki lak! aku lempang kang. in case
ko blank, daring je mata dia dgn pandangan tersyahdu yg buleh..


10.
bila dah confident - terus terang je la... abih cerito. dapeklah korang
seorang pompuan melayu terakhir hendaknya... kot2 panjang jodoh ko
berdua sampai nikah - lopeh tu kalu nak terkeluar perangai beruk
korang, biaq pi le.. dia pun sama gak nanti. nobody is perfect! and
nothing is easy..

recommendation - siapa lagi dr aku le..
ekseperien aku dulu, kat opis sampai akak2 yg dah kawen pun dah brand
aku jejaka misteri (itulah gelaran paling manis, dulu masa sekolah, tak
glamer langsung!). so, the story: yg 1st aweks approach aku mintak
tolong, pasai pc dia buat hal. mcm seorg gaban sejati, aku masih guna
semua step kat atas. lepas beberapa encounter, dia ajak aku teman pegi
lunch.. dia ajak! 3 minggu lunch sama2, pastu dia ajak keluar lak.. dia
ajak! last2 kapel terus.. tp sekerat jln gak sbb mak dia dah pilih
calon. frust toksah citer la. then yg 2nd lak, lebih kurang je jln
ceritanya. mula2 dia ajak tolong temankan pi klinik, pejam celik pejam
celik - and the rest is history... jd le wife aku skang nih.


kesimpulannya
- ikut style mawi gitu (time sebelum dia menang AF).. cool sokmo.
dialah raja segala gaban kalau korang nak tau. wokey? control macho..
jgn lak over macho mcm jalaludin hasan, ha tak jadik.. kecuali kalau ko
target mak datin le.. hahaha

baiklah murid2 selamat mencuba!
yg penting niat mesti ikhlas dan sabarrr.. panduan ni sekadar lawak je,
step2 cam kat ateh tuh sbb dah mmg personaliti aku camtu (gabra dgn
pompuan). dan kalu kene reject, jgn sampai tertonggeng (nenek kawan ko
kan ada!), stay cool (kot2 dia rasa mcm rugi lak, buleh try lagi) dan
toksah simpan rasa nak balas dendam. juga elakkan dr menjadi bohjan,
nanti ko dpt yg setaraf ko jugak. tp kalau ko byk akal nak menangkan
nafsu korang yg satu tuh, tak dapek den nak nolong.. lantak ko lah.
sendiri mau ingat! what u give is what u get... remember that!



gaban 4ever! bukan jebon tau (yg ni suka curi2 buat kerja tgh mlm)...



p/s pesanan utk org pompuan:
jika ada lelaki yg melayan anda seumpama makhluk suci jgn lak anda terlalu murah menyerahkan kesucian anda...



_________________
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/hafiza79
 
Kalo Bukan Boye, Meh Jd Gaban..ahaks..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Boyei Gelo-Episodes - ( 1-110 ) YouTube link.
» Weekend Muchings of a Zain and Aliyalicious world!
» Boyei Gelo - Name of the casts.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Komuniti Teratak :: Teratak Santai :: Teratak Lawak & Cerita-
Jump to: